Foto: Björn Johansson

Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

Trainee 75 %

Funderar du på att utbilda dig för jobb i kyrkan? Prova hur det är som trainee i Spånga-Kista församling.

Hållbarhet i vardagen

Här kan du läsa ett axplock av hur vi arbetar med hållbarhet i vår vardag.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Barn- och ungdomskörer

Sjung med oss – här finns körer för olika åldrar.

Församlingsbladet nr 3, 2022

Här kan du läsa det senaste numret av vår tidning. Temat är medlemskap och i tidningen hittar du också sommarens program.

Spånga kyrka

Spånga kyrka är en mycket viktig länk mellan traktens äldsta historia och dagens samhälle. De ursprungliga delarna av den nuvarande Spånga kyrka byggdes någon gång mellan 1140 och 1159.

Vad kan vi göra för dig? Välkommen att kontakta oss!

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Konfirmand i Spånga-Kista

Anmäl dig till konfirmand 2023.

En bebis på golvet tittar på ett gosedjur som föreställer ett får.

Öppna förskolan

Välkommen till kyrkans öppna förskola! Alla små barn är välkomna till oss tillsammans med någon förälder.

Hållbarhet i vardagen

Här kan du läsa ett axplock av hur vi arbetar med hållbarhet i vår vardag.

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

TRO VÄXA LEVA

Vad tror du på? Och varför gör du det? När du utforskar frågor om din egen tro får du en möjlighet att växa som människa och förstå dig själv på ett nytt sätt.

Samtalsgrupp

Är du intresserad av livsfrågor och att diskutera med andra? Vill du upptäcka och dela kristen tro? Då kanske någon av våra samtalsgrupper är just för dig

Bibelsamtal

Välkommen till bibelsamtal i Spånga församlingshus och Kista kyrka

Retreat

Tillsammans i tystnad. Dra dig tillbaka en stund. Ge dig möjlighet att stanna upp, tid att vila, slappna av och få ett inre lugn.

Bli medlem!

Här kan du ansöka om medlemskap i Svenska kyrkan.

Samtal

Någon att tala med

Glädje och sorg, lugna stunder eller förändringens tidevarv. Allt detta ingår i våra liv. När det stormar och är oroligt, är det ett stöd att ha någon att prata med.

Kyrkans Second hand

Gå runt hörnet på Kista kyrka så hittar du församlingens second hand-affär. Vi säljer kläder och mycket annat. Välkommen in!

Smycken, böcker, prylar eller choklad

Visste du att du kan köpa Fairtrade-märkta (Rättvisemärkta) varor i Kista kyrka och Spånga församlingshus. Dessutom har vi en secondhandbutik i Kista kyrka med många fynd!

Tre små flickor som lever på gatan. De äter strips och dricker läsk.

Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Närbild på en kaffekopp som hålls mellan två händer, och två samtalande människor i bakgrunden.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Robin hade som vanlig slagit sig ner i soffan hos den gamla kvinnan. Astrid hette hon. De hade kommit nära varandra sedan den dag hon första gången bjöd in honom på kaffe. Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.