Svenska kyrkan i Falun

I Svenska kyrkan Falun pågår mängder med möten. Det sker i barngrupperna, i kyrkokören, vid en begravning, på en konsert eller i en gudstjänst. Att mötas är att följas åt en bit på livsvägen.

Konfirmation 2023-2024

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Konfirmandtiden ger dig möjlighet att reflektera över livets stora och små frågor, upptäcka kristen tro och träffa andra ungdomar.

På gång i Svenska kyrkan Falun

Här hittar du aktuella annonser, nyheter, gudstjänster och annat som händer i kyrkan nära dig

Mötesplatser för alla åldrar

I kyrkor och församlingshem i Svenska kyrkan Falun erbjuds många olika aktiviteter och upplevelser både för gammal och ung.

Stöd och hjälp

Hur trivs du i vardagen? Hur hanterar du livets upp- och nergångar? Här kan du läsa mer om stöd och hjälp som finns i Svenska kyrkan i Falun.

Musik och kör

Musik har en central plats i Svenska kyrkan och dess gudstjänstliv. Här finns körer för alla åldrar och inriktningar. Här erbjuds även konserter i olika genrer.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

I glädje och sorg finns Svenska kyrkan för dig genom hela livet.

Kyrkogård

I Svenska kyrkan Falun finns 11 kyrkogårdar med nästan 10 000 gravplatser.

Svenska kyrkan i utlandet behöver ditt stöd

Vi finns där för människor som är långt hemifrån, långt ifrån familj och vänner.

Ge en gåva

Kyrka och kapell

Falu pastorat, Svenska kyrkan Falun, består av fem församlingar med tillhörande kyrkor: Aspeboda, Falu Kristine, Grycksbo, Stora Kopparbergs, Hosjö och Vika.

Kyrkans Begravningsbyrå i Falun

Omtanke, kvalitet och kompetens i allt som rör begravningar. Svenska kyrkan i Falun driver sedan 2019 Kyrkans begravningsbyrå i Falun. Hos oss får du all hjälp på en och samma plats.

Hyr lokal till konferens, möte, minnesstund eller fest

Här finns stora samlingssalar som rymmer många och samtalsrum för mindre grupper, lämpliga för såväl företaget och föreningen som för det privata sällskapet. Lokalerna finns i centrala Falun, i Aspeboda, Grycksbo, Hosjö och Vika.

Det här bidrar du till som medlem

Mycket av det som händer i Svenska kyrkan är välkänt, som gudstjänster, musik, dop och vigsel. Annat sker mer i det tysta, som socialt arbete bland unga och vuxna, familjerådgivning och stöd i sorgen. Vi finns på plats vid olyckor och kriser, på sjukhuset och på häktet. Alla medlemmar behövs för att Svenska kyrkan ska kunna bedriva verksamheter för människor i alla åldrar, genom hela livet.

Hur blir man medlem?

Alla som döps inom Svenska kyrkan blir medlemmar automatiskt. Det går också att anmäla att man önskar bli medlem. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen. Här finns webbformulär för medlemskap.

Svenska kyrkan Falun samarbetar med Sensus studieförbund vid
kulturarrangemang, i körverksamhet och vid utbildningstillfällen.