Foto: Björn Johansson

Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

En god jul i Spånga-Kista församling

När vintermörkret kring oss står ... då tänder vi adventsljus och möter Jesusbarnet i krubban. Här kan du läsa om allt som händer under advents- och jultid i din församling.

PREP - friskvård för parrelationer

PREP är en kurs för bättre kommunikation i parrelationen. Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för att lättare klara av ett liv tillsammans.

Café för dig i saknad

Fika och samtala med andra i samma situation

Vinterkläder sökes

Nu är den kalla årstiden här. Du som har vinterkläder över kan gärna skänka dem till vår Second hand-försäljning.

Kyrkor och lokaler

Spånga-Kista församling har två kyrkor och flera lokaler. Här kan du läsa mer om dem och hur du gör för att boka dopkaffe, minnesstund eller hyra lokal för årsmötet med mera.

Vad kan vi göra för dig? Välkommen att kontakta oss!

Hållbarhet i vardagen

Här kan du läsa ett axplock av hur vi arbetar med hållbarhet i vår vardag.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Barn- och ungdomskörer

Att sjunga tillsammans med andra skapar inte bara vacker musik utan är också nyttigt för kroppen. Det finns forskning som bevisar det. Här finns körer för alla åldrar och nivåer.

Söndagsskola

Välkommen till söndagsskola i Kista kyrka.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Anhörigcafé

Vårdar du någon anhörig? Här får du möta andra som är i samma situation.

Två barn sitter och pysslar.

Verkstan i Spånga församlingshus

Tycker du om att pyssla? Välkommen till Verkstan i Spånga församlingshus.

En bebis på golvet tittar på ett gosedjur som föreställer ett får.

Öppna förskolan

Välkommen till kyrkans öppna förskola! Alla små barn är välkomna till oss tillsammans med någon vuxen.

Konfirmand i Spånga-Kista

Anmäl dig till konfirmand 2023.

Konserter

Vi är en musicerande församling. Förutom olika konserter med våra körer, kan du också lyssna på duktiga sångare och instrumentalister.

Välkommen till Spånga-Kista församling och veckans olika gudstjänster.

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

Här kan du läsa om alla grupper och aktiviteter i Spånga-Kista förasmling under hösten 2022.

Församlingsbladet nr 5

Här kan du läsa om favoritpsalmer, gudstjänster i advent och jul och var du kan ta en paus från jäkt och stress.

TRO VÄXA LEVA

Vad tror du på? Och varför gör du det? När du utforskar frågor om din egen tro får du en möjlighet att växa som människa och förstå dig själv på ett nytt sätt.

Samtalsgrupp

Är du intresserad av livsfrågor och att diskutera med andra? Vill du upptäcka och dela kristen tro? Då kanske någon av våra samtalsgrupper är just för dig

Bibelsamtal

Välkommen till bibelsamtal i Spånga församlingshus och Kista kyrka

Retreat

Tillsammans i tystnad. Dra dig tillbaka en stund. Ge dig möjlighet att stanna upp, tid att vila, slappna av och få ett inre lugn.

Medlemskap i Svenska kyrkan

Samtal

Någon att tala med

Glädje och sorg, lugna stunder eller förändringens tidevarv. Allt detta ingår i våra liv. När det stormar och är oroligt, är det ett stöd att ha någon att prata med.

Kyrkans Second hand

Gå runt hörnet på Kista kyrka så hittar du församlingens second hand-affär. Vi säljer kläder och mycket annat. Välkommen in!

Smycken, böcker, prylar eller choklad

Visste du att du kan köpa Fairtrade-märkta (Rättvisemärkta) varor i Kista kyrka och Spånga församlingshus. Dessutom har vi en secondhandbutik i Kista kyrka med många fynd!

Tre små flickor som lever på gatan. De äter strips och dricker läsk.

Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.