Vigsel/välsignelse

Jag och du blir VI.

Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och finnas med i både glädje och sorg.

Att gifta sig innebär att sätta in kärleken till varandra i ett större sammanhang. Genom vigseln eller välsignelseakten blir det offentligt att det är ni två som hör ihop och inga andra. Kärlek är starka känslor, och också mer än så. Många gånger innebär det att kämpa tillsammans och att vilja vara två även när det är jobbigt. I Engelbrekts församling uttrycks detta bland annat genom att brudparet eller de som ska välsignas går tillsammans genom kyrkan fram till altaret.

För den som tillhör Svenska kyrkan är vigseln eller välsignelseakten kostnadsfri. En

Vigsel eller välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap erbjuds i första hand på lördagar kl 15:30 i Engelbrektskyrkan och kl 17:00 i Hjorthagskyrkan.

Läs mer om vigsel på www.svenskakyrkan.se/vigsel

Här kan du läsa mer om lämplig musik vid vigsel.

Bär mig som ett sigill vid ditt hjärta

Höga visan 8:6

Här kan du skicka in en förfrågan om vigseltid i våra kyrkor. Fyll i så mycket du kan så återkommer vi snarast möjligt.

Telefontid: mån-fre 9.00-12.00

Bokning Engelbrekt