Foto: Ulf Palm

Falu Kristine kyrka

Välkommen till Falu Kristine församling! Falu Kristine kyrka ligger centralt i Falun med församlingshemmet Kristinegården strax intill. S:t Stefans kapell och Stefansgården ligger i Hälsinggården. Församlingen ingår i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat. Kyrkan är öppen alla dagar måndag – fredag 10.00–15.00 och lördag – söndag 10.00–16.00.

På gång i Svenska kyrkan Falun

Här hittar du aktuella nyheter, gudstjänster, konserter och annat som händer i kyrkan nära dig

Musik och kör

Musik har en central plats i Svenska kyrkan och dess gudstjänstliv. Här finns körer för alla åldrar och inriktningar. Här erbjuds även konserter i olika genrer.

Mötesplatser för alla åldrar

I kyrkor och församlingshem i Svenska kyrkan Falun erbjuds många olika aktiviteter och upplevelser både för gammal och ung.

Öppettider Falu Kristine kyrka

Kyrkan är öppen alla dagar för en stilla stund, bön och ljuständning. Välkommen in!

Måndag – fredag 10.00–15.00

Lördag – söndag 10.00–16.00

Hitta hit

Om Falu Kristine kyrka

Falu Kristine kyrka dominerar sedan 1600-talets mitt den centrala stadsbilden i Dalarnas residensstad. Grunden lades 1642 och kyrkan invigdes första söndagen i advent 1655.

Ljudguiden Falu Kristine kyrka

Välkommen att i din egen takt se dig omkring i kyrkan. För att lyssna till ljudguiden behöver du en mobiltelefon, hörlurar och informationsblad. På åtta olika platser stannar du till, scannar QR-koden och klickar på ljudlänken som kommer upp på skärmen. En röst beskriver vad det är du ser. Trevlig tur!

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilderna kan du enkelt se dig omkring, studera kyrkorummet lite närmare och zooma in detaljer. Klicka på länkarna nedan.

S:t Stefans kapell & Stefansgården

Stefansgården är en mötesplats för både små och stora, som finns i Hälsinggården utanför Falun. Välkommen till öppen förskola, Stefansträffen och Himmel och pannkaka!

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook https://www.facebook.com/svenskakyrkanfalun/

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med oss för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring växeln tel. 023-70 20 00 måndag-fredag 08.00-16.00 eller skicka e-post till oss. 

Kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda hittar du nedan.

Postadress: Svenska kyrkan Falun, Falu Kristine församling, Kristinegatan 11, 791 71 Falun

Besöksadress Falu Kristine kyrka: Stora torget, Falun

Besöksadress församlingshemmet Kristinegården: Kristinegatan 11, 791 71 Falun

lokaler att hyra

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler för större eller mindre sällskap, möte eller konferens? För mer information klicka här.

Leksacer

Ett "altarskåp" där barn och vuxna kan hitta alla de saker som används i gudstjänster

Personal Falu Kristine församling

    Församlingsrådet Falu Kristine församling

    Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar.