Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Miljögudstjänst

Söndag 24 september kl. 11.00 i Släps kyrka. VOX medverkar med sång. (Emma Wennerberg, Anna Vilkas, Mikael Vilkas, Jan-Olof Magnusson, Käthe Vittfarne, Britt Arrfors, Sara Bruun, Tara Ullaeus, Erkki Fredal). Sara Jertborn. Präst: Annika Olsson. Musik: Åsa Winald.

Lunchmusik i Släp

På tisdagar ses vi i Släps kyrka kl. 12.00 för en stunds musik i olika genrer med Lasse Nordung och gästande musiker. Efteråt serveras lunch i församlingshemmet för 60 kr.

Siluetten av några personer som sitter runt ett rött runt bord och samtalar.

Livsberättargrupp

Du är huvudpersonen i en unik historia, den om dig själv. I höst startar vi en ny grupp i Släp. Vi börjar samtalsträffarna med fika och avslappning.

Grabbfrukost i Släp

Lasse Nordung bjuder in till frukost i Släps prästgård. Vi samtalar och delger varandra livserfarenheter, helt anspråkslöst. Lördag 23/9 och 18/11 kl. 9.30 i Släps Prästgård. Föranmälan.

Festmässa på tacksägelsedagen

Söndag 8 oktober kl. 11.00 i Släps kyrka. Pastoratets barnkörer sjunger tillsammans. Präst är Tomas Philipson. Sammanlyst, fika.

RETREAT

En dag i tystnad, om tacksamhet. Lördag 14 oktober kl. 9.30-17.00  i Släps kyrka och församlingshem.

Bibeln & hebreiskan

Vi tittar närmare på Jesu liknelser i vår fortsättningskurs om Bibeln och hebreiskan. Lite repetition och fortsatt inblick i Gamla Testamentet. Såväl gamla som nya deltagare är välkomna. Ledare Ciccie Pernveden Malm. Tisdagar kl. 16.30-18.00 med start 5/9 i Släps församlingshem

En dag om sorg

Lördag 28 oktober kl. 10-15 i Släps församlingshem. Det här är en dag för dig som sörjer. Sorgen kan vara i närtid eller längre tillbaka. Gunilla Bohlin Ström, församlingsherde i Släps församling, tidigare sjukhuspräst på Varbergs sjukhus, Östra sjukhuset och Drottning Silvias barnsjukhus, håller ett föredrag kring sorgens olika ansikten. 

Särö musiksällskap

Ett intressant och omväxlande program kammarmusik i Släps kyrka i arrangemang av Särö musiksällskap. Höstens gäster: Duo Ventus & Bjarke Mogensen, Iveri Kekenadze Gustafsson & Albert Dahllöf och Amalie Stahlheim & David Huang.

Musikens läkande kraft

Söndag 19 november hålls en insamlingskonsert i Släps kyrka till förmån för psykisk hälsa. Vi vill belysa vikten av att upptäcka psykisk ohälsa och att musiken kan vara en viktig del i att läka och må bra igen när livet är i motvind. ”Framrutan är större än backspegeln, en påminnelse om att hoppet levs framåt.” Idé och manus Emma Wennberg. Solosångsensemblen VOX under ledning av Åsa Winald.

Barn - Släp

Körer, grupper och verksamheter.

Ungdom - Släp

Körer, grupper och verksamheter.

Vuxen - Släp

Körer, grupper och verksamheter.

Släps kyrka - fakta

Kyrkan invigdes den 14 augusti 1853. Den ersatte en medeltida kyrka från 1300-talet, som låg i Kyrkbyn, drygt en kilometer söder om den nuvarande kyrkan. Här finns den gamla kyrkplatsen kvar.

Lekplatser

Vi har härliga lekplatser och utemiljöer i nära anslutning till alla våra tre kyrkor. De är välbesökta utflyktsmål för hela familjen.

Hjortberg

Hjortbergstavlan i Släps kyrka är en världskändis. Tavlan öppnar en dörr till historien och 1700-talets svenska upplysningstid. Läs mer och boka en visning av tavlan här.

Livets stora händelser

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Behöver du någon att prata med?

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Våra kyrkogårdar

I Särö pastorat finns tre kyrkor och två kyrkogårdar. Kyrkogårdarna ligger i anslutning till Vallda kyrka och Släps kyrka. Kullavikskyrkan har ingen anslutande kyrkogård utan tillhör Släp.

Hallå alla herrar!

Kom och sjung i vår kör Rejoice. Vi är ett tjugotal damer i blandade åldrar och ett par herrar som längtar efter fler sjungande herrar. Vi sjunger mest i Släps kyrka allt från klassiskt till visa gospel.

Släps kyrka

Släps kyrka, Östra Särövägen 339, 429 44 Särö.

Pastorsexpeditionen, Vallda kyrkbyväg 8, 434 90 Vallda.
Tel: 0300-32 35 50. Fax: 0300-204 25.
Mån-fre kl. 9.30-12, 13-16.
saro.pastorat@svenskakyrkan.se