Pilgrimsvandringar

Att röra på sig är skönt och nyttigt. Att pilgrimsvandra kan bli en ny upplevelse, en inre vandring i den yttre vandringens form, ett sökande efter livets djup.

Pilgrimsvandrare i skog
Pilgrimsvandrare på skogsstigar Bild: IKON

Allt fler människor tycks ge sig ut på vandring idag. Turister och tågluffare söker äventyr och omväxling. Motionärer håller kroppen i trim, fjällvandrare söker ensamhet och storslagenhet. Pilgrimen är släkt med dem alla, men pilgrimens djupaste identitet ligger i vissheten om att det synliga landskapet bär vittne om det inre. Den inre vandringen äger rum samtidigt som man är på väg genom kultur och natur.

I Guds tystnad får jag vara ordlös, stilla, utan krav. Klara rymder, öppna dagar, här en strand vid nådens hav

Pilgrimens sju nyckelord:

• enkelhet