Musik och kör

Musik har en central plats i Svenska kyrkan och dess gudstjänstliv. Här finns körer för alla åldrar och inriktningar. Här erbjuds även konserter i olika genrer.

Senaste nytt i Svenska kyrkan Falun

Här hittar du aktuella nyheter, gudstjänster, konserter och annat som händer i kyrkan nära dig

Musik och sång i kyrkorna

I Svenska kyrkan Falun finns en stark vilja att vara förvaltare och bärare av den rika musikaliska tradition som finns i både den kristna kyrkan och i Dalarna. Här finner du ett rikt utbud av fina instrument och en mångfald av körsång. Du är varmt välkommen!

Körer

Välkommen att sjunga i någon av kyrkans körer! I Svenska kyrkan Falun finns körer för barn, unga och vuxna. Eller så föredrar du att lyssna. Församlingarna erbjuder ett stort och varierat utbud av musikgudstjänster och konserter under hela året, de flesta med fri entré.

Det här bidrar du till som medlem

Mycket av det som händer i Svenska kyrkan är välkänt, som gudstjänster, musik, dop och vigsel. Annat sker mer i det tysta, som socialt arbete bland unga och vuxna, familjerådgivning och stöd i sorgen. Vi finns på plats vid olyckor och kriser, på sjukhuset och på häktet. Alla medlemmar behövs för att Svenska kyrkan ska kunna bedriva verksamheter för människor i alla åldrar, genom hela livet.

Hur blir man medlem?

Alla som döps inom Svenska kyrkan blir medlemmar automatiskt. Det går också att anmäla att man önskar bli medlem. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen. Här finns webbformulär för medlemskap.