Kyrkans Begravningsbyrå i Falun

Omtanke, kvalitet och kompetens i allt som rör begravningar. Svenska kyrkan i Falun driver sedan 2019 Kyrkans begravningsbyrå i Falun. Hos oss får du all hjälp på en och samma plats.

 

Här får du all hjälp på en och samma plats

När någon närstående dör förändras tillvaron. Kyrkans Begravningsbyrå hjälper till med allt vid dödsfall och begravningar. Hos oss kan du får all hjälp på en och samma plats. 

Begravningar är en naturlig del av kyrkans verksamhet. Här finns lång erfarenhet av stöd, rådgivning och begravning. Här finns präst eller diakon i vår omedelbara närhet. Vi har också ett nära samarbete med kyrkogårdsförvaltningen som ansvarar för alla kyrkogårdar i Svenska kyrkan Falun. 

När ett dödsfall inträffat kan vi träffa dig i hemmet eller på byrån för att gå igenom allt praktiskt.

Hos oss finns även möjlighet att få hjälp med bouppteckningar. 

Öppen för alla

Vår verksamhet finns i Falun med omnejd. Vi hjälper gärna till med begravningar även på andra platser.

Oss når du när du behöver, vi har jour dygnet runt. Om en person avlidit i hemmet eller på ett boende så ordnar vi med transport.

Vi betonar hög kvalité, god etik och med miljön i fokus arbetar vi hållbart för att hålla ner priserna på våra tjänster.

Kyrkans Begravningsbyrå är öppen för alla, oavsett om du är medlem i Svenska kyrkan eller inte.

Kan varmt rekommendera! Så fint bemötande och med stor omtanke i min stora sorg.

G. Karlsson

Begravningsbyrå i Svenska kyrkans regi

Kyrkans Begravningsbyrå startade i Fagersta 2005. Personal i Västanfors Västervåla församling i Fagersta såg behovet av att finnas till hands för människor som drabbats av sorg genom hela sorgeprocessen. Idag finns Kyrkans begravningsbyrå på ett femtontal orter.

Kyrkan ska finnas för människor från vaggan till graven, men under en kort tid i samband med ett dödsfall så är det ofta utomstående begravningsbyråer som går in och gör ett jobb, som församlingen kan göra minst lika bra eller kanske ännu bättre.

Vi har alla resurser under samma tak, vilket gör det enkelt att samordna arbetet och det blir lätt för anhöriga att komma i kontakt med en präst eller en diakon om de önskar det, eller att träffa husmor för att gå igenom detaljer om förtäring inför en minnesstund. Vår begravningsbyrå har ett nära samarbete med kyrkogårdsförvaltningen som ansvarar för alla kyrkogårdar i Svenska kyrkan Falun. Vi arbetar med miljön i fokus, precis som Svenska kyrkan Falun och vår kisttillverkare Fredahl-Rydéns.