Spånga-Kista församling Besöksadress: Värsta allé 1, 16351 Spånga Postadress: Box 8096, 16308 SPÅNGA Telefon: +46(8)50599000 E-post till Spånga-Kista församling Webbplats

Välkommen till Spånga-Kista församling

Svenska kyrkan och Spånga-Kista församling är gemenskap och stöd i glädje och sorg, i vardag och högtid. Kyrkan är det stilla rummet med rymd för egna tankar och samtidigt platsen för livets stora högtider. Välkommen du också!

Under Politikerveckan Järva på Spånga IP

så fanns vi i ett tält på Spånga IP och ställde frågan "Vilket parti skulle Jesus röstat på?".
Radio P5 Sthlms Gurgin Bakircioglu intervjuade på torsdagen kyrkomusiker Karin Wallin om tankar och funderingar från besökare.
Lyssna här på intervjun i radio

Läs mer om den alternativa politikerveckan på Järvaveckans hemsida.

Är du i stan över sommaren? Vi har öppna sommarkyrkor i Spånga, Kista och Akalla, sommarcafé i trädgårdarna i Spånga prästgård och Akalla kyrka, sommarkonserter i Spånga och Kista kyrkor samt dessutom midsommarfirande.

Sommarkyrkor 2017

Veckan som kommer

Här kan du ladda hem blad med kommande veckas predikoturer och kalendarium. För att kunna läsa dem måste du ha Acrobat Reader eller liknande program installerat i din dator! (Om inte kan du hämta programmet gratis.)

En stor del av livet handlar om tro och livsåskådning. Vi inbjuder dig som är nyfiken på livet till vår konfirmationsverksamhet! Där får du veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Du kan redan nu intresseanmäla dig för 2018 års konfirmationer.

Konfirmation - är du intresserad?

I Akalla kyrka har vi en sekondhandbutik.  Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

Gör ett fynd i kyrkan!

I Akalla kyrka har vi en sekondhandbutik. Här kan du hitta allt från husgeråd till stövlar och skor.

I Kista kyrka och Spånga församlingshus kan du köpa Fairtrade-märkta (Rättvisemärkta) varor.

Fairtrade-märkt

Aktuella sidor från Svenska kyrkan nationellt

Vi lyssnar på dig! Du kan ringa eller skriva. Vi har öppet varje dag året runt. Vi som svarar är volontärer, utbildade för uppgiften. Samtalen är konfidentiella och du får vara anonym.

Att dela det svåra med någon gör skillnad - Kyrkans Jourtjänst finns för dig!

Över 20 miljoner människor är drabbade av en pågående hungerkatastrof. Människor dör redan av brist på mat och vatten. Behoven är enorma och Svenska kyrkan finns på plats genom lokala partners i bland annat Somalia, Etiopien och Sydsudan. Din gåva behövs!

Stöd människors kamp mot svält i Afrika

För den människa som fått lämna allt, som förlorat allt, för henne ter sig världen annorlunda. Det självklara är inte längre självklart. Vi som bär på olika förluster, vet att allt kan förloras. Och denna erfarenhet kan förändra oss, förändra vår blick, förändra vår förståelse – vårt liv.

Tankar inför helgen

Pressmeddelanden från Svenska kyrkan