Foto: Kristin Lidell /Ikon

Program för förskolor

Här kan de läsa om våra verksamheter som riktar sig till förskolegrupper.

Kyrkvisning för förskolegrupper

Vi visar kyrkan och pratar om vad man gör och tror på i kyrkan. Barnens intresse får till stor del forma visningen. De kommer att få titta, känna och prova saker som finns i kyrkorummet. Visningen går i linje med Lpfö18. Besöket tar ca 30 minuter. Besöket kan anpassas efter era önskemål.

Måndagar kl 10.00
Onsdagar kl 8.45
Bokning: Filippa Bos, filippa.bos@svenskakyrkan.se

Måndagar kl 9.30
Tisdagar kl 9.30
Bokning: Valborg Aldén, valborg.alden@svenskakyrkan.se

Allahelgonasamling

Under vecka 43 finns möjlighet för förskolegrupper att komma till kyrkan och uppleva en kyrkorumsvandring utifrån boken ”Adjö herr Muffin”. Utifrån barnens frågor och erfarenheter samtalar sen om de teman som boken tar upp, bland annat livet, döden och Alla Helgons Dag. Visningen riktar sig mot barn som är 4 och 5 år.

Bokning: Filippa Bos, filippa.bos@svenskakyrkan.se

Bokning: Valborg Aldén, valborg.alden@svenskakyrkan.se

Julkrubbvisning

Ni är välkomna till kyrkan i Advent med era förskolegrupper och lyssna till berättelsen om den allra första julen. Med dockor i ett uppbyggt landskap levandegörs Maria och Josefs långa vandring och Jesu födelse. Vi sjunger sånger och berättar. Besöket tar ca. 30 min.

Bokning: Spånga – Kista Församling Tel 08- 505 990 01

Bokning: Spånga – Kista Församling Tel 08- 505 990 01

En handsydd liten åsna går på en väg beströdd med palmblad i ett docklandskap.

Påsklandskap

Dockspel om påskens berättelse.