Lediga jobb

Särö pastorat består av de tre församlingarna Vallda, Släp och Kullavik. Pastoratet har ca 50 anställda, som arbetar i en expansiv del av Kungsbacka kommun med närhet till havet i väster och skogen i öster.

Församlingsherde 100%, 
Släps församling, Särö pastorat

Släp/Särö växer med nytt centrum, nya bostäder, ny skola och nytt äldreboende. Bakom en bergsknalle, runt hörnet från Idrottsplatsen, ligger kyrkan som en oas. Den är öppen och använd så gott som varje dag. För många signalerar den tro, glädje, sorg, högtid, lek, samvaro och inte minst musik. Till lekplatsen utanför församlingshemmet kommer familjer varje dag, och i den nya ombyggda prästgården samlas grupper till olika aktiviteter. Kyrkan med församlingshem är en självklar del för många i området, inte minst för barnen på kyrkans förskola. I öster finns skogen med villor och gårdar och i väster brusar havet med Särö och rötterna i societetens sommarnöjen från förra sekelskiftet. I söder gränsar Vallda församling och i norr Kullaviks församling, som vuxit fram ur Släp. Tillsammans är vi Särö pastorat. 

Vi söker dig som vill leda arbetet med att bygga församling i en föränderlig tid. Du är samarbetsinriktad, flexibel, prestigelös och kan möta människor i alla åldrar. I Släp/Särö leder du ett mindre arbetslag med diakon, värdinnor, pedagoger och musiker. Du tjänstgör i pastoratets gudstjänster med ett särskilt fokus på Släps kyrka. Varje tisdag är det fullt hus med lunch och musik. I pastoratet finns gott om barn och ungdomar och konfirmander. Vi är totalt 50 anställda i pastoratet och samarbetar mellan församlingarna i olika årliga projekt. Vi har många kontaktytor utanför kyrkan med t ex barn på Fotbollsskolan, föräldrar på BVC, Bibeläventyret på skolorna osv. På somrarna samarbetar vi i konfagruppen med de lokala klubbarna med tennis-, golf- och segling. Pastoratets vision lyder: Vi vill att var och en ska finna sin väg till Jesus och få möjlighet att dela den upptäckten med andra. Nu söker vi dig som vill se detta bli verklighet och skapa nya möjligheter att vara och utveckla en aktiv församling.

TILLTRÄDE
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

ÖVRIGT
B-körkort och tillgång till bil behövs.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan inkl. CV, personligt brev och referenser.

Ansökningar ska vara oss tillhanda senast 2 december 2022 och skickas till: annika.asker@svenskakyrkan.se

FÖR YTTERLIGARE UPPLYSNINGAR, KONTAKTA GÄRNA
Kyrkoherde Tomas Philipson tel: 0760-02 31 61 
tomas.philipson@svenskakyrkan.se 

Extern integritetspolicy

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.