Engelbrekts Unga Röster

Måndagar 18:00-21:00. Från 16 år.

Målsättningen med Unga Röster är att i ordets sanna betydelse vara en filharmonisk kör – en kör där musiken står i centrum och där vi älskar att musicera tillsammans. Under körens slogan ”Den lilla kören med de stora ambitionerna” ligger fokus på att framföra den omistliga repertoar vi själva finner meningsfull och berörande. För att söka till Unga Röster bör din nivå ligga på motsvarande musikhögskolenivå när det gäller körsång.

Som körsångare bidrar du här med din förmåga i ett sammanhang där vi gemensamt har höga målsättningar.

Repetitioner måndagar i Engelbrekts kyrksal 18-21.
Till denna kör erfordras provsjungning.

Körledare

Karin Bäckström

Mer om Karin Bäckström…

Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.