Foto: Christian Appelsved

Kristus är världens ljus, han och ingen annan – född i vårt mörker, född att bli vår broder. Har vi sett honom, har vi sett vår Fader. Ära vare Gud.

Julen i Engelbrekts församling

Här hittar du julens program fram till den 8 januari 2023.

Bryt en tradition

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv - varje dag. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Columbariets öppettider under julhelgen

Under julhelgen har vi öppet 12.00 - 16.00

Veckomässa torsdagar kl 12.15 i Engelbrektskyrkan

Varmt välkommen in för en fin stund för ro, kärlek, eftertanke och tänkvärda ord i vår vackra Engelbrektskyrka. Varje torsdag kl 12.15.

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Präst och militär själavårdare

En intervju med förbandspastor Gabriella Johansson som även arbetar som präst i Engelbrekts församling.

Café DC

Café DC är vårt sociala café som har öppet för alla.

Volontär

Tillsammans bygger vi kyrka! Är du intresserad av att engagera dig som volontär i Engelbrekts församling?

Samtal och stöd

Alla har vi behov av någon som lyssnar, som ger av sin tid, som ser och bekräftar mig som en människa värd att älskas.

Swisha din kollekt!

När gudstjänster ställs in och ställs om på grund av coronapandemin så minskar också den insamlade kollekten markant. Det påverkar mottagarna av kollekten enormt, vissa organisationers verksamhet är beroende av inkomsten från kollekten. Men du kan hjälpa även när kyrkan inte kan ha sina vanliga gudstjänster där.

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

Musik och kultur i Engelbrekt

Julens musik i Engelbrekt 2022

Varmt välkommen att låta musiken följa dig genom julens högtider, från advent till trettonhelgen. Musikkyrkorna på Östermalm bjuder på stämningsfull julmusik av högsta klass. Här finns något för alla: adventskonserter med brass och allsång, magiska luciakonserter, julkonserter, julspel, pampiga nyårskonserter och traditionsenlig trettonhelgskonsert på Engelbrekts mäktiga orgel.

Credo Symhoniacum

Den 20 november i Engelbrektskyrkan spelas Otto Olssons (1879–1964) credosymfoni från 1918. Ett monumentalverk som saknar motstycke i orgelrepertoaren. Här en intervju med organist Stefan Therstam som berättar om verket och hans relation till detsamma.

Från mörker till ljus – en magisk luciaupplevelse

Välkommen till Stockholms vackraste och mäktigaste luciakonsert! Från mörker till ljus är en berörande föreställning som tar publiken med på en oförglömlig resa från mörker till ljus. I år kan du uppleva succén igen den 11 och 13 december. Läs mer och boka biljett nu! OBS! Extrainsatt konsert 13 december kl 20!

Bli medlem i Svenska kyrkan. En av världens största medlemsorganisationer.

Bli medlem.

Här kan du komma i kontakt med Engelbrekts församling.

Öppettider

Klicka här för att se öppettiderna för expeditionen, Engelbrektskyrkan, Hjorthagskyrkan, Café DC och Columbariet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på våra nyhetsbrev så får du aktuell information om allt som händer i Engelbrekts församling.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Gör ditt eget kalendarium

Vill du delta i en gudstjänst, besöka ett musik- eller kulturevenemang, en öppen förskola, ett språkcafé eller delta i en pilgrimsvandring? Här får du en samlad bild av allt som händer och kan skapa ditt eget kalendarium.

Skriv ett meddelande till Engelbrekts församling: