Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling Webbplats

Dop

Dopet är en glädjehögtid. Det är festen som vi firar för att en ny människa hälsas välkommen till livet, till familj och släkt och välkommen in i gudsgemenskapen. Genom dopet blir man en del av Kristi världsvida kyrka och därmed också medlem i Svenska kyrkan.

Dopet
Bild: Ikon

Dopet är Guds gåva till oss människor och en del i vår kristna identitet, som vi man bär med oss hela livet. I dopet blir vi en evighetsvarelse och får den helige Anden som gåva från Gud. Som tecken på Guds gåva får alla som döps ett ljus med sig hem, som visar på Guds eviga ljus som nu brinner inom oss.

>   Läs mer om dopet här

Dop kan ske i följande kyrkor

Akalla kyrka lördagar kl 13, 14 och 15 för enskilda dop.

Kista kyrka lördagar kl 13, 14 eller 15. Alla för enskilda dop.

Spånga kyrka lördagar kl 13, 14, eller 15 . Dessa tider är för enskilda dop. Dessutom erbjuder vi dopmöjlighet samband med söndagsgudstjänst kl 11.00 vissa söndagar

Kontakta församlingsexpeditionen, tel. 08-505 990 01, för ytterligare information och bokning av dop.

Dopklänningar

Du kan låna dopklänning av församlingen, om du önskar. Vi har ett tiotal, i olika storlekar och karaktärer, som du kan välja mellan. Berätta dina behov i samband med bokningen.

Dopfesten

Du som bor i församlingen kan boka lokal för dopkaffe/dopfest. Är dopet i Spånga kyrka kan vi erbjuda Spånga prästgård. Sker dopet i Kista eller Akalla kyrka finns församlingslokalerna i direkt anslutning till själva kyrkan. Vissa begränsningar kan förekomma.

Mer information får du i samband med din bokning av dopet.