Foto: Carl Myrén

Engelbrekt Vocalis

Måndagar 18:00-21:00. (fd Engelbrekts Unga Röster)

Målsättningen med Engelbrekt Vocalis är att musicera tillsammans med musik som vi verkligen tycker om.

Engelbrekt Vocalis består i grunduppsättningen av 16 arvoderade sångare och arbetar i projektform.

För att söka till Unga Röster bör din notläsningsförmåga och sångliga förmåga motsvara musikhögskolenivå. Som körsångare bidrar du med din förmåga i ett sammanhang där vi gemensamt sätter våra målsättningar. Repetitioner måndagar i Engelbrekts kyrksal 18-21.

Är du intresserad så ring gärna Karin. Även vikarier behövs.

Körledare: Karin Bäckström

Körledare

Karin Bäckström

Mer om Karin Bäckström

Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.