Svenska kyrkan i Falun

Kontakt

Svenska kyrkan i Falun Besöksadress: Kristinegatan 11, 79171 FALUN Telefon: +46(23)702000 E-post till Svenska kyrkan i Falun

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Falun

I Svenska kyrkan Falun pågår mängder med möten som utvecklar vår kyrkas närvaro. Vi kan mötas i en barnverksamhet, i kyrkokören, vid en begravning, på en konsert eller i en gudstjänst. Mötet är kärnan i vår verksamhet, då Jesus står för öppenhet, dialog och möten med människor.

Dags för en ny aktivitet i vår? Öppen förskola, måndagspromenad, församlingsträffar med program och fika, musikcafé, soppluncher, samtalsgrupper, ungdomsgården Grönan... Se vilka aktiviteter som finns för barn, unga och vuxna i vår. Välkommen!

Våren 2018 - aktiviteter för alla åldrar

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

Stanna upp en stund i sinnesrogudstjänsten

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden. Så ber vi i Sinnesrobönen. Välkommen till årets första gudstjänst 27/1 med temat Våra uppdrag i livet.

Du hittar en aktuell veckoannons här på Svenska kyrkan Faluns webbsida och i Annonsbladet varje vecka. Där finns information om gudstjänster, musik och verksamhet i Falu pastorats fem församlingar.

Veckoannons och månadsagenda

Välkommen till en mötesplats om livet och människans existens.

Bokmässan Böcker för livet

Välkommen till en mötesplats om livet och människans existens. Upptäck nya böcker och möt författarna på bokmässan Böcker för livet 8-11 mars i Falun.

Här hittar du aktuellt kalendarium med konserter, musikgudstjänster och musikcaféer i Svenska kyrkan Falun. Hämta kalendariet här eller i närmaste kyrka.

Musiken i kyrkorna

Här hittar du annonser för lediga tjänster i Svenska kyrkan Falun. Just nu söker vi en diakon 100 %, tillsvidare, till Stora Kopparbergs församling.

Lediga tjänster

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp eller trakasserier? Har debatten kring #metoo rört upp smärtsamma minnen? Behöver du någon att prata med är du välkommen att ta kontakt med diakon eller präst. Om du har blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp i en kyrklig miljö kan du få stöd av våra kontaktpersoner.

#metoo

Prova på meditation och hämta andan i tillvaron. Introduktion till meditation för nya deltagare ges vid varje tillfälle.

Meditation

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Mycket av det vi gör i Svenska kyrkan är välkänt, som gudstjänster, musik, dop och vigsel. Annat sker mer i det tysta, som socialt arbete bland unga och vuxna, familjerådgivning och stöd i sorgen. Vi finns på plats vid olyckor och kriser, på sjukhuset och på häktet. Som medlem i Svenska kyrkan medverkar du till att vi kan fortsätta att utvecklas som kyrka in i 2000-talet.

Det här bidrar du till som medlem

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Du kan fylla i ett formulär här på hemsidan eller ladda ned en blankett. Du kan också formulera dig fritt i ett vanligt brev till församlingen där du är skriven.

Hur blir man medlem?

Vem är min nästa?

Diakoni - socialt arbete

Vem är min nästa? Ordet diakoni betyder tjänst, och innebär en omsorg om medmänniskor i livets olika händelser. Det diakonala arbetet kan beskrivas som kristen tro omsatt i konkret handling.

Vid livets milstolpar och centrala händelser vill Svenska kyrkan gå med och vara det naturliga sammanhanget, där glädje och sorg uttrycks och tolkas i en flertusenårig kristen tradition.

Dop, vigsel och begravning

Öppen förskola för de minsta, After school, juniorer och miniorer för barn i skolåldern och körer för dem som gillar att sjunga. Det finns många olika aktiviteter att välja på i församlingarna!

Barn

Även om unga har ungefär samma frågor och funderingar kring livet genom tiderna, förändras världen runtomkring ständigt. Men ett förändras aldrig - det är alltid kul att vara tillsammans! Välkommen att träffa nya och gamla vänner hos Svenska kyrkan Falun.

Ung

Församlingsträffar, samtalsgrupper, Bibliodrama, meditation, pilgrimsvandring, torsdagsfrukost med mera. Sök vidare under hemsidans rubriker och hör gärna av dig till din församling om det är något du saknar.

Vuxen

Välkommen att vara med i någon av alla våra körer! Unga, gamla, nybörjare och proffs - vi har körer som passar för alla. Förutom att vara en musikalisk hemvist är körerna dessutom trevliga och sociala mötesplatser. För mer information kontakta körledaren för den kör du är intresserad av. Några av rubrikerna går det också att klicka på för mer information. Här presenteras körerna sorterade efter åldersgrupp.

Sjung i kör

Lärjungarna är en ungdomsgrupp för dig med särskilda behov. Det är en fortsättningsgrupp för dig som har konfirmerats och som vill fortsätta att växa i din tro tillsammans med andra.

Lärjungarna

Ett "altarskåp" där barn och vuxna kan hitta alla de saker som används i gudstjänster

Leksacer

Falu pastorat, eller Svenska kyrkan Falun, består av fem församlingar i och omkring Falun: Aspeboda, Falu Kristine, Grycksbo, Stora Kopparbergs och Vika-Hosjö församlingar.

Församlingar och kyrkor

Kyrkogårdsförvaltningen utför det praktiska arbetet inom begravningsverksamheten. Vår verksamhet omfattar nästan 10 000 gravplatser, som vi sköter med stor omsorg, på pastoratets elva kyrkogårdar.

Kyrkogårdsförvaltningen

Under 2017-2018 genomförs om- och tillbyggnad av Skogskapellet med tillhörande krematorium.

Pågående ombyggnad av krematoriet i Falun