Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Verksamhet för barn och familj

Välkommen till Kumla pastorats verksamhet för barn i olika åldrar och deras familjer.

Aktuellt inom barn- och familjeverksamheten

Sommardagar för dig i årskurs 4-6

Går du i årskurs 4-6? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till några sköna sommardagar 4-6 juni med roliga aktiviteter och god gemenskap.

Svenska kyrkan i Kumla erbjuder ett stort utbud av verksamhet för barn och familj i olika grupper. I vår verksamhet vill vi förmedla den kristna tron och skapa stillhet och närhet i andakter och gudstjänster. Vår önskan är att alla ska få känna gemenskap och livsglädje genom sång, skapande verksamhet, lekar, gudstjänst, uteaktiviteter, läger och mycket mer.

Våra grupper för barn och familj

Babycafé

Vårt babycafé riktar sig till dig som förälder med barn i åldern 0-12 månader.

Babymassage

Spädbarnsmassage är kärleksfull beröring av huden, kroppens största sinnesorgan. Den ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet.

En bebis i sparkdräkt ligger på rygg på golvet.

Babysång

För barn från 0-12 månader. Med lätta sånger och roliga rörelser stimulerar vi musiksinne, koordination och taktkänsla hos ditt barn.

Öppen förskola i Kumla församlingshem

Välkommen till öppna förskolan i Kumla pastorat!

Två bebisar sitter på golvet och leker.

Öppen förskola i Hällabrottets kyrka

Varmt välkommen till öppna förskolan i Hällabrottets kyrka.

En liten pojke och en bebis leker med leksaker som sitter på väggen.

Öppen förskola i Hardemo sockenstuga

Välkommen du som har barn i åldern 0-5 år till trevlig gemenskap med plats för lek och goda samtal.

Kyrkans barntimmar i Hardemo

Kyrkans barntimmar är en verksamhet för 4-5 åringar. Vi har samling, lyssnar till bibelberättelser, ber, sjunger, pysslar, leker och har fruktstund.

En liten tjej hoppar hage.

Kyrkans unga i Kumla

Utforska nya saker och ha skoj med Kyrkans Unga i Kumla, för barn i förskoleklass - åk 3.

Tre tjejer sträcker händer mot skyn och formar hjärtan med händerna.

HiP - Häng i paradiset (Kumla)

Det här är gruppen för dig som går i årskurs 4-6. Anmäl dig till en rolig fredagseftermiddag tillsammans med ledare och kompisar.

En flicka målar sin kompis i ansiktet med en penna.

Kyrkans Unga i Hällabrottet

Välkommen till vår grupp för miniorer (F-åk 3).

En flicka sitter i knät på sin tjejkompis och ler mot kameran.

Kyrkans Unga i Hardemo

Wow! Vad roligt vi har på Kyrkans Unga i Hardemo. Kom och häng med du också.

En liten flicka med förstoringsglas sitter på gräset och studerar buketten hon just plockat.

Kyrkans Unga i Ekeby

Livet är fullt av saker som väntar på att bli upptäckta. Upptäck dem tillsammans i Kyrkans Unga (för F - åk 3).

Ekeby barnkör

Tycker du om att sjunga och träffa nya kompisar? Häng på oss!

En pojke och en flicka skrattar i bänkraden.

Barnkören Köramellerna (F-åk 3)

Är du en sångglad kille eller tjej? Du är varmt välkommen till barnkören Köramellerna. Sång gör oss glada och när vi sjunger tillsammans blir det ännu roligare.

En flickkör övar i kyrkan. Flickornas ansikten speglas i flygelns lock.

Barnkören NonStop (åk 4-6)

Kom med och sjung och ha det extraordinärt roligt tillsammans med kompisar och körledare.

Söndagsskolan Himlakul

Välkommen till Himlakul - vår söndagsskola! Vi träffas i samband med gudstjänsterna på söndagar i Kumla kyrka kl.10.00

Appen Kyrkan - för barn

Utforska appen Kyrkan, utvecklad speciellt för barn.