Foto: Kristin Lidell /Ikon

Kontakt - Så når vi varandra

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan i Kumla! Här finner du information om hur du kan komma i kontakt med Svenska kyrkan i Kumla, antingen via expeditionerna, sociala medier eller direkt till någon i personalen eller någon av de förtroendevalda.

Här kan du kontakta oss

Pastorsexpeditionen är en vit byggnad med tillhörande flygelbyggnad utmed Södra Kungsvägen 63.

Välkommen till pastorsexpeditionen

Pastorsexpeditionen med tillhörande flygelbyggnad ligger vackert belägen på Södra Kungsvägen 63 - alldeles i närheten av Kumla kyrka.

Välkommen till kyrkogårdsexpeditionen

Norr om Kumla kyrkogård finner du kyrkogårdsexpeditionen. Välkommen att kontakta oss med dina frågor om gravar och skötsel.

Personal

Här finner du kontaktuppgifter till samtliga medarbetare inom Svenska kyrkan i Kumlas olika enheter. Välkommen att höra av dig!

Kontakta de förtroendevalda

Att vara förtroendevald i Svenska kyrkan innebär ett engagemang i församlingen, samt ett ansvar för att församlingens grundläggande uppgifter kan genomföras.

Håll dig uppdaterad

Symboler på sociala medier

Följ med på sociala medier

Svenska kyrkan i Kumla finns naturligtvis på sociala medier. Här publicerar vi allt möjligt trevligt om saker som händer i pastorat.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du ta del av vad som är på gång i Svenska kyrkan i Kumla? Anmäl dig då till nyhetsbrevet.

Hand håller i mobiltelefon som visar appen Kyrkguiden.

Hitta rätt med appen Kyrkguiden

Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan i Kumla med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Sök stöd hos Jourhavande präst

Ensamhet, tristess och depression. Ibland blir livsledan avgrundsdjup. Därför erbjuder Svenska kyrkan ett akut samtals- och krisstöd i form av Jourhavande präst.

Öppettider i Kumla kyrka

Kumla kyrka är oftast öppen
  • Måndagar   08.30-15.30
  • Tisdagar   08.30-15.30
  • Onsdagar   08.30-15.30
  • Torsdagar   08.30-15.30
  • Fredagar   08.30-15.30
  • Lördagar   08.30-18.00
  • Söndagar   08.30-15.30
Förlängda öppettider på sommaren (v.20-33)
  • Alla dagar  08.30-19.00
Plåster med ett hjärta på

Personskada eller sakskada

Ibland händer det olyckor. Svenska kyrkan i Kumla pastorat har tecknat försäkring för besökare och ideella medarbetare och deltagare i pastoratets verksamheter.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Pastoratets kyrkor

Här nedan finner du adresserna till kyrkorna. Du kan också klicka på respektive kyrka på kartan och få en vägbeskrivning via Google Maps. 

Kumla kyrka

Södra Kungsvägen 59, 692 38 Kumla

Hällabrottets kyrka

Affärsgatan 2, 692 72 Kumla

Ekeby kyrka

Ekeby Prästgård Kyrkan 101, 692 91 Kumla

Hardemo kyrka

HARDEMO KYRKA 140, 692 93 Kumla

S:t Olofs kapell

HULT 108, 694 93 Östansjö