Behöver du någon att prata med?

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

I Särö pastorat möter vi människor i enskilda samtal och i grupper. Här arbetar flera präster, diakoner och samtalsterapeuter, som finns till för församlingarnas invånare; oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning eller livsåskådning. Vi är vana vid att möta människor i olika situationer och har tystnadsplikt.

Det är inget konstigt att söka hjälp eller behöva prata. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan och det kostar ingenting.

Hör av dig till någon av oss nedan eller vår växel på tel: 0300-32 35 50 eller saro.pastorat@svenskakyrkan.se

Kyrkans SOS Vill du prata med någon, ring Kyrkans SOS på tel: 0771-80 06 50. SOS-telefonen är öppen vardagar kl. 13-21 och lör-sön-helgdag kl. 16-21 varje dag, året om.

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar kl. 17-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst. Det finns även möjlighet att skriva digitalt brev eller chatta på www.svenskakyrkan.se

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

Diakoni

Diakoni betyder omsorg om människor i livets olika situationer och kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling. Grunden för detta är Guds kärlek och hur Jesus möter oss människor. Alla behöver vi bli älskade och bekräftade.

 

Diakonins symbol

Korset – Sonen, Jesus Kristus, som älskar, dör och uppstår för oss.
Duvan – Den helige ande. Olivkvisten betyder liv, "gå med bud om liv".
Ringen – Fadern som omsluter allt. Guds kärlek till oss alla.