Foto: Alex Giacomini / IKON

Konfirmand i Spånga-Kista

Anmäl dig till konfirmand 2023.

Vad innebär konfirmation?

Från och med året man fyller 15 har man chansen att konfirmera sig. Att konfirmeras innebär en bekräftelse av dopet. Många döps idag som små barn och då vet man förstås ingenting om kristendomen. I konfirmationsundervisningen får man lära sig om vad Svenska kyrkan och kristendomen är, och därefter kan man välja att konfirmeras. Lite som att både man själv och Gud säger att: "Ja vi vill fortsätta tillsammans".

Hur roligt är konfirmation?

Många beskriver konfirmationstiden som en lärorik och superrolig resa. För oavsett om man åker iväg eller stannar på hemmaplan så kan konfirmationsundervisningen jämföras med just en resa. Man får lära sig mycket om sig själv och fundera över vad man själv tycker är viktigt i livet. Man får höra om hur kristna tänker och ser på världen, och många beskriver konfirmationstiden som en av de viktigaste och roligaste tiderna i hela ens liv. Man möter nya människor, får leka lekar och göra massor av galna, roliga och knasiga saker tillsammans med andra, samtidigt som det också pratas om och funderas över både livet och döden och allt där emellan.

Måste jag vara döpt för att konfirmeras?

Man måste vara döpt för att konfirmeras, men det finns inget krav på att vara döpt innan man påbörjar konfirmationsläsningen. Många konfirmander döps under konfirmationstiden och de dopen är något alldeles särskilt och speciellt.

Är konfirmation något för mig?

Testa och se! Det finns inget tvång att genomföra konfirmationen om du ångrar dig, men varför gå miste om chansen till något som kan bli ditt livs allra bästa resa? Du är välkommen precis som du är och vi ser fram emot att lära känna dig!

Konfirmation i Spånga-Kista församling?

Ja! Vi har superbra kostnadsfria alternativ:

Berlinresa

Vi reser till Berlin under sportlovet vecka 9 och tar del av allt staden har att erbjuda. Förträffar/föräldramöten 5 februari och 19 februari. Övning och fotografering 8 mars. Konfirmation 11 mars 2023 i Kista kyrka. Sista anmälningsdag 25 september 2022. OBS, se till att ha ett giltigt pass redan till sista anmälningsdagen.

Sommarlovsläger

Vi åker på läger i tio dagar, 28 juli - 6 augusti 2023, och hittar på allt möjligt roligt tillsammans på en gård i sommaridyllens Sverige. Förträffar/föräldramöten 23/4 och 11/6. Övning och fotografering 10/8 och 11/8. Konfirmation 12/8 2023 i Spånga kyrka. Sista anmälningsdag 31 mars 2023.

Höstlovskonfirmation

Vi ses på hemmaplan under höstlovet 2023, vecka 44, och med Kista kyrka som utgångspunkt gör vi roliga aktiviteter och utflykter tillsammans. Förträffar/föräldramöten 17/10 och 24/10. Övning och fotografering 10/11.  Konfirmation 11/11 2023 i Spånga kyrka. Sista anmälningsdag 18 september 2023.

Enskild konfirmationsundervisning

För dig som är äldre eller som inte önskar konfirmeras i grupp kan vi erbjuda enskild undervisning på hemmaplan.

Jag vill konfirmeras!

Hurra vad roligt! Välkommen med din anmälan! Fyll i formuläret som har frågor om allt vi behöver veta.

Mycket kärlek från konfateamet i Spånga-Kista församling

• Elin Mellbin

Präst, tjänstledig.