Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling Webbplats

Välkommen till Spånga-Kista församling

Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

På söndag

25 september - artonde söndagen efter trefaldighet - Tema: att lyssna i tro

Spånga kyrka

11.00 Högmässa, Marie Grangården, David Bergström, Con Animakören

Kista kyrka

11.00 Högmässa, Anders Roos, Margareta Larsson, Gunilla Sjömar Parnell

Se söndagens bibeltexter!

iGod - evig uppkoppling
Bild: Lena Mårtenson Tingstam
På torsdagsmässan med personal och en del förtroendevalda gjorde Spånga-Kistas nye kyrkoherde Jerker Alsterlund sin debut - välkommen Jerker!

Vår nye kyrkoherde på plats

Han introducerade drop-invigslar i Sverige. Han blev årets förnyare i Svenska kyrkan 2013, har ställt upp i biskopsvalet i Västerås, sitter med i kyrkomötet, är ordförande i styrelsen för stadsmission i Västerås och har skrivit böcker. Vår nye kyrkoherde har haft många järn i elden – nu ser han fram emot att få ägna kraft och energi till en av Stockholms största församlingar: Spånga-Kista

Vem är Jerker Alsterlund?

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

Måndagscafé i Spånga prästgård

Spånga prästgård
Bild: Evalotta Sunesson

Varje måndag kl 11.00-14.00, under vår- och höstterminerna, öppnar vi dörrarna till Spånga prästgård och bjuder in till en enkel kaffepaus. "Enkel" betyder i det här sammanhanget något lätt att äta, t.ex. soppa, smörgås etc, förutom kaffe, te och våffla. Spånga prästgård ligger alldeles intill Spånga kyrka, på Spånga kyrkväg 483. Välkommen!

Även i höst blir det diktläsning en gång i månaden i Kista kyrka. Välkommen du också!

Diktläsning

Vi är en musicerande församling. Förutom olika konserter med våra körer, kan du också lyssna på duktiga sångare och instrumentalister.

Konserter

I gåvoshopen kan du handla fina gåvobevis att ge bort. På beviset finns plats för en personlig hälsning till den du vill uppvakta. Du kan välja mellan ett digitalt och ett tryckt gåvobevis.

Handla i gåvoshopen!

- i Rinkeby församlingsgård, Degerbygränd 24, för nyanlända

Svenskundervisning

- i Rinkeby församlingsgård, Degerbygränd 24, för nyanlända

I Akalla kyrka har vi en sekondhandbutik.  Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

Gör ett fynd i kyrkan!

I Akalla kyrka har vi en sekondhandbutik. Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

I Kista kyrka och Spånga församlingshus kan du köpa Fairtrade-märkta (Rättvisemärkta) varor.

Fairtrade-märkt

Pressmeddelanden från Svenska kyrkan