Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Engelbrekts församling Besöksadress: Östermalmsgatan 20 B, 11426 Sthlm Postadress: BOX 26153, 10041 Sthlm Telefon:+46(8)4069800 E-post till Engelbrekts församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Om Engelbrekts församling

Engelbrekts församling tillhör Svenska kyrkan och är en av tre församlingar på Östermalm. I vår del av staden skall vi med gudstjänster och musik, med diakoni, med undervisning och dialog sprida och fördjupa den kristna tron, kärleken och hoppet.

Engelbrekts församling bildar på kartan en triangel med norra spetsen vid Ålkistan, östra spetsen vid Värtahamnen och södra spetsen vid Stureplan. Gränsen mot innerstaden följer Tegeluddsvägen, Lidingövägen, Brahegatan och Birger Jarlsgatan.

I början av 2016 hade församlingen omkring 25.000 invånare. Av dessa tillhörde drygt 14.000 personer Svenska kyrkan. Församlingen har också en stor dagbefolkning, framför allt knuten till Stockholms universitet och till Kungliga Tekniska Högskolan.

I vår del av staden skall vi med gudstjänster och musik, med diakoni, med undervisning och dialog sprida och fördjupa den kristna tron, kärleken och hoppet.