Lyssna

Barn och familj

Barnen är en viktig del i Nederluleå församling och vi vill möta barnen med kärlek och respekt. Vi har många grupper för de olika åldrarna, så vi hoppas du hittar någonting som passar för er. Vi pysslar, leker och pratar. Varje gång vi träffas har vi en andakt/stilla stund där vi sjunger, berättar en bibelberättelse, ber och tänder ljus.

Messy Church i Nederluleå församling

i fyra stadsdelskyrkor under hösten 2024

Bergligan

Ny verksamhet i Bergnäskyrkan! En scoutinspirerad grupp för barn 9-12 år.

Barnbibel till fyraåringar

En present till fyraåringar i Nederluleå församling.

Liten och stor

Liten och stor är en verksamhet där barn och vuxna som är hemma dagtid träffas för att leka, pyssla, fika, umgås och sjunga tillsammans.

Barngrupper

Alla barn som tycker om att leka, pyssla, sjunga, följa med på äventyr eller göra annat kul, kom och var med i våra barngrupper. Det kostar inget att vara med.

Kyrkan i skolan

I Nederluleå församling samarbetar vi med förskolan och skolan. Det kan handla om lektionsmedverkan eller samlingar i kyrkan kring de stora kyrkliga högtiderna, till exempel jul, påsk,allhelgona och riter som dop, konfirmation, vigsel och begravning.

Under regnbågen står du inte ensam!

Här hittar du vår överlevnadsguide för kristna queer kids. Den har tagits fram av Västerås stift tillsammans med Svenska Kyrkans Unga Camelots regnbågsläger.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

Är du mellan 7 och 16 år?

Då kan du bli ung gudstjänstvärd i Nederluleå församling!