Konfirmand i Spånga-Kista

En lärorik och superrolig resa.

Vad innebär konfirmation?

Konfirmation handlar om att lära sig mer om kristen tro och att få fundera över sin egen tro. Finns Gud och har Gud i så fall med våra liv att göra?

Genom bland annat kunskap, samtal, lek och skapande funderar vi på om den kristna tron har något att ge oss idag. Konfirmandtiden är en tid då man får lära sig mer om sig själv, fundera över stora och små frågor och ta reda på vad kristen tro kan innebära. 

Under konfirmandtiden lyfter vi frågor som ”Vad är meningen med mig? Vad är rätt och fel? Vad händer efter döden? Hur lever man med sorg? Vad är kärlek? Vem var Jesus? Vad är tro?” Som konfirmand får man möjlighet att självständigt formulera sin tro i relation till kristendomen. För många blir konfirmandtiden en chans att träffa nya vänner, utforska och testa sina värderingar.

Konfirmandtiden

– Jätteroligt läger! – Kul upplevelse! – Jättespännande resa!

Några av våra tidigare konfirmander

I början av juni 2024 kommer alla berörda ungdomar att få en inbjudan. Konfirmandtiden startar 13 oktober 2024 för de tre grupper vi kommer att erbjuda.

Under konfirmandtiden kommer du även gå på gudstjänster utöver konfirmandträffarna.

Vem kan konfirmeras?

Kyrkan är en plats för alla. Du behöver inte vara säker på din tro eller vara döpt när konfirmandtiden börjar. Du behöver inte heller bo i församlingen du vill konfirmeras i. Allt du behöver ha med dig är en nyfikenhet. Då har du möjlighet att fundera över tro och livsfrågor tillsammans med nya vänner, ledare och vuxna. 

Konfirmationsalternativen riktar sig framför allt till dig som går i åk 8, eller åk 9. Är du äldre och vill konfirmeras kontakta någon av oss i konfirmandteamet.

Konfirmation är en bekräftelse av dopet. Det gör att man måste vara döpt för att konfirmeras. Under konfirmandtiden har du som inte är döpt möjlighet att bli det.

Kostnad

Våra tre alternativ, som kommer att presenteras i början av juni 2024, är gratis. Det innebär att eventuella resor, mat, material, fotografering och så vidare är utan kostnad.

För våra resealternativ finns ett sista datum för avhopp. Efter det datumet faktureras en obligatorisk avanmälningsavgift.