En vuxen hand lyfter en bebis fot.

Verksamhet i Kumla församling

Här kan du se vilka grupper och aktiviteter som finns för ung som gammal i Kumla församling.

Barn och familj

Babycafé

Vårt babycafé riktar sig till dig som förälder med barn i åldern 0-12 månader.

Babymassage

Spädbarnsmassage är kärleksfull beröring av huden, kroppens största sinnesorgan. Den ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet.

En bebis i sparkdräkt ligger på rygg på golvet.

Babysång

För barn från 0-12 månader. Med lätta sånger och roliga rörelser stimulerar vi musiksinne, koordination och taktkänsla hos ditt barn.

En pojke och en flicka skrattar i bänkraden.

Barnkören Köramellerna (F-åk 3)

Är du en sångglad kille eller tjej? Du är varmt välkommen till barnkören Köramellerna. Sång gör oss glada och när vi sjunger tillsammans blir det ännu roligare.

En flickkör övar i kyrkan. Flickornas ansikten speglas i flygelns lock.

Barnkören NonStop (åk 4-6)

Kom med och sjung och ha det extraordinärt roligt tillsammans med kompisar och körledare.

Tre tjejer sträcker händer mot skyn och formar hjärtan med händerna.

HiP - Häng i paradiset (Kumla)

Det här är gruppen för dig som går i årskurs 4-6. Anmäl dig till en rolig fredagseftermiddag tillsammans med ledare och kompisar.

En flicka målar sin kompis i ansiktet med en penna.

Kyrkans Unga i Hällabrottet

Välkommen till vår grupp för miniorer (F-åk 3).

En liten tjej hoppar hage.

Kyrkans unga i Kumla

Utforska nya saker och ha skoj med Kyrkans Unga i Kumla, för barn i förskoleklass - åk 3.

Två bebisar sitter på golvet och leker.

Öppen förskola i Hällabrottets kyrka

Varmt välkommen till öppna förskolan i Hällabrottets kyrka.

Öppen förskola i Kumla församlingshem

Välkommen till öppna förskolan i Kumla pastorat!

"Bästa du" - en ungdomspodcast

Ungdomspodden "Bästa du" är en podcast där vi samtalar kring ungdomars frågor, tankar och dilemman som kommit in till vår frågelåda.

"Bästa du" - Frågelådan

Skicka in dina frågor och funderingar till frågelådan för ungdompodden "Bästa du". Frågorna ligger till grund för vad vi tar upp i podden.

Bli ung volontär

Vill du hänga med oss i höst? Och kanske göra lite skillnad? Du kan garanterat bidra med något. Du som vill får plats.

KiT - Kors i Taket

KiT är Kumla pastorats ungdomsgrupp - häng på vettja! Vi hittar på många roliga saker och har fantastiskt kul tillsammans.

Ungdomar hoppar i motljus

Konfirmation i Kumla - Det handlar om dig

Är du intresserad av att konfirmera dig hos Svenska kyrkan i Kumla 2022-2023? Vad roligt! Är du född 2008 kommer du att få inbjudan med posten. Anmäl dig här.

Vuxen

Hur ser du på Bibelns texter? Bild på en bibel.

Hur ser du på Bibelns texter?

Välkommen till den skapande bibelgruppen. Vi läser, samtalar och målar utifrån texterna. Ledare Kerstin Nilsson Eskilsson. Start 14 mars.

Två människor på promenad. Bild på fötterna.

Följ med på veckans vandring

Följ med på en yttre och inre vandring. Vi går långsamt och har flera stopp utmed vägen. Veckans vandring anordnas varje torsdag förmiddag mellan 10-12.

En tom fåtölj. Bredvid syns arkivbilder från Kumla torg och Kumla kyrka.

Livsbejakande möten

Varje människa bär på en berättelse. I programserien "Livsbejakande möten" får du ta del av olika människors minnen från förr och livets utmaningar och glädjeämnen. Programmen är inspelade och visas här på hemsidan.

Någon håller händerna runt en kaffekopp på bordet.

Livsnära samtal

Vi möts i vår fina kyrka i Kumla där ljusen är tända och lugnet är påtagligt och firar veckomässa. Därefter samlas vi i Flygeln, alldeles bredvid pastorsexpeditionen. Välkommen som du är varje onsdagskväll.

Gemenskapsträffar

De olika kyrkorna i Kumla turas om att anordna gemenskapsträffar på torsdagar. Det bjuds på intressanta och underhållande program tillsammans med en välsmakande kopp kaffe och god gemenskap.

En Himla kör

Saknar du sången i din vardag? Saknar du energin och glädjen som du får när du sjunger? Är du ca 20-30 år? Varmt välkommen till En Himla kör.

Någon spelar piano.

Kumla gospel

Nu finns en gospelkör i Kumla! Häng på och sväng till medryckande musik med ett glädjebuskap!

Gruppen för internationellt arbete

Kumla pastorat känner ansvar för att engagera sig i den världsvida kyrkan. Därför är ett aktivt arbete med vänpastorat och Act Svenska kyrkan en viktig del.

Packa babypaket för de minsta

Är du sugen på att göra en insats? Vi tillverkar och packar s.k. babybaket som vi skickar via organisationen Human Bridge till katastrofområden och flyktingläger.

Kyrkokören Cum Laude

Kumla kyrkokör bildades i början av 1900 talet av den kände kyrkomusikern Adolf Andrén. Han kom att göra en stor insats inte bara i Kumla, utan i hela landet, för körsången som folkrörelse.

Kören "Till Glädje"

Kören är ekumenisk och består av ett gäng sångglada pensionärer som övar en gång i veckan, och sjunger på olika servicehus ungefär var tredje vecka.