Foto: Ulf Palm

Falu Kristine kyrka

Välkommen till Falu Kristine församling! Falu Kristine kyrka ligger centralt i Falun med församlingshemmet Kristinegården strax intill. S:t Stefans kapell och Stefansgården ligger i Hälsinggården. Församlingen ingår i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat. Kyrkan är öppen alla dagar måndag – söndag 10.00–16.00.

På gång i Svenska kyrkan Falun

Här hittar du aktuella annonser, gudstjänster, konserter och annat som händer just nu i kyrkan nära dig

Musik och kör

Musik har en central plats i Svenska kyrkan och dess gudstjänstliv. Här finns körer för alla åldrar och inriktningar. Här erbjuds även konserter i olika genrer.

Gemenskapsträffar för alla åldrar

BARNVERKSAMHET, UNGDOM, TRÄFFAR FÖR DAGLEDIGA

Öppettider Falu Kristine kyrka

Kyrkan är öppen alla dagar för en stilla stund, bön och ljuständning. Välkommen in!

Måndag – fredag 10–16.
Under juni-augusti är kyrkan öppen alla dagar 10-18.

Hitta hit

Om Falu Kristine kyrka

Falu Kristine kyrka dominerar sedan 1600-talets mitt den centrala stadsbilden i Dalarnas residensstad. Grunden lades 1642 och kyrkan invigdes första söndagen i advent 1655.

Ljudguiden Falu Kristine kyrka

Välkommen att i din egen takt se dig omkring i kyrkan. För att lyssna till ljudguiden behöver du en mobiltelefon, hörlurar och informationsblad. På åtta olika platser stannar du till, scannar QR-koden och klickar på ljudlänken som kommer upp på skärmen. En röst beskriver vad det är du ser. Trevlig tur!

Gå en virtuell vandring i Svenska kyrka Faluns kyrkor och kapell

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilder kan du enkelt se dig omkring, studera kyrkorummet lite närmare och zooma in detaljer. Klicka på länkarna nedan.

S:t Stefans kapell & Stefansgården

Stefansgården är en mötesplats för både små och stora, som finns i Hälsinggården utanför Falun. Välkommen till öppen förskola, Stefansträffen och Himmel och pannkaka!

Leksacer

Ett "altarskåp" där barn och vuxna kan hitta alla de saker som används i gudstjänster

Personal Falu Kristine församling

    Församlingsrådet Falu Kristine församling

    Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar.

    Pilgrimsvandra eller sträck på benen

    Upplev sommarkyrkan