Adoptera en takpanna

Alla takpannor lyfts ner och rengörs. De som är hela nog ska läggas upp igen. Men några måste ersättas med nya. Nu finns det en möjlighet att stödja Engelbrektskyrkans renovering.

Engelbrektskyrkans tak läggs om. Varje enskild takpanna tas varsamt ner och rengörs. De allra flesta kommer att läggas upp på taket igen. Flera takpannor är i så dåligt skick att de måste bytas ut. Nya tegelpannor håller på att tillverkas vid ett tegelbruk där de enorma pannorna formas för hand och att bränns i ugnar som har varit igång i mer än hundra år. Detta gör vi för att de nya pannorna ska bli så lika de gamla som möjligt.

Som du förstår är detta ett omfattande och kostsamt arbete. Därför vill vi erbjuda en möjlighet att adoptera en takpanna. Förutom att du är med och räddar ett tak som syns över hela Stockholm kommer ditt namn att skrivas in i en liggare som placeras inne i kyrkan och du får ett gåvobrev undertecknat av kyrkoherden.

De takpannor som går att adoptera är nockpannorna som ligger överst på taket. De är en meter långa och ca fyrtio centimeter breda. Totalt kommer 300 nya nockpannor att tillverkas. Det är dessa som går att adoptera och det kostar minst 1 000 kr per takpanna. Varje person kan adoptera en takpanna och man får gärna skänka mer än 1 000 kr. Det går också att ge bort takpannor till andra, då skriver vi den personens namn på gåvobevis och i liggaren.

Betala in din gåva till bankgiro nr: 222-1653. Märk inbetalningen med Takpanna, ditt namn och adress så skickar vi ditt gåvobrev med posten.

Om du vill donera pengar till renoveringen går det också bra att swisha pengar till nr:123 085 61 92.

Vi tackar i förhand för din gåva.