Engelbrekts Diskantkör

En fortsättningskör för flickor och pojkar från ca 8 år med repetitioner två gånger i veckan. Provsjungning.

Utifrån en hög ambitionsnivå med genremässigt bred repertoar arbetar vi progressivt med sångteknik, stämsång, gehörsutveckling och notläsning. En hög procent av Diskantkörens medlemmar blir varje år antagna till musikklass. Förutom att sjunga läggs stor vikt vid gestaltningsförmåga och uttryck.

Diskantkören tränar två gånger i veckan och det är obligatoriskt att vara med vid båda repetitionerna. Som körsångare förutsätts att du tränar hemma på de uppgifter som ges och att du närvarar vid såväl repetitioner som konserter.

Diskantkören medverkar i församlingens gudstjänster och konserter. Även körinternat och resor ingår.

Provsjungning sker löpande.

Repetitioner: Tisdagar 16.15–17.15 samt torsdagar 16.00–17.00, ramtid 16.00–19.30 i Engelbrekts kyrksal.

  Körledare

 • Karin Bäckström

  Karin Bäckström

  Engelbrekts församling

  Mer om Karin Bäckström

  Karin Bäckström har gedigen erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomskör. I Adolf Fredriks församling byggde hon under en tioårsperiod upp en lika omfattande som välrenommerad och prisbelönt barn- och ungdomskörverksamhet. Nu senast tjänstgjorde hon som musiklärare vid Adolf Fredriks Musikklasser där hon förutom att undervisa klasser i musik ledde Adolf Fredriks Flickkör till många framgångar under fem år. År 2014 erhöll Flickkören Grand Prix vid den internationella körtävlingen i Grado, Italien. I maj 2017 vann den nystartade ensemblen Engelbrekts Unga Röster första pris i MusikRUMs körtävling.