Jumalanpalveluselämä / Gudstjänstliv

Messu joka sunnuntai klo 11. Nähdään kirkossa tai netissä! Mässa varje söndag kl 11.Vi ses i kyrkan eller på nätet!

Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer om att hålla avstånd samt samlingar med max 50 personer. I kyrkan finns decinferingsmedel. En del gudstjänster streamas, men utan att besökare kommer med i bild. Vi har inget kyrkkaffe under hösten.

Lokakuu/Oktober

Su/Sö 4.10. klo 11 Mikkelinpäivän messu Leila Mänttäri, Merja Aapro, lauluduo

klo 14 Jumalanpalvelus Kistan kirkossa

Su/Sö 11.10. klo 11 Kaksikielinen perhejumalanpalveöus/ Tvåspråkig familjegudstjänst Ella Järvinen, Birgitta Forsman, Hannele Iivonen, Teppo Simuna (myös netissä, även digital)

Su/Sö 18.10 klo 11 Messu Martti Paananen, Merja Aapro, Päiväkuoro

Su/Sö 25.10 klo 11 Messu Hanna Niemi, Birgitta Forsman, Iltakuoro

Pe/Fre 30.10 klo 18 Panihida, ortodoxinen muistohartaus (myös netissä, även digital)

La/Lö 31.10 klo 16 Muistohartaus Martti Paananen, Merja Aapro, Eila Kastu, Maija Toivola (myös netissä, även digital)

Su/Sö 1.11 klo 11 Messu Martti Paananen, Merja Aapro

Su/Sö 8.11 klo 11  Mässa Leila Mänttäri, Merja Aapro

Su/Sö 15.11 klo 11 Messu Hanna Niemi, Merja Aapro

klo 14 Jumalanpalvelus Kistan kirkossa

Su/Sö 22.11 klo 11 Messu Hanna Niemi, Merja Aapro

Su/Sö 29.11 klo 11 1. adventin kaksikielinen Messu / 1, Advent tvåspråki mässa. Ella Järvinen, Merja Aapro, Birgitta Forsman, Eila Kastu, Maija Toivola, nuoret/ungdomarna

Gudstjänster börjar kl. 11 om ingen annan tid meddelas. (Slottsbacken 2 B-C)
Gudstjänsten firas på finska den första, tredje och fjärde söndagen i månaden, och den svenskspråkiga gudstjänsten den andra söndagen i månaden. Ibland firas gudstjänsten tvåspråkigt.

Församlingen annonserar även i tidningen Ruotsin Suomalainen, som kommer ut på torsdagarna.

Översikt över de tre närmaste månadernas gudstjänster finns för nerladdning i JPEGformat : Finska församlingens gudstjänster

En gång i månaden firasgudstänst i Kista kyrka eller Spånga på finska men under sommaren håller vi paus.

Jumalanpalvelukset alkavat klo 11 mikäli muuta ei ilmoiteta. (Slottsbacken 2 B-C)
Suomenkielisiä jumalanpalveluksia vietetään kuukauden ensimmäisenä, kolmantena ja neljäntenä sunnuntaina, ruotsinkielisiä toisena sunnuntaina. Joskus vietetään kaksikielisiä jumalanpalveluksia.

Jumalanpalvelukset ovat ilmoituksessa torstaisin ilmestyvässä Ruotsin Suomalaisessa.

Kolmen kuukauden jumalanpalvelukset JPEGmuodossa: Jumalanpalvelukset Suomalaisessa seurakunnassa

Kerran kuussa vietetään suomenkielinen jumalanpalvelus Kistan tai Spångan kirkossa, mutta kesällä olemme tauolla.