Kontakt

Särö pastorat Besöks- och postadress: Vallda Kyrkbyväg 8, 43490 Vallda Telefon: +46(300)323550 E-post till Särö pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Samtal - Diakoni

Uppdraget är att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Vi möter människor i enskilda samtal och i grupper. Våga komma som du är, med det du tänker och har. Inget är för stort eller för litet. Det är inget konstigt att söka hjälp eller behöva prata.

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster eller diakoner. De är vana att möta människor i olika situationer och de har tystnadsplikt. Samtalen är kostnadsfria.

VALLDA
Ulla Jacobsson
Diakon Vallda församling

SLÄP
MiLo Lorén
Diakon Släps församling

KULLAVIK
Charlotte Carlsson
Diakon Kullavikskyrkan

Här hittar du alla präster och diakoner i Särö pastorat >>

#metoo
Har du minnen eller upplevelser som du vill dela med någon utomstående med tystnadplikt? Svenska kyrkan har präster och diakoner som du kostnadsfritt kan kontakta för samtal.

Diakoni

Diakoni betyder omsorg om människor i livets olika situationer och kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling. Grunden för detta är Guds kärlek och hur Jesus möter oss människor. Alla behöver vi bli älskade och bekräftade.

Diakonins symbol

Korset – Sonen, Jesus Kristus, som älskar, dör och uppstår för oss.
Duvan – Den helige ande. Olivkvisten betyder liv, "gå med bud om liv".
Ringen – Fadern som omsluter allt. Guds kärlek till oss alla.