Other languages with Google Translate

Finska församlingen i Stockholm Tukholman suomalainen seurakunta Besöksadress: Slottsbacken 2.B-C, 11130 Stockholm Postadress: BOX 2281, 10317 STOCKHOLM Telefon:+46(8)4408200 E-post till Finska församlingen i Stockholm Tukholman suomalainen seurakunta

Hallinto / Förvaltning

Kyrkorådet är församlingens styrelse, som skapar förutsättningar för verksamheten i församlingen och den ekonomiska förvaltningen samt bereder ärenden som avgörs av kyrkofullmäktige. församlingens kyrkoråd har 6 ledamöter och 4 suppleanter.

Kyrkofullmäktige i Finska församlingen i Stockholm har 24 ledamöter och 9 suppleanter. Kyrkofullmäktiges mandatperiod är 2018-2021.

Vem beslutar i församlingen?
Kyrkofullmäktige är församlingens högsta beslutande organ. Röstberättigade församlingsmedlemmarna väljer fullmäktige vart fjärde år. Kyrkofullmäktige fattar beslut i bl.a. församlingens övergripande mål, budget, kyrkoavgift och övriga finansiella frågor. Kyrkofullmäktige väljer presidiet, kyrkorådet och församlingens revisorer.

Kirkkoneuvosto luo edellytykset seurakunnan toiminnalle ja valmistelee valtuuston päätettäväksi menevät asiat. Seurakunnan kirkkoneuvostossa on 6 varsinaista jäsentä ja 4 varajäsentä.

Tukholman Suomalaisen seurakunnan kirkkovaltuustossa on 24 varsinaista ja 9 varajäsentä. Kirkkovaltuuston toimikausi on 2018-2021.

Kuka päättää seurakunnassa?
Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin. Äänivaltaiset seurakuntalaiset valitsevat valtuuston joka neljäs vuosi. Valtuusto päättää seurakunnan tavoitteista, talousarviosta, kirkollismaksusta ja muista suurista kiinteistöjä ja taloutta koskevista kysymyksistä. Kirkkovaltuusto valitsee puheenjohtajiston, kirkkoneuvoston ja tilintarkastajat.

Suomalaisen seurakunnan kirkkovaltuusto / Församlingens kyrkofullmäktige:

Sverigefinländarna i Finska församlingen/Ruotsinsuomalaiset suomalaisessa seurakunnassa. 14 valtuustopaikkaa/ mandat.
Vakinaiset jäsenet/Ordinarie ledamöter: Jaana Kivikangas, Pekka Turunen, Riina Turunen, Paula Ehrnebo, Jaana Huusko, Kristiina Katajikko, Jyrki Norkko , Outi Frisk, Obiora Okolo, Rebecca Huusko, Seppo Poutanen, Päivikki Jokirinne , Anssi Pajuvirta ja Päivikki Myrman. Ersättare/varajäsenet:  Anneli Yli-Säntti, Kristiina Ruuti, Anja Dahlström, Pirjo Kallio, Leena Kuisma ja/och  Eeva Lindh.

Närvarande kyrka i Stockholms stift/ Läsnäoleva kirkko Tukholman hiippakunnassa. 4 valtuustopaikkaa/mandat:
Vakinaiset jäsenet/Ordinarie ledamöter: Jani Kenttälä, Hanna Lappalainen, Asta Bergström, Liisa Ohra-Aho. Ersättare/varajäsenet: Pirkko Lahti Vuorio  ja Maria Kajarinne Trawally

Finlandssvenskar i Finska församlingen i Stockholm/ Suomenruotsalaiset Tukholman suomalaisessa seurakunnassa. 6 valtuustopaikkaa/mandat:
Vakinaiset jäsenet/Ordinarie ledamöter:  Jan Huggare, Ann-Mari Englund Öberg, Rosmari Rönnqvist, Karl Arnerdal, Kerstin Lindström ja/och Jonny Lettisen.

Seurakunnan  kirkkoneuvosto / Församlingens  kyrkoråd

Vakinaiset jäsenet/Ordinarie ledamöter:
Ruotsinsuomalaiset suomalaisessa seurakunnassa/Sverigefinländare i Finska församlingen: Jaana Kivikangas (puheenjohtaja/ordförande), Outi Frisk (varapuheenjohtaja, sihteeri/vice ordförande, sekreterare)
Pekka Turunen, Jaana Huusko.
Finlandssvenskarna i Finska församlingen: Jan Huggare
Läsnäoleva kirkko Tukholman hiippakunnassa/Närvarande kyrka i Stockholms stift: Jani Kenttälä.
Varajäsenet/Ersättare:
Ruotsinsuomalaiset Suomalaisessa seurakunnassa/ Sverigefinländare i Finska församlingen: Riina Turunen, Seppo Poutanen.
Finlandssvenskar i Finska församlingen: Anne-Marie Englund.
Läsnäoleva kirkko Tukholman hiippakunnassa/Närvarande kyrka i Stockholms stift: Hanna Lappalainen.