Svenska kyrkan i Falun

Kontakt

Svenska kyrkan i Falun Besöksadress: Kristinegatan 11, 79171 FALUN Telefon: +46(23)702000 E-post till Svenska kyrkan i Falun Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Falun

Mötet är kärnan i vår verksamhet, då Jesus står för öppenhet, dialog och möten med människor. Vi kan mötas i en barnverksamhet, i kyrkokören, vid en begravning, på en konsert eller i en gudstjänst. I Svenska kyrkan Falun pågår mängder med möten som utvecklar vår kyrkas närvaro.

Vad är konfirmation egentligen? Snart är det dags att anmäla sig till konfirmandgrupperna, med start 2016/2017. Ni som är födda 2002 och bor i Falu pastorat har fått en inbjudan till VIP-kväll 20 maj. Eller nästan alla - tyvärr blev det fel med distributionen så en del fick sin inbjudan senare. Har du inte fått någon inbjudan? Kontakta oss!

Konfirmation - Inte som du tror

Du hittar en aktuell veckoannons här på Svenska kyrkan Faluns webbsida och i Annonsbladet varje vecka. Där finns information om gudstjänster, musik och verksamhet i Falu pastorats fem församlingar.

Veckoannons och månadsagenda

Svenska kyrkans hemsidor har fått ett nytt utseende över hela landet, även här i Falun. Klicka runt och bekanta dig med den nya formen, hoppas du ska trivas. Rubrikmenyn finns nu längst upp på sidan.

Välkommen till nya hemsidan

Mycket av det vi gör i Svenska kyrkan är välkänt, som gudstjänster, musik, dop och vigsel. Annat sker mer i det tysta, som socialt arbete bland unga och vuxna, familjerådgivning och stöd i sorgen. Vi finns på plats vid olyckor och kriser, på sjukhuset och på häktet. Som medlem i Svenska kyrkan medverkar du till att vi kan fortsätta att utvecklas som kyrka in i 2000-talet.

Det här bidrar du till som medlem

Här hittar du annonser för lediga tjänster i
Svenska kyrkan Falun.

Här hittar du annonser för lediga tjänster i Svenska kyrkan Falun.

Aktuell information om sådant som är på gång i Svenska kyrkan Falun.

På gång

Aktuell information om sådant som är på gång i Svenska kyrkan Falun.

Falu pastorat, eller Svenska kyrkan Falun, består av fem församlingar i och omkring Falun: Aspeboda, Falu Kristine, Grycksbo, Stora Kopparbergs och Vika-Hosjö församlingar.

Församlingar och kyrkor

Kyrkogårdsförvaltningen utför det praktiska arbetet inom begravningsverksamheten. Vår verksamhet omfattar nästan 10 000 gravplatser, som vi sköter med stor omsorg, på pastoratets elva kyrkogårdar.

Kyrkogårdsförvaltningen

Läs Amos!

Här kan du läsa senaste numret av Amos, Sveriges största livsfrågemagasin. Tidningen finns också att hämta i närmaste kyrka och församlingshem.