Foto: Björn Johansson

Inte bara söndag

Gudstjänsten är ett av många tillfällen där vi får möta Gud, varandra och oss själva. Gudstjänst är inte bara söndag klockan 11 ...

Gudstjänsten ger oss utrymme för reflektion och eftertanke, och det finns också plats för glädje, tacksamhet, sorg och vrede.

Du är välkommen att fira gudstjänst med oss! Varje söndag och helgdag firar vi i normala fall gudstjänst i Spånga kyrka och Kista kyrka. Även på vardagar kan du vanligtvis fira gudstjänst. Då i enklare mässor eller andakter som hålls i någon av våra olika lokaler. Nu under pandemin begränsar vi dock kyrkans öppethållande. Du hittar aktuella tider i vår kalender uppe till höger här på sidan.

Gudstjänsten följer en speciell ordning

Inför nästan varje gudstjänst delar vi ut en agenda. Detta är ett program som visar vad som händer i gudstjänsten, och kan vara till hjälp om du inte är van att fira gudstjänst. Om du undrar över något i gudstjänsten kan du givetvis fråga prästen eller någon annan i kyrkan.

Spånga kyrka

Söndag 11.00

På söndag kl 11.00 är det högmässa med nattvard och ibland är det mässa med små och stora. Gudstjänsten är kyrkans centrum. I gudstjänsten hämtar vi kraft, där får vi hjälp att växa som människor och som kristna.  
Spånga kyrka söndag kl 11.00  

Spånga församlingshus

Veckomässa

En enklare gudstjänst med nattvard mitt i veckan finns under terminstid i Spånga församlingshus på onsdagar.
Spånga församlingshus onsdag kl 18.00

Rinkeby

Andakt och mässa

Välkommen till församlingslokalen i Rinkeby. Vi kommer att fira mässa och ha andakter i vårt fina kapell.  
Rinkeby kapell kl 11.00. Mässa 24 februari, 24 mars, 28 april. 
Andakt alla andra fredagar till och med 5 maj, utom långfredag 7 april.

Kista kyrka

Söndag 11.00

På söndag kl 11.00 är det högmässa med nattvard och ibland är det mässa med små och stora. Gudstjänsten är kyrkans centrum. I gudstjänsten hämtar vi kraft, där får vi hjälp att växa som människor och som kristna.  
Kista kyrka söndag kl 11.00  

Söndagsskola

Söndagsskolan riktar sig till barn från 4 år och uppåt. Yngre barn är välkomna i vuxens sällskap. Vi börjar tillsammans med de vuxna i gudstjänsten i Kista kyrka och går sedan till vår egen samling. Där sjunger vi, lyssnar på berättelser och ritar eller pysslar. Vi kommer tillbaka lagom till nattvarden. 
Kista kyrka söndag kl 11.00

Morgonbön i Mariakapellet

Kort morgonbön varje tisdag kl. 9.15 med start 10 januari. Terminsavslutning 
tisdag 30 maj. 
Kista kyrka tisdag kl 9.15

Veckomässa

Gudstjänst mitt i veckan finns under 
terminstid i Kista kyrka på tisdagar. 
Kista kyrka tisdag kl 18.00

Lunchandakt

Varannan vecka hålls kort andakt i Kista kyrka. Enklare måltid serveras efteråt.
Kista kyrka onsdag udda vecka kl 12.00

Sinnesromässa

Välkommen till sinnesromässa - en enkel mässa där gemenskap, musik, enkelhet och sinnesro står i centrum. Varje mässa har ett steg ur tolvstegsrörelsen som utgångspunkt. I sinnesromässan kan vi mötas i vår brustenhet, utan masker, medvetna om att vi behöver varandra.

Sinnesromässan öppnar för stillhet, vila och eftertanke. Erbjuder ett inre möte med dig själv och med Gud. En stund tillsammans ger oss den andlighet och kraft vi behöver för att en dag i taget kunna leva i kärlek till oss själva och till vår medmänniska.

Det spelar ingen roll hur din tro på en högre makt eller Gud ser ut, du är välkommen. Vill du veta mer? Höra av dig till Jeanette Tell. Sinnesromässor under våren: 1 februari, 7 mars, 4 april, 2 maj, 6 juni. 

Kyrkskjuts

Du som bor i församlingen har möjlighet att boka kyrkskjuts från ditt hem till gudstjänsten på söndagar i Spånga eller Kista kyrka. Taxin kommer att hämta dig på bestämda tider, i intervallet 10:15–10:45. Hemfärd sker kl 13:00 så du hinner med kyrkkaffet efter gudstjänsten. Du kan få dela taxi med andra resenärer som också ska till/från kyrkan. Ring senast onsdag kl. 15.00 till vår expedition 08–505 990 01 och beställ din resa för söndagens gudstjänst.

Utifrån berättelsen om Jesu liv, död och uppståndelse, har kyrkan skapat en egen kalender, kyrkoåret. Det börjar första söndagen i advent och slutar med domssöndagen. Kyrkoåret hjälper oss att sätta in våra liv i ett större sammanhang. Varje helgdag har sitt eget namn och tema. I gudstjänsten läser vi bibeltexter som fördjupar och förklarar dagens tema.