Sjukhuskyrkan Falun

Sjukhuskyrkan finns för dig som är patient, närstående eller personal på Falu lasarett. För samtal om livssituation, oro, sorg, eller för hjälp med förbön och andakt. Om du behöver ta en paus eller hämta kraft är du välkommen till en stilla stund i kapellet, som är öppet dygnet runt.

Du som är patient, närstående eller personal. Välkommen att ta kontakt med oss när du funderar över din livssituation, när tillvaron förändras och existensen gör sig påmind. När du vill samtala om svåra saker, oro, sorg, ångest, tro, tvivel... När du önskar ha hjälp med förbön, riter och andakter när människor du känner ansvar för behöver ditt stöd, och du önskar väg-/handledning.

Vi för inga journaler och har tystnadsplikt. Sjukhuskyrkan kan också samverka med aktörer inom den öppna vården.

Vi kan också förmedla kontakt med din hemförsamling eller med företrädare för andra kyrkor, samfund och religioner.

I Dalarna finns Sjukhuskyrkan i Avesta, Falun, Ludvika, Mora och Säter. Läs mer klicka här

Andakt - välkommen till en stilla stund varje tisdag

I S:t Lukas kapell, i Falu lasarett, hålls andakt och meditation varje tisdag 09.00-09.30. Kapellet hittar du en trappa ner, när du har passerat receptionen vid huvudentrén.

Här finns också vår expedition och samtalsrum.

Sjukhuskyrkan kan också hjälpa till med enskilda andakter och gudstjänster efter önskemål och särskild kontakt. Det kan gälla förbön, nattvard, andakt vid någon närståendes dödsbädd eller död, namngivningsritual, krisdop etc.

Personal sjukhuskyrkan

Maria Näslund, sjukhusdiakon, arbetsledare

David Edman, sjukhuspräst

Fredrik Linder, sjukhuspräst

Judith Lindenmo, sjukhusdiakon

Sjukhuspastor, vakant

Thomas Isaksson, kantor/kyrkomusiker
e-post

Vår gemensamma e-postadress är sjukhuskyrkan.falun@regiondalarna.se

Du kan också nå oss via sjukhusets växel på 023-49 00 00.
I akuta fall har vi beredskap efter kontorstid, detta gäller då endast sökning via sjukhusets personal.

Hämta informationsfolder och verksamhetsberättelse här

Hämta gärna Sjukhuskyrkan Faluns informationsfolder - klicka här

Verksamhetsberättelse 2019 Sjukhuskyrkan Falu lasarett - klicka här