Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling Webbplats

Välkommen till Spånga-Kista församling

Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

På söndag

4 september - femtonde söndagen efter trefaldighet - Tema: ett är nödvändigt

Spånga kyrka

11.00 Familjegudstjänst, Tuulia Sivapragasam, Karin Wallin, Diskantkören

Kista kyrka

11.00 Högmässa, Erik Öberg, Miriam Engström, Karin Österby

Se söndagens bibeltexter!

till Spånga-Kista församling

Vi söker en komminister

till Spånga-Kista församling

- öppna förskolorna i Kista kyrka, Akalla kyrka och Rättargården startar också i slutet av augusti

Nyhet i höst - öppen förskola i Spånga församlingshus

I höst ordnar vi svenskundervisning för nyanlända i Rinkeby församlingsgård!

Svenskundervisning för nyanlända

I höst ordnar vi svenskundervisning för nyanlända i Rinkeby församlingsgård!

- Jerker Alsterlund blir ny herde i Spånga-Kista församling

Nu är det klappat och klart

- Jerker Alsterlund blir ny herde i Spånga-Kista församling

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

Granskningen av Svenska kyrkan: fel måste rättas till

Granskning pågår
Bild: TBBoA

- Det är vår skyldighet att förvalta allas våra medlemspengar på ett ansvarsfullt sätt. Därför är det bra att media granskar oss. Det säger ärkebiskop Antje Jackelén. Hon fortsätter:
- Bara när vi har våra medlemmars förtroende har vi de medel vi behöver för att göra det stora arbete vi gör. Fel måste rättas till.
Läs mer om granskningen och hur vi följer upp den.

Måndagscafé i Spånga prästgård

Spånga prästgård
Bild: Evalotta Sunesson

Varje måndag kl 11.00-14.00, under vår- och höstterminerna, öppnar vi dörrarna till Spånga prästgård och bjuder in till en enkel kaffepaus. "Enkel" betyder i det här sammanhanget något lätt att äta, t.ex. soppa, smörgås etc, förutom kaffe, te och våffla. Spånga prästgård ligger alldeles intill Spånga kyrka, på Spånga kyrkväg 483. Välkommen!

Även i höst blir det diktläsning en gång i månaden i Kista kyrka. Välkommen du också!

Diktläsning

Vi är en musicerande församling. Förutom olika konserter med våra körer, kan du också lyssna på duktiga sångare och instrumentalister.

Konserter

I Akalla kyrka har vi en sekondhandbutik.  Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

Gör ett fynd i kyrkan!

I Akalla kyrka har vi en sekondhandbutik. Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

I Kista kyrka och Spånga församlingshus kan du köpa Fairtrade-märkta (Rättvisemärkta) varor.

Fairtrade-märkt

Pressmeddelanden från Svenska kyrkan