Våra lokaler - för sammankomster, möte och konferens

En lugn och hemtrevlig miljö möter dig i församlingshem och -gårdar. Här finns stora samlingssalar som rymmer många och konferensrum för mindre grupper. Lokalerna är lämpliga för såväl dopkalas och begravningskaffe som sammankomster för organisationer och företag. Lokalerna finns både centralt i Falun och på mindre orter. Varmt välkommen att kontakta oss för information och bokning.

Församlingshem och -gårdar ligger intill kyrkorna centralt i Falun och i Aspeboda, Grycksbo, Hosjö och Vika. I Hälsinggården finns Stefansgården.

Alla lokaler är handikappanpassade. Större lokaler är utrustade för möte och konferens. Vid församlingshemmen utanför stadskärnan finns avgiftsfri parkering.

På beställning serverar vi enklare måltider. Kaffe och te som serveras hos oss är alltid Fairtrade-märkt.

Kristinegården ligger i centrala Falun.

Kristinegården

Kristinegården är centralt belägen bakom Falu Kristine kyrka, nära Stora torget mitt i Falun. Här finns stora samlingssalar som rymmer många och en församlingsvåning, med större och mindre rum.

Jesper Svedbergs sal rymmer ca 180 personer. Möbleras enligt önskemål i biosittning, öar med bord eller långbord.

Lokalen är utrustad med projektor, white board och blädderblock. Ljudanläggning och hörslinga finns.

Mäster Pärs sal rymmer ca 60 personer. Möbleras enligt önskemål i biosittning, öar med bord eller långbord.

Församlingsvåningen har en hemtrevlig atmosfär med inredning i äldre stil och utsikt mot Läroverksparken. Lokalerna passar för mindre och större sällskap på upp till totalt ca 50 personer. Samlingssalen rymmer ca 30 personer, konferensrummet ca 12 personer. Här finns även två mindre grupprum.

Konferensrummet är utrustat med projektor, white board och blädderblock. Ljudanläggning och hörslinga finns.

Lutherrummet passar som mötesrum för mindre grupper. Här ryms 8-10 personer. Lokalen har ej konferensutrustning, ljudanläggning eller hörslinga.

Mariagården ligger intill Stora Kopparbergs kyrka, i stadsdelen Östanfors i Falun Bild: Ulf Palm

Mariagården

Strax nedanför Stora Kopparbergs kyrka ligger Mariagården, nära stadskärnan men samtidigt avskilt i ett grönområde.

Samlingssalen rymmer sällskap på upp till ca 50 personer.

Stefansgården ligger i Hälsinggården, ett stenkast bort från marinan. Bild: Madeleine Vagge

Stefansgården

Stefansgården ligger i Hälsinggården, ca 4 km öster om Falun.

Samlingssalen rymmer ca 70 personer.

Hosjö församlingshem ligger strax intill Hosjö kyrka. Bild: Ulf Palm

Hosjö församlingshem

Församlingshemmet ligger vid Hosjö kyrka, ca 8 km sydost om Falun.
Samlingssalen rymmer ca 70 personer.

I lokalen finns blädderblock och ljudanläggning.

Vika församlingshem ligger intill kyrkan i centrala Vika. Bild: Ulf Palm

Vika församlingshem – ”Sockenstugan”

Församlingshemmet ligger vid Vika kyrka, ca 19 km sydost om Falun.
Samlingssalen rymmer ca 80 personer.

Aspeboda församlingshem ligger intill kyrkan i centrala Aspeboda.. Bild: Ulf Palm

Aspeboda församlingshem

Församlingshemmet ligger vid Aspeboda kyrka, ca 13 km söder om Falun.

Samlingssalen rymmer ca 120 personer. Anna Ströms rum rymmer ca 30 personer.

Grycksbo församlingshem ligger ett stenkast från Grycksbo kyrka. Bild: Anna Askerdal

Grycksbo församlingshem

Församlingshemmet ligger vid Grycksbo kyrka, ca 14 km nordväst om Falun.
Samlingssalen rymmer ca 45 personer.

Lokalen är utrustad med projektor, white board och ljudanläggning.

Kontakta oss

Kontakta oss för bokning och mer information om lokaler, teknisk utrustning med mera, så kan vi berätta vad vi har att erbjuda.

I vissa församlingshem finns försäljning av utvalda Fairtrade-varor. Falu Kristine och StoraKopparbergs församlingar är diplomerade Kyrka för Fairtrade.

Information och bokning

Carina Montin, församlingshemsvärdinna, lokalbokning, tel. 023-70 20 21 e-post

Hämta foldern med information och bilder

Rum för dig - lokaler för speciella tillfällen