När vi förlorar någon vi älskar

Under begravningsgudstjänsten får vi tillfälle att sörja och visa kärlek och respekt för den döda. Om du vill kan du tacka för vad personen gett dig, eller säga förlåt för saker som inte blivit så bra mellan er.

Genom begravningsgudstjänsten visar vi också respekt för kroppen. Den läggs till vila och prästen lyser frid över den som dött och överlåter henne eller honom i Guds omsorg och kärlek.

Efter gudstjänsten är det vanligt att de som varit där samlas för en stunds gemenskap i församlingslokalen. Det ger tillfälle att prata och dela med sig av minnen från den döda. Mitt i sorgen kan det ge kraft att se släkt och vänner samlade för ett respektfullt avsked. För många är begravningen en viktig del av sorgearbetet.

Begravningsgudstjänst erbjuds utan kostnad, om den som avlidit tillhörde Svenska kyrkan.

Här kan du läsa mer om lämplig musik vid begravning.

Begravningstider från och med augusti 2018:

Engelbrektskyrkan - tisdagar 14.00 och fredagar 11.00. Möjlighet till minnesstund i kyrkosalen i anslutning till begravningsgudstjänsten.
Hjorthagens kyrka - torsdagar 13.30 och fredagar 13.30. Möjlighet till minnesstund i kyrkosalen i anslutning till begravningsgudstjänsten.

Minnesgåva

Ge en minnesgåva för att hedra någon som gått bort eller ge en hyllningsgåva för att uppvakta någon som firar. Här kan du välja motiv på ditt kort och berätta vem du vill uppmärksamma.