Foto: Magnus Aronson /Ikon

Verksamhet för vuxna

Välkommen med i församlingens gemenskap!

Aktuellt inom vuxenverksamheten

Pilgrimsretreat i Hällabrottet

Anmäl dig till två dagar av frid, avkoppling och gemenskap. Vi vandrar under lördagen och vilar på söndagen.

Pilgrimsvandra utmed Katarinaleden

Följ med på en vandring från Närkes kil till Rosendal mellan 10-14 augusti. Vi vandrar för biologisk och andlig mångfald. Vi övernattar med enklare logi längs med vägen. Anmäl dig senast 3 juni.

Följ med på veckans vandring

Pilgrimsvandra med oss en kortare väg, en kortare stund i meditativt tempo. Veckans vandring anordnas varje tisdag förmiddag mellan 10.30-12.00. Varmt välkommen att följa med.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Drop in-vigsel i Ekeby

Drop in-vigsel i vackra Ekeby kyrka är det perfekta tillfället för er som önskar att fira er kärlek utan krångel och stress. Välkomna lördagen den 25 maj mellan kl. 12-16 och låt oss ta hand om det praktiska medan ni fokuserar på varandra.

Oavsett om du definierar dig som troende, sökare eller tvivlare så finns Svenska kyrkan för att dela dina och andras funderingar kring livet, döden, glädjen och sorgen. Kärnan i Svenska kyrkan är tron på en kärleksfull Gud, en uppstånden Kristus och en helig, livgivande Ande. Men tron är något djupt personligt, något som du själv måste hitta och definiera.

Du är varmt välkommen med i våra olika gemenskaper och nätverk. Vi erbjuder bland annat körsång, retreater, samtalsgrupper, ideellt engagemang och föreläsningar.

Aktiviteter

Följ med på veckans vandring

Pilgrimsvandra med oss en kortare väg, en kortare stund i meditativt tempo. Veckans vandring anordnas varje tisdag förmiddag mellan 10.30-12.00. Varmt välkommen att följa med.

Grupper för vuxna

Fotbollscafé

Välkommen, du som söker gemenskap och ett socialt sammanhang och samtidigt har ett intresse för fotboll.

Rastplats - en paus mitt i vardagen

Välkommen till Kumla kyrka på onsdagskvällar. Här finns det tid att möta Gud, möta sig själv och möta varandra. Det gör vi genom att äta tillsammans, fira veckomässa och samtala.

Någon sitter och stickar med rött garn.

Sykvällar

Har du något handarbete som ligger och väntar på att bli färdigt? Ta med det och kom till en trevlig sykväll i Hardemo sockenstuga.

Kyrkliga syföreningar

I både Kumla och Hardemo församlingar finns det syföreningar. En tradition vi är rädda om.

Gemenskapsträffar

De olika kyrkorna i Kumla turas om att anordna gemenskapsträffar på torsdagar. Det bjuds på intressanta och underhållande program tillsammans med en välsmakande kopp kaffe och god gemenskap.

Körer

Luciatåg i Kumla kyrka

En Himla kör

Saknar du sången i din vardag? Saknar du energin och glädjen som du får när du sjunger? Är du ca 20-30 år? Varmt välkommen till En Himla kör.

En kvinna sitter tillsammans med andra, med notblad i handen.

Kören "Till Glädje"

Kören är ekumenisk och består av ett gäng sångglada personer som med sång och musik vill sprida glädje till dem som lyssnar.

Någon spelar piano.

Kumla gospel

Häng på och sväng till medryckande musik med ett glädjebudskap!

Kumla kyrkokör

Kumla kyrkokör bildades i början av 1900 talet av den kände kyrkomusikern Adolf Andrén. Han kom att göra en stor insats inte bara i Kumla, utan i hela landet, för körsången som folkrörelse.

Hardemo kyrkokör

Den anrika kyrkokören i Hardemo har funnits sedan 1878. Dagens kör sjunger flerstämmigt och medverkar både i gudstjänster och ger egna konserter. Vi tar gärna emot fler körsångare!

Ekeby kyrkokör/projektkör

Vet du att sjunga är bra för hälsan? Vi är en kyrkokör/projektkör bestående av män och kvinnor som träffas i Ekeby kyrka för en stunds gemenskap med både sång och fika. Vi över inför olika tillfällen och du kan välja att vara med inför ett publikt sångtillfälle eller hela terminen.

Språkcafé

Ideellt arbete

Är du en person som gärna vill hjälpa andra? Bär du till och med på ett glödande hjärta men vet inte var du ska tända det? I så fall får du gärna fundera på om du vill bli en ideell medarbetare hos oss.

Packa babypaket för de minsta

Är du sugen på att göra en insats? Vi tillverkar och packar s.k. babybaket som vi skickar via organisationen Human Bridge till katastrofområden och flyktingläger.