Skolkyrkan

Hur kommer det sig att vi firar påsk ? Vad gör man på en begravning? Varför har kyrkorna klocktorn? Hur såg kyrkan ut på medeltiden?

I många århundraden har kyrkan haft en central roll i vårt samhälle. Mycket av bakgrunden till våra gemensamma traditioner och vår historia hittar vi i kyrkans liv. Det är en kunskap vi gärna vill förmedla och därför har vi tagit fram "skolkyrkan" där vi berättar vi om kyrkans historia och lära på ett spännande och illustrativt sätt, anpassat efter olika åldersgrupper och teman.

Utöver vandringarna och aktiviteterna som erbjuds, finns vi även tillgängliga för studiebesök. Vill ni att vi kommer och besöker er i klassen ställer vi gärna upp!

Skolkyrkan kontakt

Vill du veta mer om vårt arbete i Skolkyrkan är du varmt välkommen att kontakta:
Anette Gustavsson, församlingsassistent
E-post: Anette Gustavsson