Konfirmation - anmälan

Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse fylld med skratt, allvar, utmaningar, vänskap och glädje. Välkommen att konfirmeras i Svenska kyrkan i Vallda, Släp och Kullavik!

Du som fyller 14 år under 2021 är välkommen att bli konfirmand i Svenska kyrkan. I Vallda, Släp och Kullavik har vi flera alternativ att välja mellan och det går bra att välja fritt mellan våra tre kyrkor. Grupperna brukar bli fort fulla. Undrar ni över något så hör av er till oss!

Hör också av dig om du har särskilda önskemål eller behov så att vi kan hitta ett bra alternativ för just dig. Det finns även ekonomiska medel att ansöka om vid behov (skriv "diakoni" under särskilda önskemål i anmälan).

Särö pastorat anpassar verksamheten efter myndigheternas rekommendationer som rör Covid-19.

Anmäl dig till Konfa 21/22 längre ner på denna sida! Vi behöver din anmälan senast 30 juni 2021.

vallda kyrka

Karl-Oskar Löfgren församlingspedagog
E-post: karl-oskar.lofgren@svenskakyrkan.se

släps kyrka

Tara Ullaeus pedagog
E-post: tara.ullaeus@svenskakyrkan.se

kullavikskyrkan

Anna Schweizer församlingspedagog
E-post: anna.schweizer@svenskakyrkan.se

Konfirmera dig hos oss!

Konfirmationen handlar om ditt liv och världen som du lever i. Vi pratar om livets stora frågor och upplever saker tillsammans. Genom konfirmationen hoppas vi kunna ge dig några goda redskap på vägen genom livet.

Med "den gyllene regeln" i fokus tränar vi oss i att ifrågasätta värderingar och tankar och vi vågar tro på människans kraft, godhet och förmåga att förändra orättvisor. Vi diskuterar och funderar förstås samtidigt på vad Gud kan tänkas ha med allt detta att göra.

Dop
För att få konfirmeras ska du vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Är du inte döpt så ordnar vi det under konfirmandtiden.

Dessutom
Du väljer själv vilka gudstjänster du vill gå på under läsåret.
Boka in den årliga och roliga konfafestivalen, lördag 5 februari, redan nu!
Vi erbjuder träffar för vårdnadshavare med start 26/1. Anmälan: karl-oskar.lofgren@svenskakyrkan.se

1. Torsdagsgruppen - VALLDA

Vi träffas varje torsdag 16.30-18.30 (fika från kl. 16.00) och funderar på oss själva, livet och den kristna tron tillsammans med våra unga ledare. Ibland åker vi iväg på spännande upplevelser och studiebesök. Våra två läger är för de flesta de absoluta höjdpunkterna under konfirmandtiden!

Start: Torsdag den 23 september kl 19 i
Vallda kyrka. Ta med vårdnadshavare!
Träffar: Torsdagar kl 16.30-18.30 från
30 september.
Läger: Höst: 15-17 oktober i Lysestrand.
Vår: 22-24/4.
Konfirmation: 7 maj kl 13.
Återträff: 22 september.
Kostnad: 0 kr.

2. Sommarkonfirmand - VALLDA

Under tre veckor träffas vi, först några dagar i Vallda församlingshem, sedan en vecka på lägergård tillsammans med våra unga ledare och sedan återigen i Vallda församlingshem. Innan dess har vi haft förträffar, förläger och annat tillsammans. Vi spenderar mycket av tiden utomhus med sport, aktiviteter och friluftsupplevelser.

Start: 18 november kl 19 i Vallda kyrka. Ta med vårdnadshavare!
Förträff: 21 april, 8 maj.
Sommarträffar: 20-23 juni, 5-8 juli.
Läger: Förläger 22-23 januari på Västkustgården.
Sommarläger 27 juni-3 juli Stenungsögården.
Återträff: 22 september.
Kostnad: 1500 kr (för läger).

3. Torsdagsgruppen - SLÄP KULLAVIK

Start: Torsdag den 14 september kl 18.30 i Kullavikskyrkan. Ta med vårdnadshavare!
Träffar: Torsdagar kl 16.30-18.30 från 23 september.
Läger: Höst: 15-17 oktober på Västkustgården
i Lerkil. Vår: 22-24 april.
Konfirmation: 7 eller 14 maj.
Kostnad: 0 kr.
Denna grupp passar även dig som föredrar läger utan övernattning.

4. Sommarkonfirmand - SLÄP

Vi börjar sommarlovet med läger, och sedan är vi tre veckor på hemmaplan. På förmiddagarna närmar vi oss livets stora frågor genom bl.a. samtal, skapande, musik och lek. På eftermiddagarna får du möjlighet att prova på olika sporter i samarbete med lokala sportklubbar.

Start: 28 november kl. 11.00-16.00 i Släps kyrka. Ta med vårdnadshavare. Direkt efter gudstjänsten hålls ett informationsmöte för föräldrar och konfirmander. Därefter läser konfirmanderna fram till kl. 16.
Träffar: 22 juni-8 juli.
Läger: Förläger 25-26 mars på Helsjön,
Sommarläger 17-20 juni på Gullbrannagården.
Konfirmation: 9 eller 10 juli.
Kostnad: 1500 kr för aktiviteterna.

5. Sommarkonfirmand - KULLAVIK

Vi startar sommarundervisningen med läger på Gullbrannagården vid havet utanför Halmstad. På hemmaplan fortsätter vi sedan med samtal, musik, skapande och lek för att utforska livets stora och små frågor. Detta blandas med aktiviteter såsom spännande utflykter, klättring, bad och äventyrspark. Välkommen till en sommar full av äventyr och spännande utmaningar!

Start: Inskrivning 18 november kl 18 i Kullavikskyrkan. Ta med vårdnadshavare!
Förträff: 21 april kl. 18.30.
Träffar: 20 juni-9 juli.
Förläger: 28-30 januari på Västkustgården i Lerkil.
Läger: 27-30 juni, därefter dagläger hemma t.o.m. 9 juli.
Konfirmation: 9 eller 10 juli.
Kostnad: 1500 kr för aktiviterna.

Intresseanmäl dig här (tillsammans med en vårdnadshavare)!

Sagt om konfirmation

"Den bästa tiden i mitt liv!"
"Lägren var det bästa."
"Kul!!!"
"Man ser saker på ett nytt sätt och lär känna sig själv bättre."
"Roligt, intressant och lärorikt."
"Det bästa har varit att lära känna varandra och få umgås."
"En givande tid."
Jag gillade att ni lärde oss att det inte var så strikt som jag trodde”
"Jag har träffat nya människor och lärt mig mycket under tiden."
"Jag tycker verkligen du ska konfirmera dig, det var det roligaste jag gjort i mitt liv."

Särskild inriktning

Vill du konfirmeras på ett läger med särskild inriktning? Här hittar du information om olika alternativ i hela landet!