Onsdagskvällar i Stora Kopparbergs kyrka

Varierat kvällsprogram med reflektion och samtal om trons väsentligheter. Inleds med veckomässa och enkelt fika.

Kl 18.30 Veckomässa, enkelt fika.

Kl 19.30-20.45 Kvällsprogram med reflektion och samtal om trons väsentligheter.

Nya och tidigare deltagare välkomna! Ingen anmälan, ingen kostnad - bara kom!

Program hösten 2019

Du som vill delta i höstens fortsatta diskussioner utifrån boken Livsstegen av Olle Carlsson är varmt välkommen - ingen anmälan behövs.

4/9   Vi läser Livsstegen del 6, en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling.

11/9   Vi läser Livsstegen del 7, en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling.

18/9   En katedral i tiden: sabbat och vila i judiskt liv
Budet om sabbaten, vilodagen, är ett av tio Guds bud och möjligen den mest centrala praktiken i judiskt religiöst liv. Den har även av stor vikt i kristet liv i form av söndagen. Här kommer vi att gå genom en del av den sabbatens praktik och teologi. Sebastian Selvén, teol. dr. (Ph.D. in Divinity)

25/9   Hur berörs mitt liv av bibeltexten? Lectio Divina – vi läser Bibeln med prästen Luifran Rodrigez Pérez.

2/10   Vi läser Livsstegen del 8, en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling.

9/10  Ung, kär och homosexuell i Afghanistan. Hur är det möjligt? Abdolah Hoseini och Samiaullah Amiri berättar.

16/10  Hur berörs mitt liv av bibeltexten? Lectio Divina – vi läser Bibeln med prästen Luifran Rodrigez Pérez.

23/10   På egna ben
Efter tio år inom yrket har Josefin Wiking skrivit en bok om hur det kan vara att som nyexaminerad sjuksköterska slängas in i verkligheten på en akutvårdsavdelning.

30/10   Vi läser Livsstegen del 9, en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling.

6/11   Vi läser Livsstegen del 10, en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling.

13/11  Vad är diakoni? Vad gör en diakon?
Samtal med diakonerna Emelie Kjellgren och Judith Lindenmo.

20/11   Are Norrhava, präst och författare till boken Djup tid och tunna ställen, en bok om vår tids andlighet. Utifrån sina upplevelser resonerar han om vad Gud kan betyda för oss idag. Kan man välja sina rötter och sin identitet? Kan yta och glamour förenas med andligt djup?

27/11   Vi samtalar om och sjunger oss igenom advent.

4/12   Vi läser Livsstegen del 11, en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling.

11/12   Vi läser Livsstegen del 12, en inspirationsbok för andlighet och personlig utveckling.

Arrangeras i samarbete med Sensus.

mer Information:

Camilla Nyberg, präst, 023-70 20 61 e-post