Våra kyrkor

I pastoratet finns tre kyrkor som alla har sin speciella karaktär - Kumla kyrka, Ekeby kyrka och Hardemo kyrka. Här finns också distriktskyrkan i Hällabrottet och S:t Olofs kapell strax utanför Hallsberg.

Vi är stolta över våra vackra kyrkor och vårt kapell. Här kan du läsa mer om den och även ta en virituell rundtur! Välkommen in på riktigt också :)

På vår webb kan du läsa mer om dop, konfirmation, vigsel och begravning i våra kyrkor. Vill du boka dop, vigsel eller begravning direkt är du välkommen att ringa 019-58 93 00.

Kumla kyrka

Stor och mäktig. Det är inte för inte som Kumla kyrka är huvudkyrka i pastoratet.

Hällabrottets kyrka

Välkommen till Hällabrottets kyrka! Kyrkan är en del av Kumla församling, men utövar ett eget församlingsliv i samhället Hällabrottet utanför Kumla.

Ekeby kyrka

Mitt på slätten. Omgiven av jordbruksmark och lindar. Här ståtar Ekeby kyrka - vacker i sin gula puts och med ett stolt torn som stäcker sig mot himlen.

Hardemo kyrka

Hardemo kyrka

Sägenomspunnen och gammal. Ändå livaktig och högt älskad. Hardemo kyrka bär sin historia med stolthet.

S:t Olofs kapell

S:t Olofs kapell är beläget vid vägen mellan Hallsberg och Östansjö. Det uppfördes 1935 genom frivilligt insamlade medel och drevs av en särskild stiftelse men har senare övergått i Hardemo församlings ägo.

Ett dukat bord.

Hyr en lokal

Letar du efter en trevlig och passande lokal för dopkalaset, bröllopsfesten eller vill ordna med begravningskaffe?

Pastoratets kyrkor och kapell

Här nedan finner du adresserna till kyrkorna. Du kan också klicka på respektive kyrka på kartan och få en vägbeskrivning via Google Maps. 

Kumla kyrka

Södra Kungsvägen 59, 692 38 Kumla

Hällabrottets kyrka

Affärsgatan 2, 692 72 Kumla

Ekeby kyrka

Ekeby Prästgård Kyrkan 101, 692 91 Kumla

Hardemo kyrka

HARDEMO KYRKA 140, 692 93 Kumla

S:t Olofs kapell

HULT 108, 694 93 Östansjö