Foto: Paavo Martikainen

En del av Svenska kyrkan - Osa Ruotsin kirkkoa

Ajankohtaista seurakunnassa/Aktuellt i församlingen

Jumalanpalvelus joka sunnuntai / Gudstjänst varje söndag

Tervetuloa viettämään messua sunnuntaisin klo 11.00. Voit aina pyytää esirukousta jumalanpalveluksessa tai alla olevan linkin kautta. Välkommen att fira mässa på söndagarna kl 11.00. Du kan alltid be om förbön i gudstjänsten eller via länk som hittas här nedan.

Facebook - Youtube - Instagram

Tästä löydät linkit seurakunnan sosiaalisiin mediaan. Här hittar du direktlänkar till församlingens sociala media

Adventtikonsertti - Adventskonsert la/lö 26/11 klo 18.00

Suomalainen naiskuoro Girls´n Qvinns ja kuoronjohtaja Monica Henriksson. Den finländska damkören Girls´n Qvinns med dirigenten Monica Henriksson. Fritt inträde/vapaa pääsy

1. Adventin messu/mässa på första Advent 27/11.2022 kl 11

Tule laulamaan Hoosianna -hymni, ystävien, kuorojen, ja perheen kanssa! Kom och sjung Hosianna -hymnen tillsammans med vänner, körerna och ungdomarna!

En flaggstång med finska flaggan mot en blå och molnig himmel.

Itsenäisyyspäivä 6.12. Självständighetsdagen

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus 6/12 klo 10. juhlakahvi ja juhlakonsertti klo 12. Tervetuloa! Självständighetsdagens gudstjänst 6/12 kl 10 , festkaffe och Festkonsert kl 12.00 Välkommen!

Retriitti kirkossa/ Retreat i kyrkan

RETRIITTI KIRKOSSA ma/må 28.11 KLO 13-15

Lasten kauneimmat joululaulut

Lauantaina 3.12.2021 klo 13.00 on Lapsiperheille tarkoitettu joululaulutilaisuus. Joulumyyjäiset ovat samana päivänä niin ehdit käydä ostoksilla sekä kahvilla. Lördagen den 3.12.2021 kl 13.00 sjunger vi julsånger på finska för barnfamiljer. Julbasaren är på gång samma dag så du hinner gå på uppköp och kaffe.

Kauneimmat Joululaulut 2022 De vackraste Julsångerna

La/Lö 3.12. klo 13.00 Lasten kauneimmat joululaulut, Su/Sö 11.12. klo 13.00 & klo 15.00 Kauneimmat joululaulut, Ke/On 14.12. klo 18.00 Kauneimmat joululaulut Skärholmenin kirkossa, La/Lö 17.12 klo 15.00 Kauneimmat joululaulut Adolf-Fredrikin kirkossa, Su/Sö 18.12. klo 13.00 De vackraste julsångerna, Su/Sö 18.12. klo 14.00 Kauneimmat joululaulut Kistan kirkossa, Ma/Må 19.12. klo 18.00 Kauneimmat joululaulut Söderledskyrkanissa (Hökarängen)

Ehtookellot - Helgmålsbön

Joka lauantai klo 18.00 netissä/kl 18.00 varje lördag - digitalt.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Uutiskirje - Nyhetsbrev

Haluatko saada ajankohtaista tietoa Suomalaisen seurakunnan toiminnasta? Tilaa seurakunnan digitaalinen uutiskirje tästä! Vill du få aktuell information om vad som händer i Finska församlingen? Prenumerera på våra digitala nyhetsbrev här!

Seurakuntalehti / Församlingsblad

Seurakunnan jäsenille lehti tulee postissa mutta löytyy myös PDF muodossa tästä tai sitten voit hakea sen kirkolta. Församlingen medlemmar får tidskriften hem i posten men den finns här också i PDF format eller så kan du hämta den från kyrkan.

Perhe- ja lapsitoiminta / familje- och barnverksamhet

Toiminta alkaa viikko 36. Verksamheten börjar vecka 36.

Rippikoulu / Konfirmation

Ilmoittaudu vuoden 2023 rippikouluun! Anmäl dig till årets 2023 konfirmation!

Svenskspråkiga kyrksöndagar

Tredje söndagen i månaden är det på svenska i Finska kyrkan. Kom och gör Slottsbacken till en träffpunkt för finlandssvenskar i Stockholm! Se program här:

Aikuisille / För vuxna

Seurakunnassa on monta eri ryhmää mihin voi osallistua. Ota selvää mikä sopii sinulle! I församlingen finns det möjlighet att delta på olika sätt. Ta reda på vad som passar dig! Raamatun äärellä, Virsitunti, Tilkkutupa, Syföreningen, kuorolaulua/körsång, kirkkoväärtti/kyrkvärd.

Musiikki, virsilaulu ja kuorot - Musik, psalmsång och körerna

Haluatko laulaa kuorossa? Tästä pääset ilmoittautumaan. Vill du sjunga i kör? Här nedan kan du anmäla ditt intresse.

Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän kanssa luottamuksellisesti. I Sverigefinska telefonjouren kan du prata finska, chatta eller skriva ett digitalt brev. Du kan vara anonym och ingen utomstående kan ta del av samtalet.

Diakonia / Diakoni

DIAKONIA / DIAKONI Käänny rohkeasti puoleemme, kun kaipaat apua ja tukea elämässäsi. Tveka inte att kontakta oss, när du behöver hjälp och stöd i ditt liv. Tästä löydät myös tietoa toiminnasta niin kuin: SKÄRHOLMENIN PIIRI ja SPÅNGAN PIIRI,

Jäsenyys / Medlemskap

Vill du bli medlem i Finska församlingen i Stockholm? / Haluatko tulla Tukholman Suomalaisen seurakunnan jäseneksi?