Other languages with Google Translate

Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon:+46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling

Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

Vet du om du är medlem?

"Javisst är jag det. Tron är en del av den jag är. " "Ja! Jag kanske inte är med i verksamheterna så mycket, men kyrkan gör så mycket för så många och det är viktigt för mig." "Jag är medlem. Jag vill vara med för att bevara kyrkorna, en del av vår historia och kulturarv."

Jag vet att jag är medlem

"Nej. Jag är inte medlem. Jag är inte så religiös." "Nej. Jag gick ur kyrkan för flera år sen." "Jag är inte medlem. Det har stått så mycket i tidningarna om konstigheter som kyrkan gör, så jag gick ur." "Jag har gått ur kyrkan för att det kostar så mycket att vara med och jag vet inte var pengarna går."

Nej, jag är inte medlem

"Jag vet faktiskt inte om jag är medlem eller inte." "Jag tror att jag är medlem, men helt säker är jag inte." "Nej jag har ingen aning. Jag tror att jag är döpt."

Jag vet inte om jag är medlem

.

Altartavlan i Spånga församlingshus - ursprungligen från Graninge stiftsgård Bild: Evalotta Sunesson

Oavsett om du är medlem eller inte är du alltid välkommen i kyrkan!

I församlingen finns det verksamheter för både stora och små. Här nedan kan du läsa om en del av dem och på övriga sidor hittar du andra gudstjänster, mötesplatser, grupper och evenemang. Varmt välkommen! Om du inte är medlem - fundera gärna på om inte du också vill vara med och bidra så församlingen kan fortsätta finnas för alla.

Bli medlem i Svenska kyrkan - Spånga-Kista församling

På söndag

1 mars - första söndagen i fastan - Tema: prövningens stund

Spånga kyrka

11.00 Högmässa, Jerker Alsterlund, Hans Wikström. I gudstjänsten avtackas komminister Erik Öberg och församlingens nya mässhake invigs.

Kista kyrka

11.00 Högmässa, Johanna Lindeke, Miriam Engström. På kyrkkaffet välkomnas nya medlemmar.

Se söndagens bibeltexter!

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

Spånga-Kista församlings kyrkofullmäktige

sammanträde tisdagen den 10 mars 2020 kl 19.15 i kista kyrka, kista torg 2

Det blir tillfälle för församlingsbor att ställa frågor och ge synpunkter under mötet. Innan sammanträdet hälsas alla välkomna att delta i veckomässa i Kista kyrka kl 18.00.

Välkommen!

- Holger Pettersson, ordförande

Filer för nerladdning:
Kungörelse KF 2020-03-10

Församlingsnotiser

Måndagssoppa i Spånga prästgård

Spånga prästgård
Bild: Evalotta Sunesson

Varje måndag kl 11.00-13.00, under vår- och höstterminerna, öppnar vi dörrarna till Spånga prästgård och bjuder in till en enkel kaffepaus. "Enkel" betyder i det här sammanhanget något lätt att äta, soppa med smörgås etc, förutom kaffe, te och varannan vecka serverar vi våfflor. Spånga prästgård ligger alldeles intill Spånga kyrka, på Spånga kyrkväg 483. Välkommen!

Aktuella sidor från Svenska kyrkan nationellt

Pressmeddelanden från Svenska kyrkan