Sjukhuskyrkan

Vi finns på Falu lasarett. Expedition, samtalsrum och kapell hittar du en trappa ner efter receptionen vid huvudentrén.

Du som är patient, närstående eller personal - ta gärna kontakt med oss när du funderar över din livssituation, när tillvaron förändras och existensen gör sig påmind. När du vill samtala om svåra saker, oro, sorg, ångest, tro, tvivel... När du önskar ha hjälp med förbön, riter och andakter när människor du känner ansvar för behöver ditt stöd, och du önskar väg-/handledning.

Vi för inga journaler och har tystnadsplikt. Sjukhuskyrkan kan också att samverka med aktörer inom den öppna vården.

Vi kan också förmedla kontakt med hemförsamling eller med företrädare för andra kyrkor, samfund och religioner.

I Dalarna finns Sjukhuskyrkan i Avesta, Falun, Ludvika, Mora och Säter. Läs mer klicka här

Personal sjukhuskyrkan

Maria Näslund, diakon, arbetsledare
e-post

David Edman, präst (tjänstledig t o m 31/12 2019)

Fredrik Linder, präst

Lena Linder, diakon
e-post

Joachim Elsander, pastor (tjänstledig)

Thomas Isaksson, kantor/kyrkomusiker
e-post

Vår gemensamma e-postadress är sjukhuskyrkan.falun@regiondalarna.se

Du kan också nå oss via sjukhusets växel på 023-49 00 00.
I akuta fall har vi beredskap efter kontorstid, detta gäller då endast sökning via sjukhusets personal.

Hämta gärna vår informationsfolder här