Foto: Karl Frank

Välkommen till Svenska kyrkan i Kumla!

Gemenskap, närhet, värme och öppenhet. Ord som betyder mycket för var och en av oss och som präglar församlingslivet. Både i stunder av glädje och i sorg. Här finns mötesplatser för många men även rum för avskildhet. Du är varmt välkommen till Kumla, Hällabrottet, Ekeby och Hardemo!

GLAD SOMMAR!

Webbsändningar

Nu kan du få vara med i våra olika gudstjänster och evenemang via webben. Vi livestreamar och lägger även upp gudstjänster, helgmålsböner och andakter. Vi hoppas att du vill vara med och fira gudstjänst/andakt tillsammans.

Jag vill titta

Aktuellt med anledning av corona-smittan.

Aktuellt i våra verksamheter

Sommarblommor vid vägkant. I bakgrunden syns några vandra.

Följ med på veckans vandring

Följ med på en yttre och inre vandring. Vi går långsamt och har flera stopp utmed vägen. Veckans vandring anordnas varje tisdag under sommaren.

Glad flicka gör tummen upp. Bild på korsord.

Sommar på terassen

Som vi har längtat efter gemenskap och aktiviteter. Varmt välkommen på torsdagar under sommaren för lite underhållning och kryss.

Musik i sommarkväll

Sommaren bjuder på fyra stycken stämningsfulla och njutbara musikkvällar i Kumla kyrka.

En skylt med en QR-kod som skannas av en mobiltelefon

Digitala kyrkogårdsguider

En kyrkogård rymmer många minnen. Här finns intressanta levnadsöden och spännande livsberättelser. Genom att skanna QR-koder kan du få höra mer om några av de mer välkända personerna som vilar på kyrkogården.

Ungdomar hoppar i motljus

Det handlar om dig - konfirmation i Kumla

Häng på och konfirmera dig hos Svenska kyrkan i Kumla 2021-2022! Vi har alternativ både för dig som vill vara med i en stor grupp (Maxi-konfa) och för dig som föredrar en mindre grupp (Mini-konfa). Vi erbjuder även konfirmation för dig som går på särskolan eller som önskar en enskild konfirmation.

Ny samtals- och vandringsgrupp för dig mellan 18-30 år

Häng med på en vandring för både kropp och själ. Start hösten 2021. Anmäl dig redan nu!

Renovering i Kumla kyrkas torn

Renovering i höjden

För närvarande pågår ett renoveringsarbete i Kumla kyrktorn.

Lokalt insamlingsprojekt i Maruku, Tanzania

Var med och stötta Kumla pastorats insamlingsprojekt "Ge rent vatten" för vänpastoratet Maruku i Tanzania. Ge en gåva efter förmåga och var med och gör skillnad för våra vänner i Maruku.

Berättarstund via Radio 94,3

På måndagar finns nu möjligheten att njuta av en halvtimmes högläsning.

Solen skymtar bakom trädtopparna. I förgrunden syns ett fält.

Ge dig tid och rum för eftertanke

Lyssna på en stilla kvällsandakt med tänkvärda texter och vacker sång och musik.

Ungdomspodden "Bästa du"

Kyrkovalet 2021

Kyrkovalet kommer allt närmre. Snart är det dags!

Boka dop på webben

Klicka här

Invigning av askgravplatsområdet Lönnen

Aktuellt på kyrkogården