Konfirmand i Spånga-Kista

Anmäl dig till konfirmand 2022.

Vad innebär konfirmation?

Från och med året man fyller 15 har man chansen att konfirmera sig. Att konfirmeras innebär en bekräftelse av dopet. Många döps idag som små barn och då vet man förstås ingenting om kristendomen. I konfirmationsundervisningen får man lära sig om vad Svenska kyrkan och kristendomen är, och därefter kan man välja att konfirmeras. Lite som att både man själv och Gud säger att: "Ja vi vill fortsätta tillsammans".

Hur roligt är konfirmation?

Många beskriver konfirmationstiden som en lärorik och superrolig resa. För oavsett om man åker iväg eller stannar på hemmaplan så kan konfirmationsundervisningen jämföras med just en resa. Man får lära sig mycket om sig själv och fundera över vad man själv tycker är viktigt i livet. Man får höra om hur kristna tänker och ser på världen, och många beskriver konfirmationstiden som en av de viktigaste och roligaste tiderna i hela ens liv. Man möter nya människor, får leka lekar och göra massor av galna, roliga och knasiga saker tillsammans med andra, samtidigt som det också pratas om och funderas över både livet och döden och allt där emellan.

Måste jag vara döpt för att konfirmeras?

Man måste vara döpt för att konfirmeras, men det finns inget krav på att vara döpt innan man påbörjar konfirmationsläsningen. Många konfirmander döps under konfirmationstiden och de dopen är något alldeles särskilt och speciellt.

Är konfirmation något för mig?

Testa och se! Det finns inget tvång att genomföra konfirmationen om du ångrar dig, men varför gå miste om chansen till något som kan bli ditt livs allra bästa resa? Du är välkommen precis som du är och vi ser fram emot att lära känna dig!

Konfirmation i Spånga-Kista församling?

Ja! Vi har fyra superbra kostnadsfria alternativ till konfirmation.

Självklart anpassar vi all vår verksamhet utefter rådande pandemi och gällande rekommendationer och restriktioner.

Sportlovskonfa i Berlin - Vi reser till Berlin under sportlovsveckan och upptäcker allt staden har att erbjuda. Datum för 2022 är 26/2-6/3. Konfirmation 12/3 i Kista kyrka. Anmälan till denna grupp är öppen till och med den 30/9-2021 och det finns platser kvar.

Sommarlovskonfa med läger - Vi åker på läger i tio dagar och hittar på allt möjligt roligt tillsammans på Gålögården. Datum för 2022 är 29/7-7/8. Konfirmation 13/8 i Spånga kyrka. Anmälan till denna grupp är öppen till och med den 24/3-2022 och det finns platser kvar.

Höstlovskonfa på hemmaplan - Vi ses på hemmaplan under höstlovet och med Kista kyrka som utgångspunkt gör vi roliga aktiviteter och utflykter tillsammans. Datum för 2022 är 31/10-4/11. Konfirmation i Spånga kyrka 12/11. Anmälan till denna grupp är öppen till och med den 30/9-2022.

Enskild konfirmationsundervisning - För dig som är äldre eller som inte önskar konfirmeras i grupp kan vi erbjuda enskild undervisning på hemmaplan.

Jag vill konfirmeras!

Hurra vad roligt! Välkommen med din anmälan! Fyll i formuläret som har frågor om allt vi behöver veta -->> Länk till anmälningsformuläret

Mycket kärlek från konfateamet i Spånga-Kista församling:

Max Lindman, församlingsassistent, e-post, telefon 08-505 991 25

Christina Ohlsson, diakon, e-post, telefon 08-505 990 40