Dop, vigsel och begravning

Vid livets milstolpar och centrala händelser vill Svenska kyrkan gå med och vara det naturliga sammanhanget, där glädje och sorg uttrycks och tolkas i en flertusenårig kristen tradition.

Glädjen över ett nyfött barn gör att föräldrar väljer att döpa sina barn. Par som valt att leva tillsammans väljer att vigas i Svenska kyrkan och dela glädjen med anhöriga och vänner. När döden tagit någon ifrån oss är kyrkan för de allra flesta det naturliga valet för stöd och begravning.

De gudstjänster som hör samman med dessa olika tillfällen följer Svenska kyrkans ordning, men lämnar samtidigt utrymme för personliga önskemål.

De olika församlingarna i och kring Falun har många präster, diakoner, musiker och andra medarbetare med kunskap och erfarenhet att stödja och hjälpa till så att varje dop, vigsel och begravning blir ett minne för livet.

Inför detta sker alltid ett personligt möte och ett samtal med prästen där ingen fråga är för liten eller för stor.

Välkommen att kontakta oss för att boka dop, vigsel eller begravning:
Expedition och växel tel. 023-70 20 00 måndag-fredag kl 08.00 - 16.00 eller via e-post