Verksamhet för vuxna

Välkommen med i församlingens gemenskap!

Aktuellt inom vuxenverksamheten

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Varför ska jag söka upp en diakon?

Det tär att bära på oro och rädsla. Det är tungt att känna sorg och brustenhet. Särskilt om du inte har någon att dela den med eller någon som lyssnar. En diakon finns där för dig.

Gudstjänst på Världsböndagen 3 mars

Välkommen till Kumla församlingshem på Världsböndagen. Temat för gudstjänsten är "Jag har hört om er tro".

Ny samtalsgrupp i Ekeby

Anmäl dig till att samtala med andra i en mindre grupp om hur vi kan ena tron med vårt vardagliga liv. Vi använder Frälsarkransen. Start 22 feb.

En grupp män och kvinnor dansar i en ring med händerna mot taket.

Retreatdag 4 mars

"Påfyllning i heligt rum - kreativ vila för själen" Anmäl dig till en dag för vila och kontemplation i Hällabrottets kyrka.

Oavsett om du definierar dig som troende, sökare eller tvivlare så finns Svenska kyrkan för att dela dina och andras funderingar kring livet, döden, glädjen och sorgen. Kärnan i Svenska kyrkan är tron på en kärleksfull Gud, en uppstånden Kristus och en helig, livgivande Ande. Men tron är något djupt personligt, något som du själv måste hitta och definiera.

Du är varmt välkommen med i våra olika gemenskaper och nätverk. Vi erbjuder bland annat körsång, retreater, samtalsgrupper, ideellt engagemang och föreläsningar.

Grupper för vuxna

Fotbollscafé

Välkommen, du som söker gemenskap och ett socialt sammanhang och samtidigt har ett intresse för fotboll.

Rastplats - en paus mitt i vardagen

Välkommen till Kumla kyrka på onsdagskvällar. Här finns det tid att möta Gud, möta sig själv och möta varandra. Det gör vi genom att äta tillsammans, fira veckomässa och samtala.

Någon sitter och stickar med rött garn.

Sykvällar

Har du något handarbete som ligger och väntar på att bli färdigt? Ta med det och kom till en trevlig sykväll i Hardemo sockenstuga.

Kyrkliga syföreningar

I både Kumla och Hardemo församlingar finns det syföreningar. En tradition vi är rädda om.

Gemenskapsträffar

De olika kyrkorna i Kumla turas om att anordna gemenskapsträffar på torsdagar. Det bjuds på intressanta och underhållande program tillsammans med en välsmakande kopp kaffe och god gemenskap.

Körer

En Himla kör

Saknar du sången i din vardag? Saknar du energin och glädjen som du får när du sjunger? Är du ca 20-30 år? Varmt välkommen till En Himla kör.

Kören "Till Glädje"

Kören är ekumenisk och består av ett gäng sångglada personer som med sång och musik vill sprida glädje till dem som lyssnar.

Någon spelar piano.

Kumla gospel

Häng på och sväng till medryckande musik med ett glädjebudskap!

Kyrkokören Cum Laude

Kumla kyrkokör bildades i början av 1900 talet av den kände kyrkomusikern Adolf Andrén. Han kom att göra en stor insats inte bara i Kumla, utan i hela landet, för körsången som folkrörelse.

Hardemo kyrkokör

Kyrkokören i Hardemo har funnits i hundrafyrtio år. Dagens kör sjunger flerstämmigt och medverkar både i gudstjänster och ger egna konserter. Vi tar gärna emot fler körsångare!

Ekeby kyrkokör

Vet du att sjunga är bra för hälsan? Vi är en mindre kyrkokör bestående av män och kvinnor som träffas i Ekeby kyrka för en stunds gemenskap med både sång och fika. Det skulle vara väldigt roligt om du kommer så att vi blir fler!

Språkcafé

Ideellt arbete

Är du en person som gärna vill hjälpa andra? Bär du till och med på ett glödande hjärta men vet inte var du ska tända det? I så fall får du gärna fundera på om du vill bli en ideell medarbetare hos oss.

Packa babypaket för de minsta

Är du sugen på att göra en insats? Vi tillverkar och packar s.k. babybaket som vi skickar via organisationen Human Bridge till katastrofområden och flyktingläger.