Foto: Ulf Palm

Aspeboda kyrka

Välkommen till Aspeboda församling! Aspeboda kyrka och församlingshem ligger i hjärtat av Aspeboda. Församlingen ingår i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat.

På gång i Svenska kyrkan Falun

Här hittar du aktuella nyheter, gudstjänster, konserter och annat som händer i kyrkan nära dig

Musik och kör

Musik har en central plats i Svenska kyrkan och dess gudstjänstliv. Här finns körer för alla åldrar och inriktningar. Här erbjuds även konserter i olika genrer.

Mötesplatser för alla åldrar

I kyrkor och församlingshem i Svenska kyrkan Falun erbjuds många olika aktiviteter och upplevelser både för gammal och ung.

Mycket har hänt i Svenska kyrkan Falun 2021

Ett år har gått, ett år som alla andra fast ändå inte. Vi har varit präglade av pandemin, men kunnat format nya verksamheter när restriktionerna begränsat oss. Vi har fortsatt mötas, fast på nya sätt! Medan en hel del arbete har kunnat fortgå nästan som vanligt. Läs mer om allt som har hänt i verksamhetsberättelse 2021.

öppettider Aspeboda kyrka

Kyrkan är öppen i samband med gudstjänst. Se annonsering här på webben och i tidningen Lokalt i Falun.

Hitta hit - kartlänk

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med församlingen för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring växeln tel. 023-70 20 00 måndag-fredag 08.00-16.00 eller skicka e-post till oss.

Kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda hittar du nedan.

Postadress: Svenska kyrkan Falun, Aspeboda församling, Kristinegatan 11, 791 71 Falun

Besöksadress kyrka och församlingshem: Lilla Aspeboda 105, 791 93 Falun

Lokaler att hyra

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler för större eller mindre sällskap, möte eller konferens? För mer information klicka här.

Om Aspeboda kyrka

Kyrkan i Aspeboda har en lång historia. Enligt traditionen var ett kapell redan under medeltiden beläget på den så kallade Kapellsbacken, ca 5 km ifrån nuvarande kyrka. På samma plats där Aspeboda kyrka numera ligger byggdes år 1609 ett kapell.

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilderna kan du enkelt se dig omkring, studera kyrkorummet lite närmare och zooma in detaljer. Klicka på länkarna nedan.

Kapellgrund

Den 26 augusti 2012 invigdes hembygdsföreningens kapelliknande slogbod, ”Pilgrimskapellet”, under en friluftsgudstjänst vid Kapellgrund, Aspeboda.

Stiftelsen Anna Viktoria Ströms donationsmedel och Rigmor Elstadius gåva

Är du studerande och bor/har bott i Aspeboda? Då kan du kan ansöka om pengar ur Stiftelsen Anna Viktoria Ströms donationsmedel och Rigmor Elstadius gåva.

Personal Aspeboda församling

Församlingsrådet Aspeboda församling

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar.

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat