Kumla kyrkas kyrktorn skymtar mellan höstfärgade löv
Foto: Karl Frank

Välkommen till Svenska kyrkan i Kumla!

Gemenskap, närhet, värme och öppenhet. Ord som betyder mycket för var och en av oss och som präglar församlingslivet. Både i stunder av glädje och i sorg. Här finns mötesplatser för många men även rum för avskildhet. Du är varmt välkommen till Kumla, Hällabrottet, Ekeby och Hardemo!

Aktuellt i våra verksamheter

Samtal "Mitt i livet"

De stora frågorna kräver tid. Anmäl dig till samtalsgrupp i Ekeby prästgård.

Församlingsafton till förmån för Världens barn

Välkommen till Kumla församlingshem på onsdag 5 oktober. Det bjuds på sång och musik och goda samtal vid fikabordet.

Ett bröd ligger i en hög med olika grönsaker.

Tacksägelsedagen 9 oktober

Var med och fira gudstjänst på tacksägelsedagen. Kanske har du något du kan bidra med till skördeauktionen? Varmt välkommen!

Nyfiken på Qigong?

Nu är det dags för qigong igen? Det blir 10 st träffar under hösten med start 4 oktober.

Fotbollscafé

Välkommen, du som söker gemenskap och ett socialt sammanhang och samtidigt har ett intresse för fotboll.

Unna dig en dag i tystnad

Passa på att boka in en skön retreatdag i Hällabrottets kyrka den 26 november. Anmäl dig senast 21 november.

Ungdomar hoppar i motljus

Konfirmation i Kumla - Det handlar om dig

Är du intresserad av att konfirmera dig hos Svenska kyrkan i Kumla ? Vad roligt! Under anmälningstiden går det bra att anmäla sig via länken på sidan.

En tom fåtölj. Bredvid syns arkivbilder från Kumla torg och Kumla kyrka.

Livsbejakande möten

Varje människa bär på en berättelse. I programserien "Livsbejakande möten" får du ta del av olika människors minnen från förr och livets utmaningar och glädjeämnen. Programmen är inspelade och visas här på hemsidan.

Någon stoppar en sedel i en insamlingsbössa

Ge en gåva till Världens Barn

Var med och stöd Svenska kyrkan i Kumlas insamling till Världens Barn.

Kumla pastorat tipsar

Helen Sjöholm sjunger i Kumla kyrka

Välkommen på konsert med Helen Sjöholm och pianist Rickard Nilsson den 2 oktober. Biljetter finns att köpa på Kumla bibliotek.

Var med och gör kyrkans klassiker

I kyrkans klassiker behöver du inte skida, cykla, simma eller springa. Istället får du be, läsa Bibeln, fira gudstjänst och träna din omtanke om andra. På den här sidan hittar du råd och stöd för att hitta andliga vanor.

Våra verksamheter

Ett barn visar glatt upp en bit ljusblå lera som hen jobbat med.

Verksamhet för barn och familj

Välkommen till Kumla pastorats verksamhet för barn i olika åldrar och deras familjer.

Verksamhet för ungdomar

Att vara ungdom i Svenska kyrkan i Kumla är fantastiskt kul. Här kan du läsa mer om vår populära konfirmation, hur du blir ung volontär och den enastående ungdomsgruppen KiT.

Verksamhet för vuxna

Välkommen med i församlingens gemenskap!

Boka dop på webben

Klicka här

Aktuellt på kyrkogården

En skylt med en QR-kod som skannas av en mobiltelefon

Digitala kyrkogårdsguider

En kyrkogård rymmer många minnen. Här finns intressanta levnadsöden och spännande livsberättelser. Genom att skanna QR-koder kan du få höra mer om några av de mer välkända personerna som vilar på kyrkogården.

Vi söker gravrättsinnehavare

Kontrollera här om din grav finns med på listan. Kontakta Kyrkogårdsenheten i så fall.

Tyck till om kyrkogården

Vi vill veta vad du tycker om kyrkogårdarna i Kumla pastorat. Svara gärna på frågorna.

Webbsändningar

Nu kan du få vara med i våra olika gudstjänster och evenemang via webben. Vi livestreamar och lägger även upp gudstjänster, helgmålsböner och andakter. Vi hoppas att du vill vara med och fira gudstjänst/andakt tillsammans.

Jag vill titta

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Kontakt - Så når vi varandra

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan i Kumla! Här finner du information om hur du kan komma i kontakt med Svenska kyrkan i Kumla, antingen via expeditionerna, sociala medier eller direkt till någon i personalen eller någon av de förtroendevalda.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du ta del av vad som är på gång i Svenska kyrkan i Kumla? Anmäl dig då till nyhetsbrevet.

Man med vandringsryggsäck går i kyrka.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Kumla pastorat samarbetar med studieförbundet