Other languages with Google Translate

Adventsvandring

Följ med på en spännande upplevelsevandring som handlar om varför vi firar jul.

Under advent inbjuder vi alla förskoleklasser till en av våra kyrkor i pastoratet; Kumla kyrka, Hällabrottets kyrka eller Ekeby kyrka. Tillsammans gör vi en upplevelsevandring som handlar om varför vi firar jul.

Vi har tre varianter av vandringar som återkommer med jämna mellanrum. Själva vandringen tar cirka 45 minuter.

"Alla herdar var som vanligt ute och vaktade sina får när det blev alldeles ljust på himlen. Det var änglar som sa till oss: Var inte rädda, i natt har Guds son fötts i ett stall i Betlehem, skynda er dit".

Vi skyndar till stallet i Betlehem. Där får vi först träffa värdshusvärden  som visar in oss i stallet till Josef, Maria och det nyfödda barnet Jesus, Guds son. Vi stannar en liten stund i stallet där Jesusbarnet sover i Marias famn. Där pratar vi om vad vi varit med om och sjunger några adventssånger.

Vill du veta mer, kontakta gärna församlingsassistent Anette Gustavsson.

Anette Gustavsson

Barn och ungdom - församlingsassistent