Svenska kyrkan i Falun

Kontakt

Svenska kyrkan i Falun Besöksadress: Kristinegatan 11, 79171 FALUN Telefon: +46(23)702000 E-post till Svenska kyrkan i Falun Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Falun

I Svenska kyrkan Falun pågår mängder med möten som utvecklar vår kyrkas närvaro. Vi kan mötas i en barnverksamhet, i kyrkokören, vid en begravning, på en konsert eller i en gudstjänst. Mötet är kärnan i vår verksamhet, då Jesus står för öppenhet, dialog och möten med människor.

Välkommen till gudstjänster och konserter!

Midsommarhelgen

Välkommen till gudstjänster och konserter!

Du hittar en aktuell veckoannons här på Svenska kyrkan Faluns webbsida och i Annonsbladet varje vecka. Där finns information om gudstjänster, musik och verksamhet i Falu pastorats fem församlingar.

Veckoannons och månadsagenda

Här hittar du aktuellt program för konserter och musikgudstjänster i Svenska kyrkan Falun.

Musiken i kyrkorna

Det var inte som jag trodde. Så säger många unga som har konfirmerats. För många blir konfirmandtiden ett minne för livet. Helt enkelt för att konfirmation inte är som något annat. Nu kan du anmäla dig till konfirmandgrupperna, med start 2017/2018. Konfirmation - inte som du tror.

Konfirmation - Inte som du tror

”Kristine kyrkas skatter” och kyrkans symbolspråk är temat för visningarna av Falu Kristine kyrka i sommar.

Visning av Falu Kristine kyrka i sommar

Den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då får alla Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren.

Kyrkovalet 2017 - demokrati i kyrkan

Mycket av det vi gör i Svenska kyrkan är välkänt, som gudstjänster, musik, dop och vigsel. Annat sker mer i det tysta, som socialt arbete bland unga och vuxna, familjerådgivning och stöd i sorgen. Vi finns på plats vid olyckor och kriser, på sjukhuset och på häktet. Som medlem i Svenska kyrkan medverkar du till att vi kan fortsätta att utvecklas som kyrka in i 2000-talet.

Det här bidrar du till som medlem

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Du kan fylla i ett formulär här på hemsidan eller ladda ned en blankett. Du kan också formulera dig fritt i ett vanligt brev till församlingen där du är skriven.

Hur blir man medlem?

Här hittar du annonser för lediga tjänster i Svenska kyrkan Falun.

Här hittar du annonser för lediga tjänster i Svenska kyrkan Falun.

Vem är min nästa?

Diakoni - socialt arbete

Vem är min nästa? Ordet diakoni betyder tjänst, och innebär en omsorg om medmänniskor i livets olika händelser. Det diakonala arbetet kan beskrivas som kristen tro omsatt i konkret handling.

Vid livets milstolpar och centrala händelser vill Svenska kyrkan gå med och vara det naturliga sammanhanget, där glädje och sorg uttrycks och tolkas i en flertusenårig kristen tradition.

Dop, vigsel och begravning

Välkommen till Öppen förskola, kyrkis, miniorer, juniorer, eftis och körer.

Barngrupper

Välkommen till Öppen förskola, kyrkis, miniorer, juniorer, eftis och körer.

Även om unga har ungefär samma frågor och funderingar kring livet genom tiderna, förändras världen runtomkring ständigt. Men ett förändras aldrig - det är alltid kul att vara tillsammans! Välkommen att träffa nya och gamla vänner hos Svenska kyrkan Falun.

Ung

”Vi vill arbeta för en god miljö, en rättvis fördelning av jordens resurser och i solidaritet med utsatta grupper”. Så skriver vi i våra församlingsinstruktioner i Falun.

Vuxen

Välkommen att vara med i någon av alla våra körer! Unga, gamla, nybörjare och proffs - vi har körer som passar för alla. Förutom att vara en musikalisk hemvist är körerna dessutom trevliga och sociala mötesplatser. För mer information kontakta körledaren för den kör du är intresserad av. Några av rubrikerna går det också att klicka på för mer information. Här presenteras körerna sorterade efter åldersgrupp.

Sjung i kör

Lärjungarna är en fortsättningsgrupp för dig som har konfirmerats och som vill fortsätta att växa i din tro tillsammans med andra. Läs om lärjungarna i senaste numret av Magasinet

Lärjungarna

Ett "altarskåp" där barn och vuxna kan hitta alla de saker som används i gudstjänster

Leksacer

Falu pastorat, eller Svenska kyrkan Falun, består av fem församlingar i och omkring Falun: Aspeboda, Falu Kristine, Grycksbo, Stora Kopparbergs och Vika-Hosjö församlingar.

Församlingar och kyrkor

Kyrkogårdsförvaltningen utför det praktiska arbetet inom begravningsverksamheten. Vår verksamhet omfattar nästan 10 000 gravplatser, som vi sköter med stor omsorg, på pastoratets elva kyrkogårdar.

Kyrkogårdsförvaltningen