Hardemo kyrka

Sägenomspunnen och gammal. Ändå livaktig och högt älskad. Hardemo kyrka bär sin historia med stolthet.

Ändå från 1200-talet. Men flitigt använd och omtyckt av nutidens ortsbor. Hardemo kyrka ligger i vackra omgivningar bara åtta km från Kumla.

Många vigselpar och dopbarn har passerat här, medan begravningar inte är lika vanligt.

Är du intresserad av 1800-tals historia har du kommit rätt. En skärva av det "gamla" Sverige kan skönjas med kyrkan i centrum, skolhuset och prästgården i närheten av varandra. Kontakten med dagens skola är god och Sockenstugan fungerar även som matsal för eleverna.

Kommer du hit på "Hardemoträffen" som arrangeras en gång i månaden, kan du få dig många bra historier till livs. Och vill du lyssna på vacker musik, håll utkik efter en av alla konserter som arrangeras här under året.

Se Hardemo kyrka i panorama vy