Svenska kyrkan i Falun

Kontakt

Svenska kyrkan i Falun Besöksadress: Kristinegatan 11, 79171 FALUN Telefon: +46(23)702000 E-post till Svenska kyrkan i Falun

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Falun

I Svenska kyrkan Falun pågår mängder med möten som utvecklar vår kyrkas närvaro. Vi kan mötas i en barnverksamhet, i kyrkokören, vid en begravning, på en konsert eller i en gudstjänst. Mötet är kärnan i vår verksamhet, då Jesus står för öppenhet, dialog och möten med människor.

Tipsa gärna dina vänner om Kvartersstugan! Fika, umgås, spela spel, låna böcker, se på film, låt barnen leka! Öppet torsdagar kl 10-12, Jungfruvägen 77 C.

Kvartersstugan i Bojsenburg

Det är det svåraste och viktigaste arbete man kan tänka sig. När döden drabbar familjer blir ingenting sig likt igen. Att låta föräldrar och barn gå i parallella samtalsgrupper har visat sig vara ett sätt att hjälpa både vuxna och unga att ta sig igenom det svåra. Två diakoner i sjukhuskyrkan Falun och en diakon på Gotland berättar.

”I den här gruppen är ingen ensam”

Välkommen till en extra föreläsning i Lutherserien tisdag 31 oktober kl 18.30-20 på Mariagården. Anna Frydenberg, präst, föreläser om Luther och antisemitismen.

Luther och antisemitismen - extra föreläsning 31/10

Att vara engagerad i ett församlingsråd kan vara ett bra sätt att påverka och utveckla församlingslivet i församlingen. Vilka tycker du ska arbeta i församlingsrådet nära dig? Välkommen till nomineringsmöte!

Påverka och utveckla! Val till församlingsråd

Mariasoppa i oktober, tisdagssoppor på Kristinegården, månadens soppa på Hosjögården och lite andra soppor... Välkommen!

Höst – värm dig med sopplunch!

Lite kylslagen morgon och duggregn skrämde oss inte! Om att vandra i tystnad, vara i nuet och ta djupa andetag. En betraktelse från Birgittavandringen i Hosjö 7 oktober.

Från pilgrimsvandring i Hosjö

Mycket av det vi gör i Svenska kyrkan är välkänt, som gudstjänster, musik, dop och vigsel. Annat sker mer i det tysta, som socialt arbete bland unga och vuxna, familjerådgivning och stöd i sorgen. Vi finns på plats vid olyckor och kriser, på sjukhuset och på häktet. Som medlem i Svenska kyrkan medverkar du till att vi kan fortsätta att utvecklas som kyrka in i 2000-talet.

Det här bidrar du till som medlem

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Du kan fylla i ett formulär här på hemsidan eller ladda ned en blankett. Du kan också formulera dig fritt i ett vanligt brev till församlingen där du är skriven.

Hur blir man medlem?

Vem är min nästa?

Diakoni - socialt arbete

Vem är min nästa? Ordet diakoni betyder tjänst, och innebär en omsorg om medmänniskor i livets olika händelser. Det diakonala arbetet kan beskrivas som kristen tro omsatt i konkret handling.

Vid livets milstolpar och centrala händelser vill Svenska kyrkan gå med och vara det naturliga sammanhanget, där glädje och sorg uttrycks och tolkas i en flertusenårig kristen tradition.

Dop, vigsel och begravning

Välkommen till Öppen förskola, kyrkis, miniorer, juniorer, eftis och körer.

Barngrupper

Välkommen till Öppen förskola, kyrkis, miniorer, juniorer, eftis och körer.

Även om unga har ungefär samma frågor och funderingar kring livet genom tiderna, förändras världen runtomkring ständigt. Men ett förändras aldrig - det är alltid kul att vara tillsammans! Välkommen att träffa nya och gamla vänner hos Svenska kyrkan Falun.

Ung

Under 2017-2018 genomförs om- och tillbyggnad av Skogskapellet med tillhörande krematorium.

Pågående ombyggnad av krematoriet i Falun

”Vi vill arbeta för en god miljö, en rättvis fördelning av jordens resurser och i solidaritet med utsatta grupper”. Så skriver vi i våra församlingsinstruktioner i Falun.

Vuxen

Välkommen att vara med i någon av alla våra körer! Unga, gamla, nybörjare och proffs - vi har körer som passar för alla. Förutom att vara en musikalisk hemvist är körerna dessutom trevliga och sociala mötesplatser. För mer information kontakta körledaren för den kör du är intresserad av. Några av rubrikerna går det också att klicka på för mer information. Här presenteras körerna sorterade efter åldersgrupp.

Sjung i kör

Lärjungarna är en ungdomsgrupp för dig med särskilda behov. Det är en fortsättningsgrupp för dig som har konfirmerats och som vill fortsätta att växa i din tro tillsammans med andra.

Lärjungarna

Ett "altarskåp" där barn och vuxna kan hitta alla de saker som används i gudstjänster

Leksacer

Falu pastorat, eller Svenska kyrkan Falun, består av fem församlingar i och omkring Falun: Aspeboda, Falu Kristine, Grycksbo, Stora Kopparbergs och Vika-Hosjö församlingar.

Församlingar och kyrkor

Kyrkogårdsförvaltningen utför det praktiska arbetet inom begravningsverksamheten. Vår verksamhet omfattar nästan 10 000 gravplatser, som vi sköter med stor omsorg, på pastoratets elva kyrkogårdar.

Kyrkogårdsförvaltningen