Välkommen till Spånga-Kista församling

Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

Slutresultat i kyrkovalet 2017

Det slutgiltiga resultatet från rösträkningen av valet finns nu tillgängligt och  valdeltagandet var på 22,59 % i församlingen. Det är en ökning med 8,95 procentenheter sedan valet 2013. Centerpartiet fick två mandat i kyrkofullmäktige, men har enbart en valbar kandidat, vilket betyder att en ordinarie plats i fullmäktige blir tom denna mandatperiod.

slutgiltigt valresultat i kyrkovalet 2017

Slutgiltigt valresultat i Spånga-Kista församlings kyrkofullmäktige

Slutgiltigt valresultat i Stockholms stiftsfullmäktige

Slutgiltigt valresultat i Trossamfundet Svenska kyrkan - kyrkomötet

På söndag

22 oktober - nittonde söndagen efter trefaldighet - Tema: trons kraft

Spånga kyrka

11.00 Familjegudstjänst, Tuulia Sivapragasam, Karin Wallin, Barn- och Diskantkörerna

Kista kyrka

11.00 Högmässa, Magnus Hellström, Sara Wänn

Se söndagens bibeltexter!

den 23 oktober för alla medarbetare i församlingen - bl a är våra öppna förskolor stängda

Utbildningsdag i församlingen

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

under hösten bjuder vi till bords och mässa på tisdagar i Kista kyrka och onsdagar i Spånga församlingshus

Gemensamma måltider

Varför gör du det?
När du utforskar frågor om din egen tro får du en möjlighet
att växa som människa. En möjlighet att förstå dig själv på ett
nytt sätt. Det är egentligen inte någonting magiskt, utan fullt
naturligt. Vad vi tror på är en av de hörnstenar som berättar
vilka vi själva är

Vad tror du på?

Varför gör du det? När du utforskar frågor om din egen tro får du en möjlighet att växa som människa. En möjlighet att förstå dig själv på ett nytt sätt. Det är egentligen inte någonting magiskt, utan fullt naturligt. Vad vi tror på är en av de hörnstenar som berättar vilka vi själva är

Välkommen till familjeträffar i Kista kyrka några höstkvällar 2017

Sjung, snacka och ät tillsammans

Välkommen till familjeträffar i Kista kyrka några höstkvällar 2017

Församlingsnotiser

En stor del av livet handlar om tro och livsåskådning. Vi inbjuder dig som är nyfiken på livet till vår konfirmationsverksamhet! Där får du veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Du anmäler dig här direkt via hemsidan och just nu kan du anmäla dig till 2018 års konfirmationer.

Konfirmation

Måndagscafé i Spånga prästgård

Spånga prästgård
Bild: Evalotta Sunesson

Varje måndag kl 11.00-14.00, under vår- och höstterminerna, öppnar vi dörrarna till Spånga prästgård och bjuder in till en enkel kaffepaus. "Enkel" betyder i det här sammanhanget något lätt att äta, t.ex. soppa, smörgås etc, förutom kaffe, te och våffla. Spånga prästgård ligger alldeles intill Spånga kyrka, på Spånga kyrkväg 483. Välkommen!

I höst ordnar vi svenskundervisning för nyanlända i Rinkeby församlingsgård!

Svenskundervisning för nyanlända

I höst ordnar vi svenskundervisning för nyanlända i Rinkeby församlingsgård!

I den här gruppen får du möjlighet att träffa nya vänner, göra utflykter, sy och handarbeta, lära dig nya saker och träna svenska

Kvinnogrupp i Rinkeby

I Akalla kyrka har vi en sekondhandbutik.  Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

Gör ett fynd i kyrkan!

I Akalla kyrka har vi en sekondhandbutik. Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

I Kista kyrka och Spånga församlingshus kan du köpa Fairtrade-märkta (Rättvisemärkta) varor.

Fairtrade-märkt

Aktuella sidor från Svenska kyrkan nationellt

Vi lyssnar på dig! Du kan ringa eller skriva. Vi har öppet varje dag året runt. Vi som svarar är volontärer, utbildade för uppgiften. Samtalen är konfidentiella och du får vara anonym.

Att dela det svåra med någon gör skillnad - Kyrkans Jourtjänst finns för dig!

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

"Ah, den här texten. Den här texten, vänner. Berättelsen om den lame mannen som av sina vänner sänks ner genom ett hål i taket för att få komma till Jesus, den är kyrka för mig, och jag ska förklara hur jag menar". Läs Maria Bergius Tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Pressmeddelanden från Svenska kyrkan