Foto: Johannes Frandsen/IKON

Dop

Det kan göras mycket enkelt och med få förberedelser, eller till en stor fest. Unga som gamla är välkomna att döpas. Du kan enkelt boka tid för dop här på webben.

Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot. Den som döps blir i och med dopet medlem i Svenska kyrkan.

Här kan du läsa mer om dopet och hur en dopgudstjänst går till. Du kan också titta på kyrkor och lokaler för dopkalas och enkelt boka tid för dop i webbkalendern.

Drop in dop & vigsel på Alla hjärtans dag

Fira livets stora händelser! Välkommen till drop in dop & vigsel på Alla hjärtans dag 14 februari Stora Kopparbergs kyrka. För att undvika köbildning, och minska risken för smittspridning, behöver ni boka en drop in-tid.

Dop, vigslar och begravningar i våra kyrkor

Vid nya bokningar gäller max antal: Aspeboda kyrka, max 32 besökare. Grycksbo kyrka, max 44 besökare. Falu Kristine kyrka, max 122 besökare. Stora Kopparbergs kyrka, max 143 besökare. Hosjö kyrka, max 28 besökare. Vika kyrka, max 50 besökare.

Kontakta expeditionen

Telefontider: Måndag-fredag 08.00-16.00

E-post: falu.pastorat@svenskakyrkan.se

Besökstider: Måndag-fredag 08.00-16.00, lunchstängt 12.00-13.00.

Juni-augusti måndag-fredag 08.00-15.00, lunchstängt 12.00-13.00.

Besöks- och och postadress: Kristinegatan 11, 791 71 Falun kartlänk eniro.se klicka här

Rullstolsentré och entré till ungdomsgården Grönan finns inne på gården (bakom röda huset). Adress: Kristinegatan 9B  kartlänk eniro.se klicka här