Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Julgransplundring i Släps prästgård

Vi sparkar ut julen tillsammans med dans kring granen och något gott i magen. Vi ses i Prästgården. Häng med fredag 13 januari kl. 16.00-19.00 i Släps prästgård.

Lunchmusik

På tisdagar ses vi i Släps kyrka kl. 12.00 för en stunds musik i olika genrer med Lasse Nordung och gästande musiker. Efteråt serveras lunch i församlingshemmet för 60 kr.

Retreat - En dag i tystnad

Lördag 18 februari kl. 9.30-17 i Släps kyrka. Stillhet, meditation, musik. Kostnad 100 kr. I dagen ingår smörgås, te/kaffe, frukt, lunch. Retreatledare är Eva Montelius, Gunilla Jutvik och Lasse Nordung. Föranmälan senast 13/2 till Eva på tel: 031-788 73 04 eller e-post: evelyne.montelius@svenskakyrkan.se.

Tyst Afterwork i Släp

Här får du vara den du är utan krav. Vi stänger av mobilerna och släpper för en stund det som stressar oss. Vi avslutar med kort meditation och fika. 2 timmar för just dig, en onsdag i månaden. Vi ses följande onsdagar: 8/2, 8/3, 5/4, 10/5 kl. 17-19 i Släps prästgård. Ingen föranmälan. Välkommen hälsar Eva Montelius, tel: 0760-02 31 04.

Sorgbearbetning

Har du sorg eller förlust i livet som gör ont och begränsar dig? Då kan en kurs i sorgbearbetning lära dig att arbeta med din sorg och förlösa sorgen så du kan må bättre och i stället lägga kraft och fokus på framtiden. Tisdagskvällar på Klippan, röda huset bakom Vallda församlingshem, med start 21/2.

Särö musiksällskap

Ett intressant och omväxlande program kammarmusik i Släps kyrka i arrangemang av Särö musiksällskap. Vårens gäster: Amatis Piano Trio, Novo Quartet, Peter Jablonskij och Kitgut Quartet.

Bokcirkel

Välkommen att vara med i en bokcirkel i Släp. Nästa träffar är 12/12 och 24/1 kl. 15-17. Vi börjar alltid med fika. Är du intresserad kontakta: Eva Montelius, tel: 0760-02 31 04.

Barn - Släp

Ungdom - Släp

Vuxen - Släp

Släps kyrka - fakta

Kyrkan invigdes den 14 augusti 1853. Den ersatte en medeltida kyrka från 1300-talet, som låg i Kyrkbyn, drygt en kilometer söder om den nuvarande kyrkan. Här finns den gamla kyrkplatsen kvar.

Lekplatser

Vi har härliga lekplatser och utemiljöer i nära anslutning till alla våra tre kyrkor. De är välbesökta utflyktsmål för hela familjen.

Lunchmusik

Hjortberg

Hjortbergstavlan i Släps kyrka är en världskändis. Tavlan öppnar en dörr till historien och 1700-talets svenska upplysningstid. Läs mer och boka en visning av tavlan här.

Livets stora händelser

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Samtal - Diakoni

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Gravfrågor

Här hittar du svaren.

Hallå alla herrar!

Kom och sjung i vår kör Rejoice. Vi är ett tjugotal damer i blandade åldrar och ett par herrar som längtar efter fler sjungande herrar. Vi sjunger mest i Släps kyrka allt från klassiskt till visa gospel.

Släps kyrka

Släps kyrka, Östra Särövägen 339, 429 44 Särö.

Pastorsexpeditionen, Vallda kyrkbyväg 8, 434 90 Vallda.
Tel: 0300-32 35 50. Fax: 0300-204 25.
Mån-fre kl. 9.30-12, 13-16.
e-post