Kyrkor och församlingar

Falu pastorat, Svenska kyrkan Falun, består av fem församlingar: Aspeboda, Falu Kristine, Grycksbo, Stora Kopparbergs och Vika-Hosjö församlingar.

Förutom församlingsverksamheten bedriver Svenska kyrkan Falun verksamhet i Sjukhuskyrkan, Högskolan Dalarna och häktet i Falun. Kyrkoherde i Falu pastorat är Christina Eriksson.

I vilken församling bor du? Du hittar lätt din församling genom att söka på din gatuadress på sidan Sök församling.

Kulturarv och kyrkobyggnader

Våra kyrkobyggnader är fulla av historia. Ändå är de inte museum utan används. Här firas regelbundet gudstjänst, och här äger viktiga händelser i människors liv rum. Många känner starkt för kyrkobyggnaden. Det är viktigt att den finns där och att den vårdas.

Läs mer om kulturarv och kyrkobyggnader på Svenska kyrkans nationella webb