Samtal - Diakoni

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

I Särö pastorat möter vi människor i enskilda samtal och i grupper. Här arbetar flera präster, diakoner och samtalsterapeuter, som finns till för församlingarnas invånare; oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller livsåskådning. Vi är vana vid att möta människor i olika situationer och har tystnadsplikt.

Det är inget konstigt att söka hjälp eller behöva prata. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan och det kostar ingenting.

Hör av dig till någon av oss nedan eller vår växel på tel: 0300-32 35 50 eller e-post.

Kyrkans SOS Vill du prata med någon, ring Kyrkans SOS på tel: 0771-80 06 50. SOS-telefonen är öppen vardagar kl. 13-21 och lör-sön-helgdag kl. 16-21 varje dag, året om.

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar kl. 17-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst. Det finns även möjlighet att skriva digitalt brev eller chatta på www.svenskakyrkan.se

Ulla Jacobsson

Vallda församling

Robin Zieseniss

Vallda församling

Präst / Komminister

Eva (Evelyne) Montelius

Släps församling

Jenny Magnusson

Särö pastorat

Präst / Komminister

Elisabeth Belgrano Laasanen

Diakoni assistent

Anna Schweizer

Församlingspedagog, Socionom och samtalsterapeut, steg 1 i systemisk terapi

Sara Wickstrand

Pedagog i barn och familjearbetet, Samtalsterapeut och KBTcoach

Diakoni

Diakoni betyder omsorg om människor i livets olika situationer och kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling. Grunden för detta är Guds kärlek och hur Jesus möter oss människor. Alla behöver vi bli älskade och bekräftade.

Diakonins symbol

Korset – Sonen, Jesus Kristus, som älskar, dör och uppstår för oss.
Duvan – Den helige ande. Olivkvisten betyder liv, "gå med bud om liv".
Ringen – Fadern som omsluter allt. Guds kärlek till oss alla.