Foto: Ulf Palm

Hosjö kyrka

Välkommen till Vika-Hosjö församling! Hosjö kyrka, församlingshemmet och Kyrkskolan ligger naturskönt i utkanten av Hosjö. Församlingen ingår i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat. Hosjö kyrka är öppen måndag – fredag 10.00 – 15.00 samt lördag – söndag 10.00 – 16.00.

På gång i Svenska kyrkan Falun

Här hittar du aktuella nyheter, gudstjänster, konserter och annat som händer i kyrkan nära dig

Musik och kör

Musik har en central plats i Svenska kyrkan och dess gudstjänstliv. Här finns körer för alla åldrar och inriktningar. Här erbjuds även konserter i olika genrer.

Mötesplatser för alla åldrar

I kyrkor och församlingshem i Svenska kyrkan Falun erbjuds många olika aktiviteter och upplevelser både för gammal och ung.

Mycket har hänt i Svenska kyrkan Falun 2021

Ett år har gått, ett år som alla andra fast ändå inte. Vi har varit präglade av pandemin, men kunnat format nya verksamheter när restriktionerna begränsat oss. Vi har fortsatt mötas, fast på nya sätt! Medan en hel del arbete har kunnat fortgå nästan som vanligt. Läs mer om allt som har hänt i verksamhetsberättelse 2021.

öppettider Vika och Hosjö kyrkor

Kyrkorna är öppna för en lugn stund, ljuständning och bön. Välkommen in!

Öppettiderna kan variera något. Vi håller öppet i möjligaste mån följande tider:

Vika kyrka

Måndag – fredag 09.00 – 16.00
Lördag – söndag 10.00 – 16.00

Juni - augusti: Lördag – söndag 10.00 – 18.00

Hosjö kyrka

Måndag – fredag 10.00 – 15.00
Lördag – söndag 10.00 – 16.00

församlingens verksamhet

Vill du veta mer om församlingens verksamhet för barn, unga och vuxna, gudstjänster och konserter? All information om församlingarnas verksamheter har vi samlat på den gemensamma hemsidan www.svenskakyrkan.se/falun

Du kan också följa oss på Facebook facebook.com/svenskakyrkanfalun Instagram instagram.com/svenskakyrkanfalun och Youtube, Svenska kyrkan Falun

Kontakt och bokning

Vill du komma i kontakt med oss för bokning av samtal, dop, vigsel eller begravning, ring växeln tel. 023-70 20 00 måndag-fredag 08.00-16.00 eller skicka e-post till oss.

Kontaktuppgifter till personal och förtroendevalda hittar du nedan.

Postadress: Svenska kyrkan Falun, Vika-Hosjö församling, Kristinegatan 11, 791 71 Falun

Besöksadress Vika kyrka och församlingshemmet (Sockenstugan): Vikavägen 128, 791 95 Falun

Besöksadress Hosjö kyrka, församlingshemmet och Kyrkskolan: Kyrkvägen, 791 46 Falun

lokaler att hyra

Är du intresserad av att hyra församlingens lokaler för större eller mindre sällskap, möte eller konferens? För mer information klicka här.

Om Hosjö kyrka

Hosjö öster om Falun är en gammal bruksort, framväxt på 1600-talet. Läget i norra utkanten av Vika socken var skälet till att ett eget brukskapell uppfördes på 1660-talet. Byggnaden ligger på en höjd, lite avskilt från övriga samhället. Kyrkan och församlingshemmet bildar idag en oas mitt i bruset från både järnvägen och riksvägen alldeles intill.

Titta in i kyrkan med panoramabilder

Letar du efter rätt kyrka för dop eller vigsel eller vill du studera kyrkorummet närmare? Med panoramabilderna kan du enkelt se dig omkring, studera kyrkorummet lite närmare och zooma in detaljer. Klicka på länkarna nedan.

Personal Vika-Hosjö församling

Församlingsrådet Vika-Hosjö församling

Församlingsrådet är församlingens styrelse. Det består av förtroendevalda som utses av kyrkofullmäktige på förslag från församlingens medlemmar.

Församlingsinstruktionen - Vad Svenska kyrkan Falun vill vara och göra

Hur är vi kyrka i Falun från nu och framåt? Vad innebär det att fira gudstjänst, bedriva undervisning, diakoni och mission just här och just nu? Det är frågorna som församlingsinstruktionen besvarar, med utgångspunkt i en omvärldsanalys.

Församlingsinstruktionen är ett måldokument som beskriver kyrkans grundläggande uppgifter. Här presenteras också de särskilt prioriterade områden som församlingen arbetar aktivt med. Församlingarna i Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat, har en gemensam församlingsinstruktion.

Hämta församlingsinstruktion för Svenska kyrkan Falun, Falu pastorat