Musiikki, virsilaulu ja kuorot - Musik, psalmsång och körerna

Haluatko laulaa kuorossa? Tästä pääset ilmoittautumaan. Vill du sjunga i kör? Här nedan kan du anmäla ditt intresse.

Musik fyller en viktig funktion i människors liv oavsett ålder och sociala förhållanden. Musik skapar gemenskap men definierar också gränser för tillhörighet. Genom musikval uttrycker man sin identitet och vilken grupp man hör samman med. Musiken i församlingen behöver gestaltas i en mångfald av former för att svara mot en mångfald av behov.
Genom körverksamhet vill man berika församlingens tillbedjan och lovsång vid gudstjänster.

Församlingen har som ambition att aktivt driva olika körer för olika målgrupper allt efter behov och tillströmning av sångare och musiker.

Kören Lumina. Sångarglädje för alla! Dirigent Merja Aapro

Kören Vivendi. Fyrstämmig kyrkokör. Dirigent Birgitta Forsman

Musiikilla on tärkeä tehtävä ihmiselämässä iästä ja sosiaalioloista riippumatta. Musiikki luo yhteisyyttä, mutta se ilmaisee myös yhteenkuuluvuuden rajoja. Musiikkivalinnalla kukin ilmaisee identiteettiään ja sitä minkä ryhmän kanssa hän kuuluu yhteen. Seurakunnan musiikkia täytyy ilmentää monenlaisissa muodoissa, jotta se vastaisi moninaisia tarpeita.
Kuorotoiminnassa haluamme rikastaa jumalanpalveluksissa seurakunnan palvontaa ja kiitoslaulua ja antaa yksityiselle kuoron jäsenelle mahdollisuus kehittyä henkisesti ja musikaalisesti.

Lumina-kuoro
Lauluniloa kaikille! Johtajana Merja Aapro . Ilmoittaudu yllä olevasta linkistä kuoroon syyskuun aikana!

Vivendi kuoro
Neliääninen kirkkokuoro. Johtajana Birgitta Forsman. Ilmoittautuminen, katso yllä oleva ilmoittautumislinkki. Anmälningslänk: se ovan!

Kevätkonsertti "Vihdoinkin!" / Vårkonsert " Äntligen!"

Sunnuntaina 15.5. klo 13.00. Vivendi-kuoro, Lumina-kuoro, Vocales-yhtye, soitinyhtye ja solistit. Kuoronjohtajana Birgitta Forsman ja Merja Aapro. Vapaa pääsy! Fritt inträde!

VIVENDI -kuoro/kören

Kören tar in nya medlemmar, speciellt söker vi baser och tenorer. Sök till kören via formuläret som du hittar med att klicka här. Kuoro hakee uusia laulajia, erityisesti basso - ja tenorilaulajia. Hae lomakkeen kautta jota löydät painamalla tästä.

Hyväntekeväisyyskonsertti RAKAS ÄITI/ Välgörenhetskonsert KÄRA MOR

Stödkonsert för Ukraina lördagen den 28 maj kl.18.00 En konsert inför svensk morsdag med särskild tanke på krigsdrabbade mödrar i Ukraina. Musik och poesi framfört av musiker och artister från Ukraina, Estland, Finland och Sverige. Intäkterna går oavkortat till Ukraina genom ACT Svenska kyrkan.

Seurakunnan muusikot - församingens musiker

Merja Aapro