Träffpunkter för Barn och familj

I Svenska kyrkans verksamhet för barn och familj finns möjlighet att möta nya vänner, leka, skapa, utbyta erfarenheter, fika och samlas till andakt/gudstjänst.

Öppen förskola

Öppna förskolan är en verksamhet för små barn och deras föräldrar/vårdnadshavare. Vi leker, pysslar, umgås och fikar tillsammans. Ofta ingår en kort sångstund eller andakt. Verksamheten är öppen och ingen föranmälan behövs. Välkomna!

Himmel och pannkaka

Vardagsgudstjänst, sång, pyssel och lek för hela familjen på Stefansgården. Vi serverar pannkakor till små och stora. Välkommen!

Appen Kyrkan - lek och lär

Appen Kyrkan innehåller tre korta filmer för barn i förskoleåldern. Här kan du gå in i kyrkorummet för att måla ett kyrkfönster, hälla vatten i dopfunten eller tända ett ljus i ljusbäraren.

Boka dop här

I webbkalendern kan du enkelt se var och när det finns lediga tider för dop och göra din bokning. Lokaler för dopkalas bokas också här. Bokningen, som är preliminär, kan göras när som helst - dygnet runt.

Familjerådgivningen

Svenska kyrkans familjerådgivning i Falun är till för familjer, par och enskilda som har svårigheter i sina nära relationer.

Barn och sorg

När det inträffar ett dödsfall i familjen blir ingenting sig likt. Då kan det vara en hjälp att träffa andra som varit med om samma sak och som vet vad det handlar om. Det finns stödgrupper för barn och unga, som har en förälder eller ett syskon som har dött.

Samarbete med skolor

Församlingarna i Falu pastorat erbjuder skolorna samarbete och lärande utifrån olika teman: bibeläventyr, julvandring, påskvandring, kyrkvisningar och olika skräddarsydda teman.

Leksacer

Ett "altarskåp" där barn och vuxna kan hitta alla de saker som används i gudstjänster