Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

Information från 1177

Härnedanför kan du läsa viktig information från folkhälsovårdsmyndigheten via 1177 Vårdguiden och Region Stockholm. Det är information på flera språk - svenska, finska, arabiska, persiska, somaliska, engelska, ryska, polska, spanska - där det finns anvisningar om vad man bör göra nu under Covid-19-epedemin.

Har du släkt, vänner eller bekanta som skulle kunna ha hjälp av affischerna, skriv ut dem och dela med dig.

Tack för att vi alla hjälps åt!

Vet du om du är medlem?

"Javisst är jag det. Tron är en del av den jag är. " "Ja! Jag kanske inte är med i verksamheterna så mycket, men kyrkan gör så mycket för så många och det är viktigt för mig." "Jag är medlem. Jag vill vara med för att bevara kyrkorna, en del av vår historia och kulturarv."

Jag vet att jag är medlem

"Nej. Jag är inte medlem. Jag är inte så religiös." "Nej. Jag gick ur kyrkan för flera år sen." "Jag är inte medlem. Det har stått så mycket i tidningarna om konstigheter som kyrkan gör, så jag gick ur." "Jag har gått ur kyrkan för att det kostar så mycket att vara med och jag vet inte var pengarna går."

Nej, jag är inte medlem

"Jag vet faktiskt inte om jag är medlem eller inte." "Jag tror att jag är medlem, men helt säker är jag inte." "Nej jag har ingen aning. Jag tror att jag är döpt."

Jag vet inte om jag är medlem

.

Altartavlan i Spånga församlingshus - ursprungligen från Graninge stiftsgård Bild: Evalotta Sunesson

Oavsett om du är medlem eller inte är du alltid välkommen i kyrkan!

I församlingen finns det verksamheter för både stora och små. Här nedan kan du läsa om en del av dem och på övriga sidor hittar du andra gudstjänster, mötesplatser, grupper och evenemang. Varmt välkommen! Om du inte är medlem - fundera gärna på om inte du också vill vara med och bidra så församlingen kan fortsätta finnas för alla.

Bli medlem i Svenska kyrkan - Spånga-Kista församling

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

Församlingsnotiser

Måndagssoppa i Spånga prästgård

Spånga prästgård
Bild: Evalotta Sunesson

Varje måndag kl 11.00-13.00, under vår- och höstterminerna, öppnar vi dörrarna till Spånga prästgård och bjuder in till en enkel kaffepaus. "Enkel" betyder i det här sammanhanget något lätt att äta, soppa med smörgås etc, förutom kaffe, te och varannan vecka serverar vi våfflor. Spånga prästgård ligger alldeles intill Spånga kyrka, på Spånga kyrkväg 483. Välkommen!

Aktuella sidor från Svenska kyrkan nationellt

Pressmeddelanden från Svenska kyrkan