Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Solen lyser igenom de gröna och gula trädkronorna.

Sorgbearbetning

Har du sorg eller förlust i livet som gör ont och begränsar dig? Då kan en kurs i sorgbearbetning lära dig att arbeta med din sorg och förlösa sorgen så du kan må bättre och i stället lägga kraft och fokus på framtiden. Måndagskvällar i Släps prästgård med start 5/9.

Sommarkonsert x 10

Äntligen kan vi gå på konsert igen! Tio fina tillfällen att lyssna till sommarmusik i olika genrer i vackra Särö kyrka eller Vallda kyrka. Kalendarium hittar du här!

Lunchmusik

På tisdagar ses vi i Släps kyrka kl. 12.00 för en stunds musik i olika genrer med Lasse Nordung och gästande musiker. Efteråt serveras lunch i församlingshemmet för 50 kr.

Särö musiksällskap

Ett intressant och omväxlande program kammarmusik i Släps kyrka i arrangemang av Särö musiksällskap. Höstens program: Duo Anna och Olof, Kungsbacka Pianotrio och Liederkvartetten med Martin Strid.

Bokcirkel

Välkommen till en bokcirkel i Släps församlingshem. Vi träffas måndagarna den 7 mars, 4 april, 2 maj och 30 maj kl. 15-17. Första gången vi träffas ska du ha läst en bok som du kan dela med dig utav, därefter väljer vi en gemensam bok att läsa. Fika. Är du intresserad kontakta: Eva Montelius, tel: 0760-02 31 04. Eva Johansson, tel: 0709-42 14 54.

Barn - Släp

Ungdom - Släp

Vuxen - Släp

Släps kyrka - fakta

Kyrkan invigdes den 14 augusti 1853. Den ersatte en medeltida kyrka från 1300-talet, som låg i Kyrkbyn, drygt en kilometer söder om den nuvarande kyrkan. Här finns den gamla kyrkplatsen kvar.

Lekplatser

Vi har härliga lekplatser och utemiljöer i nära anslutning till alla våra tre kyrkor. De är välbesökta utflyktsmål för hela familjen.

Lunchmusik

Hjortberg

Hjortbergstavlan i Släps kyrka är en världskändis. Tavlan öppnar en dörr till historien och 1700-talets svenska upplysningstid. Läs mer och boka en visning av tavlan här.

Livets stora händelser

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Samtal - Diakoni

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Gravfrågor

Här hittar du svaren.

Hallå alla herrar!

Kom och sjung i vår kör Rejoice. Vi är ett tjugotal damer i blandade åldrar och ett par herrar som längtar efter fler sjungande herrar. Vi sjunger mest i Släps kyrka allt från klassiskt till visa gospel.

Släps kyrka

Släps kyrka, Östra Särövägen 339, 429 44 Särö.

Pastorsexpeditionen, Vallda kyrkbyväg 8, 434 90 Vallda.
Tel: 0300-32 35 50. Fax: 0300-204 25.
Mån-fre kl. 9.30-12, 13-16.
e-post