Tillsammans i tystnad

Dra dig tillbaka en stund! Ge dig möjlighet att stanna upp, tid att vila, slappna av och få ett inre lugn.

Foto: Linda Mickelsson/Ikon

Under hösten har vi två halvdagsretreater i Kista kyrka.

Den första är lördagen den 24 oktober kl 10-14. Anmälan senast 22 oktober.

Den andra är lördagen den 21 november kl 10-14. Anmälan senast 19 november.

Har du frågor eller vill anmäla dig, kontakta Jonna Strandh, 08-505 990 14.

Retreaten har en fast rytm. Meditationer och en musikandakt bildar stommen. För övrigt fylls dagen med vila, läsning och skapande under tystnad. Vi äter lunch tillsammans.

Vi kan bara ta emot ett begränsat antal deltagare och ser till att sprida ut oss i de många rum som finns i Kista kyrka för att hålla avstånd till varandra.

Ingen förberedelse krävs av den som deltar. Medtag inneskor. Självkostnadspriset är 75 kr.  Det står församlingen för. Vill du är du naturligtvis välkommen att skänka en  gåva till Svenska kyrkans internationella arbete, Mentorsmammor.

Mer info får du av församlingspedagog Jonna Strandh tel. 08-505 990 14.

Insamlade medel går till mentormammor

Från och med våren 2020 går medel som vi samlar in i församlingen till ett gemensamt huvudprojekt inom Svenska kyrkans internationella arbete: Mentormammor eller P144.

Det här går din gåva till:
  • Utbildning åt mentormammor – de blir hälsovårdsarbetare, socialarbetare och extramammor.
  • Hälsokontroller – mentormammorna väger och mäter barnen och undervisar mödrarna om amning, mat och hälsa för att förebygga undernäring.
  • Samtal och råd om familjeplanering och försörjning, för yngre, utsatta mammor.
  • Hantverksundervisning, förskolor och hälsokliniker för utsatta mödrar i Sydafrika.

Om du dricker kaffe, fikar, äter en smörgås eller soppa i någon av våra lokaler, bjuder vi.
Du är varmt välkommen att ge en gåva till insamlingen - bjuda vidare.

Läs om Mentormammaprojektet i Sydafrika på Act Svenska kyrkans  sidor -->> P144

Mentormamman Nonhlanhla Sibandze besöker mamman Goodness Dlamini, 24 år, och pappan Skhumbuzo Mthembu, 26 år, samt barnen Neo, 4 år och Nellie, 6 månader. Foto: Josefin Casteryd/Ikon