Pilgrimsvandring och temakvällar

Intresset för pilgrimsvandring växer. Här hittar du information om de aktiviteter som är på gång i Svenska kyrkan Falun.

Intresserad av pilgrimsvandring? Pilgrimsgruppen i Vika-Hosjö församling arrangerar vandringar och temakvällar.

Alla är välkomna till vandringarna, ingen erfarenhet krävs!
Arrangeras i samarbete med Sensus.

Under en pilgrimsvandring får man gå långsamt, lyssna inåt, slippa jäkta eller känna krav. Den vilsamma vandringen ger ro i själen.

Program våren 2019

Inlandsbanan – en resa som ger tid för tankar

Ett föredrag med Lena Olai

Torsdag 21 mars kl 19.00

I församlingshemmet i Hosjö i anslutning till veckomässan i kyrkan, som börjar kl 18.30.

Kvällste med smörgås serveras, 20 kr. Ingen föranmälan.

Vandring längs pilgrimsstigen i Hosjö

Lördag 11 maj kl 14.00

Samling vid kyrkan kl 14.00. Medtag eget fika! Stigen är cirka 1,5 km. Ingen föranmälan.

Gökottevandring upp på Stabergs klack

Torsdag 30 maj kl 08.00 Kristi Himmelfärdsdag

Liten pilgrimsvandring till Stabergs klack. Samling kl 08.00 vid parkeringen i Staberg för gemensam, lugn vandring upp till Stabergs klack. Vid utsikten samlas vi för en andakt, med diktläsning och psalmsång, samt en fikastund. Medtag eget fika och ha rejäla promenadskor. Ingen föranmälan.

Britt Thureson tel. 070-567 91 82 e-post

Pilgrimens sju nyckelord

• friheten

• enkelheten

• långsamheten

• tystnaden

• bekymmerslösheten

• delandet

• andligheten

Läs mer om de sju nyckelorden

Pilgrimspsalm

Ladda ned psalmen som poeten Ragnwei Axellie skrev inför det nationella pilgrimsmötet vid Loka Brunn.
Pilgrimspsalm