Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Sommarmusik i Särö kyrka

Söndagar kl. 18.00 i Särö kyrka ges sju tillfällen att lyssna till fin musik i olika genrer. Läs programmet här!

Parklek i sommar

För barn i vuxens sällskap. Sång, lek, pyssel och go fika. 🧡 Vallda kyrka - innergården: Fredagar kl. 9.30-12.00, v. 21-27. 🧡 Släps kyrka - lekplatsen: Tisdagar kl. 9.30-12.00, v. 29-32. 🧡 Kullavikskyrkan - lekplatsen: Måndagar och fredagar kl. 9.30-12.00, v. 22-26. (obs stängt 17/6 & 21/6).

Lunchmusik i Släp

På tisdagar ses vi i Släps kyrka kl. 12.00 för en stunds musik i olika genrer med Lasse Nordung och gästande musiker. Efteråt serveras lunch i församlingshemmet för 60 kr. Just nu har vi sommaruppehåll och startar igen i september.

Livsberättargrupp

Du är huvudpersonen i en unik historia, den om dig själv. Vi träffas i Släps församlingshem, varannan torsdag med start 5/9 kl. 15-17. Vi börjar samtalsträffarna med fika och avslappning.

Vill du bli kyrkvärd?

Att vara kyrkvärd är ett ideellt hedersuppdrag med en lång historia. Här kan du läsa mer om vad en kyrkvärd gör och anmäla ditt intresse.

Särö musiksällskap

Ett intressant och omväxlande program kammarmusik i Släps kyrka i arrangemang av Särö musiksällskap. Vårens gäster: Malin Broman & Simon Crawford-Phillips, Susanna Stern & Duo Dialog (inställd) samt Messiaen Quartet Copenhagen.

Bibeln & hebreiskan

Vi tittar närmare på Jesu liknelser i vår fortsättningskurs om Bibeln och hebreiskan. Lite repetition och fortsatt inblick i Gamla Testamentet. Såväl gamla som nya deltagare är välkomna. Ledare Ciccie Pernveden Malm. Tisdagar kl. 16.30-18.00 med start 5/9 i Släps församlingshem

Grabbfrukost i Släp

Lasse Nordung bjuder in till frukost i Släps prästgård. Vi samtalar och delger varandra livserfarenheter, helt anspråkslöst. Hösten 2024 ses vi lördag den 28/9 och 26/10 kl. 9.30. Föranmälan.

Barn - Släp

Körer, grupper och verksamheter.

Ungdom - Släp

Körer, grupper och verksamheter.

Vuxen - Släp

Körer, grupper och verksamheter.

Släps kyrka - fakta

Kyrkan invigdes den 14 augusti 1853. Den ersatte en medeltida kyrka från 1300-talet, som låg i Kyrkbyn, drygt en kilometer söder om den nuvarande kyrkan. Här finns den gamla kyrkplatsen kvar.

Lekplatser

Vi har härliga lekplatser och utemiljöer i nära anslutning till alla våra tre kyrkor. De är välbesökta utflyktsmål för hela familjen.

Hjortberg

Hjortbergstavlan i Släps kyrka är en världskändis. Tavlan öppnar en dörr till historien och 1700-talets svenska upplysningstid. Läs mer och boka en visning av tavlan här.

Livets stora händelser

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Behöver du någon att prata med?

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Våra kyrkogårdar

I Särö pastorat finns tre kyrkor och två kyrkogårdar. Kyrkogårdarna ligger i anslutning till Vallda kyrka och Släps kyrka. Kullavikskyrkan har ingen anslutande kyrkogård utan tillhör Släp.

Hallå alla herrar!

Kom och sjung i vår kör Rejoice. Vi är ett tjugotal damer i blandade åldrar och ett par herrar som längtar efter fler sjungande herrar. Vi sjunger mest i Släps kyrka allt från klassiskt till visa gospel.

Släps kyrka

Släps kyrka, Östra Särövägen 339, 429 44 Särö.

Pastorsexpeditionen, Vallda kyrkbyväg 8, 434 90 Vallda.
Tel: 0300-32 35 50. Fax: 0300-204 25.
Mån-fre kl. 9.30-12, 13-16.
saro.pastorat@svenskakyrkan.se