Guds kärlek omsluter dig

Barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Du behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot. Ibland förväxlas dopet med en ceremoni för namngivning. Det är det inte, men namnet är ändå viktigt vid dopet, eftersom den som döps nämns vid sitt namn.

När ett barn döps uttrycker du som förälder en vilja att barnet döps till den kristna tron och att barnet ska få vara en del av den kristna gemenskapen. Dopet är en gåva från Gud till det lilla barnet – det hänger inte på din tro.

Den som döps får vatten öst över sitt huvud. Vattnet är livsviktigt för människan och det är också en symbol för livet och för att växa.

I Engelbrektskyrkan och i Hjorthagskyrkan erbjuds dop vid vissa gudstjänster kl 11:00. Det går också att få dop vid andra tidpunkter lördagar och söndagar.
Engelbrektskyrkan: lördagar kl 13:00, 14:00 eller 15:30.
Hjorthagkyrkan: lördagar kl 11:00 och söndagar 13:00.

Dopet är församlingens gudstjänst där de som döps tas emot i kyrkans gemenskap och blir medlem i Svenska kyrkan. Dopet är samtidigt en angelägenhet för dopfamiljen. Därför döps aldrig fler än tre barn vid samma dopgudstjänst.

Läs mer om dop på www.svenskakyrkan.se/dop

Här kan du läsa mer om lämplig musik vid dop.

Dopet är alltid kostnadsfritt.

Jesus sade, ... och det dop som jag döps med, skall ni döpas med.

Mark 10:39

Skriv dina önskemål om dop här så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

Annelie Lowén

Nicklas Amran Blom