Foto: Karl Frank

Välkommen till Svenska kyrkan i Kumla!

Gemenskap, närhet, värme och öppenhet. Ord som betyder mycket för var och en av oss och som präglar församlingslivet. Både i stunder av glädje och i sorg. Här finns mötesplatser för många men även rum för avskildhet. Du är varmt välkommen till Kumla, Hällabrottet, Ekeby och Hardemo!

Musik i Svenska kyrkan i Kumla

Sjung in våren i Hardemo

Välkommen att vara med i en projektkör som övar i Hardemo sockenstuga inför valborgsmässofirandet vid Skeftasberget 30 april. Vi övar in fyrstämmiga klassiska vårsånger såsom ”Vintern rasat”, ”Sköna maj” och ”Now is the month of maying” med flera.

Vårkonserten "Vintern rasat ut!"

Välkommen på vårkonsert i Kumla kyrka på lördag den 27 april. Våren är en tid att njuta av både naturens uppvaknande och vårens hoppingivande sång och musik.

Aktuellt i våra verksamheter

Följ med på veckans vandring

Pilgrimsvandra med oss en kortare väg, en kortare stund i meditativt tempo. Veckans vandring anordnas varje tisdag förmiddag mellan 10.30-12.00. Start 16 april.

Samtalsgrupp om existentiell hälsa

Välkommen till en grupp om existentiell hälsa där vi samtalar om livsmening, livsmod och livsglädje. Anmäl dig till gruppen som startar 6 maj.

Saker som ska säljas på loppis.

Sälj eller fynda på loppis i Ekeby

Välkommen till loppis i Ekeby lördag 27 april. Nu kan du boka ett bord och vara med och sälja saker som du inte längre behöver men som kan glädja andra. Du kan också skänka till kyrkans loppisbord. Eller bara kom och fynda och hitta något du verkligen behöver.

Följ med på våra pilgrimsvandringar

En pilgrimsvandring är lika mycket en inre resa som vägen du vandrar. En pilgrimsvandring kan var lång men också väldigt kort. Följ med på pilgrimsvandring och upplev friheten. I vår har vi även en pilgrimsretreat och i sommar gör vi en längre pilgrimsvandring. Du hänger väl på?

Pilgrimsvandra utmed Katarinaleden

Följ med på en vandring från Närkes kil till Rosendal mellan 10-14 augusti. Vi vandrar för biologisk och andlig mångfald. Vi övernattar med enklare logi längs med vägen. Anmäl dig senast 3 juni.

Välkommen till EPA-vårmönstring i Hardemo

Den 5 maj samlas entusiaster av A-traktorer, mopeder och mopedbilar för att dela sin passion och beundra varandras fordon. Alla är välkomna till Hardemo bygdegård för en trevlig eftermiddag!

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Drop in-vigsel i Ekeby

Drop in-vigel i vackra Ekeby kyrka är det perfekta tillfället för er som önskar att fira er kärlek utan krångel och stress. Välkomna lördagen den 25 maj mellan kl. 12-16 och låt oss ta hand om det praktiska medan ni fokuserar på varandra.

Café "Bara vara"

Behöver du en plats där du kan koppla av och bara vara utan några krav? Då är Café Bara vara platsen för dig! Vår mysiga oas öppnar varje måndag mellan 15:00 och 18:00 och ligger i Paradiset, det vackra gula huset intill Kumla kyrka.

Barnsamling under gudstjänsttid

Varje söndag firar vi gudstjänst i Kumla kyrka och då bjuder vi in barn från 3 år och uppåt till mysig barnsamling.

Ljusbärare med tända ljus

Sinnesrosgudstjänster i Ekeby kyrka

Längtar du efter ro i själen? Välkommen till en gudstjänst som kännetecknas av stillhet, eftertanke och enkelhet, där musiken får ta stor plats.

Hardemo sockenstuga

Hardemoträffar

Varmt välkommen till Hardemoträffen i Hardemo sockenstuga. Trevligt program och välsmakande fika.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet

När livet måste fortsätta

Stöd för dig som sörjer

Lediga tjänster i Svenska kyrkan i Kumla

När vi har lediga tjänster ute ser du dem här.

Våra verksamheter

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Verksamhet för barn och familj

Välkommen till Kumla pastorats verksamhet för barn i olika åldrar och deras familjer.

Verksamhet för ungdomar

Att vara ungdom i Svenska kyrkan i Kumla är fantastiskt kul. Här kan du läsa mer om vår populära konfirmation, hur du blir ung volontär och den enastående ungdomsgruppen KiT.

Verksamhet för vuxna

Välkommen med i församlingens gemenskap!

Boka dop på webben

Klicka här

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Aktuellt på kyrkogården

En skylt med en QR-kod som skannas av en mobiltelefon

Digitala kyrkogårdsguider

En kyrkogård rymmer många minnen. Här finns intressanta levnadsöden och spännande livsberättelser. Genom att skanna QR-koder kan du få höra mer om några av de mer välkända personerna som vilar på kyrkogården.

Tyck till om kyrkogården

Vi vill veta vad du tycker om kyrkogårdarna i Kumla pastorat. Svara gärna på frågorna.

Upptäck kyrkan i appen Kyrkguiden

Med hjälp av Kyrkguiden kan du upptäcka mer än 3 000 kyrkor och platser. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang.

Läs mer om appen

Kumla pastorat tipsar

Var med och gör kyrkans klassiker

I kyrkans klassiker behöver du inte skida, cykla, simma eller springa. Istället får du be, läsa Bibeln, fira gudstjänst och träna din omtanke om andra. På den här sidan hittar du råd och stöd för att hitta andliga vanor.

Går ni i bröllopstankar?

Läs om vigsel i Svenska kyrkan

Kontakt - Så når vi varandra

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan i Kumla! Här finner du information om hur du kan komma i kontakt med Svenska kyrkan i Kumla, antingen via expeditionerna, sociala medier eller direkt till någon i personalen eller någon av de förtroendevalda.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du ta del av vad som är på gång i Svenska kyrkan i Kumla? Anmäl dig då till nyhetsbrevet.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Svenska kyrkan i Kumla samarbetar med studieförbundet