Du behövs!

Svenska kyrkan är en organisation där medlemmarna bestämmer. Du kan vara med och styra. Du behövs i Spånga-Kista församling.

Närodlad kyrka

Spånga-Kista församling vill vara en god kraft som gör skillnad för människor som bor och vistas i församlingen. Du som är medlem kan vara med och demokratiskt påverka beslut i kyrkan, här i Spånga-Kista. Spånga-Kista församling är din kyrka och din kyrka behöver dig.

Ställ upp

Det finns plats för dig. En viktig uppgift är att vara med i församlingens kyrkofullmäktige och kyrkoråd. Det är där alla beslut fattas om vad kyrkan ska göra här i Spånga-Kista. 

Men om jag inte platsar?

Oroa dig inte för att du inte skulle duga eller vara tillräckligt troende. Du passar in, precis som du är. Man behöver inte vara superkristen eller vara på något särskilt sätt. Du måste vara 18 år eller äldre, medlem i Svenska kyrkan och bo i Spånga-Kista församling. 

Gör så här

Du kan börja engagera dig redan nu. Det finns lediga platser som kyrkvärd på söndagar, kyrkkaffevärd, ledare i någon grupp eller körsångare, bara till exempel. Hör av dig till någon av våra diakoner så hjälper de dig till rätta.

För att sitta med i kyrkofullmäktige behöver du bli vald i kyrkovalet. Det är var fjärde år och då röstar alla medlemmar om vilka som får platser i Kyrkofullmäktige. För att få sitta med i Kyrkofullmäktige måste du stå med på listan i någon nomineringsgrupp. Här i Spånga-Kista församling ställer sex nomineringsgrupper upp: Borgerligt alternativ – (BASK), Centern – (C), Partipolitiskt obundna – (POSK), Socialdemokraterna – (S), Sverigedemokraterna – (SD) och Vänstern – (VISK). Det går också att starta en helt ny nomineringsgrupp.

 

Fyll i det här formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Vi kan hjälpa dig att hitta en uppgift där du kan göra nytta i din församling.

Foto på röstkortskuvert. I bakgrunden ser man personer som köar.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Nästa kyrkoval äger rum den 21 september 2025. Informationen på den här webben rör kyrkovalet 2021 och kommer att uppdateras fortlöpande.

Diakoner